شکی نیست که هدف از این فضاسازی و سیاهنماییها، سرپوش گذاشتن بر منابع اصلی تهدید و ناامنی و جنگ در منطقه است. تازهترین نمونه در این زمینه مطرح شدن نام ایران در گزارش شورای حقوق بشر در فهرست ارسالکنندگان سلاح به یمن بهعنوان عامل استمرار فاجعه یمن است؛ ادعایی که از اساس باطل بوده و هیچ سند اثبات شدهای در این خصوص وجود ندارد.
عربستان و امارات از سال 2015 در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن بهعنوان فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.
جنگ علیه یمن اکنون میلیونها یمنی را با بحران شدید گرسنگی و قحطی روبهرو کرده است تا جاییکه سازمان ملل متحد در گزارشی، قحطی در این کشور را بزرگترین فاجعه انسانی نامید. ادامه جنگ علیه ملت مظلوم یمن نتیجهای جز کشتار و رسوایی برای آغازگران این جنگ تجاوزکارانه ندارد و اکنون شاهد به بُنبست رسیدن ائتلاف سعودی در جنگ یمن هستیم.
ایران از همان ابتدا حمله ائتلاف سعودی علیه یمن را محکوم و همواره از روند سیاسی در یمن بویژه در سه مقطع کویت، استکهلم و تلاشهای نماینده ویژه سازمان ملل حمایت کرده است. جنگافروزان در یمن اما در حالی بر تکرار ادعاهای بیاساس بر ضد ایران اصرار میورزند که به انگیزه تجارت اسلحه، برخی کشورهای منطقه را به انبار تسلیحاتی آمریکا و دیگر سوداگران جنگ تبدیل کردهاند.
بر اساس گزارش «آکسفام» دولتهای محافظهکار انگلیس از ژانویه 2015 تاکنون مجوز فروش 6.4 میلیارد پوند سلاح به عربستان را صادر کرده و در آموزش نیروهای سعودی نقش جدی داشته است. «اندرو اسمیت» عضو ارشد پویش انگلیسی مخالف تجارت اسلحه در واکنش به گزارش آکسفام می گوید: تردیدی نیست که سلاحهای ساخت انگلیس و آمریکا نقش مخربی در یمن داشته است.
آنچه در یمن شاهد هستیم این است که تجارت اسلحه با وجود فجایع انسانی در این کشور در جریان است. در فاصله سالهای 2016 تا 2017، فروش سلاح آمریکا به عربستان تقریبا به میزان دو برابر افزایش یافت و از 1.8 میلیارد دلار به 3.4 میلیارد دلار رسید. این جهش قابل توجه، به سیاست ترامپ در خصوص دوشیدن عربستان برمیگردد که در اولین سفر خود به ریاض، قرارداد 110 میلیارد دلار فروش تسیلحات به عربستان را پایهریزی کرد.
حامیان رژیمهای کودککش اما اکنون با فرافکنی ادعا میکنند که هیچ نقشی در کشتار مردم یمن و فاجعه انسانی در این کشور ندارند در حالیکه از سلاحهای ساخت آنها در کشتار مردم یمن و نابودی زیرساختهای این کشور استفاده میشود. آنگونه که «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تصریح کرد، ادعای ارسال سلاح از ایران به یمن در بین حمایت آشکار تسلیحاتی برخی کشورهای غربی که بعضاً به میلیاردها دلار میرسد تعجبآور است. محاصره غیرانسانی یمن حتی مانع رساندن کمکهای بشردوستانه ایران به یمن شده است. 113
نویسنده: جمشيد امینزاده
بیشتر بخوانید:
چند کشته و زخمی درحمله راکتی متجاوزان سعودی به شمال یمن
یمن: مواضع اتحادیه عرب در راستای مواضع رژیم صهیونیستی است
سخنگوی وزارت امور خارجه ادعای کمک تسلیحاتی ایران به یمن را رد کرد