سلام بر فلسطین، بر سرزمین درد و مظلومیت، سلام بر قدس شریف، بر بیت المقدس و مسجدالاقصی که میعادگاه پیامبران الهی است. سلام بر مقاومت، ایستادگی و شجاعت.
سلام بر اشک مادران داغدیده و جوانان پرپر شده، سلام بر جوانان غیوری که در برابر سربازان تا دندان مسلح صهیونیستی، با پاره های سنگ می ایستند تا نشان دهند فلسطین، همچون قامتِ سرو گونه جوانانش، ایستاده است و از حق طبیعی خود دفاع می کند.
اکنون بیش از هفت دهه است که فلسطین در چنگال ظالم ترین انسانها گرفتار آمده و در سخت ترین شرایط حیاتی قرار دارد. زخم های بیشمار فلسطین با حمایتی جهانی التیام می یابد به ویژه حمایت کشورهای مسلمان از مقاومت فلسطینی، مقاومتی چشمگیر که سالهاست در سرزمین زیتون و در هر روز آن، تکرار می شود.
اکنون رژیم صهیونیستی منفورتر از قبل به سمت سقوط نهایی خود گام بر می دارد و این وعده خداوند است که مقاومت نتیجه ای جز پیروزی نخواهد داشت و مستضعفان بر مستکبران غلبه خواهند کرد: "وَنُریدُ أَن نَمُنَّ عَلَى الَّذینَ استُضعِفوا فِی الأَرضِ وَنَجعَلَهُم أَئِمَّةً وَنَجعَلَهُمُ الوارِثینَ / ما میخواهیم بر مستضعفان زمین منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم." (سوره قصص، آیه 5)
فردا آخرین جمعه ماه مبارک رمضان است. امام خمینی(ره)، 13 رمضان 1399 قمری (16 مرداد 1358 شمسی) در پیامی خطاب به مسلمین ایران و جهان، آخرین جمعه ماه رمضان را روز قدس نامید و از مسلمانان جهان و دولتهای اسلامی خواست برای کوتاه کردن دست دولت اسرائیل و پشتیبانان آن به هم بپیوندند.
ایشان در حالی این روز را روز حمایت جهانی از قدس نامید که انور سادات، رئیس جمهور مصر با پیمان کمپ دیوید و صلح با اسرائیل، زیرپای فلسطینیان را خالی می کرد و کشورهای عربی با دوستی با سرائیل، فلسطین را در مظلومیتی عمیق تنها می گذاشتند.
امام (ره) با نامگذاری روز قدس بر این نظر بود که همه دولتها و ملتهای آزاده، از مردم ستمدیده فلسطین حمایتی علنی کنند و در برابر جنایات اسرائیل بایستند. بدین جهت روز قدس، تجلی همبستگی ملت های آزاد علیه صهیونیسم جهانی است.
امام خمینی (ره) در این پیام تاریخی خود فرمودند: "من از جمیع مسلمانان جهان دعوت می کنم آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را، که از ایّام قدر است و می تواند تعیین کننده سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد، به عنوان روز قدس انتخاب و طی مراسمی، همبستگی بین المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان فلسطین، اعلام کنند."
انقلاب اسلامی ایران اما از همان ابتدای پیروزی، حامی مستضعفان و رنج دیدگان در جهان بود و این را نه یک وظیفه انسانی بلکه وظیفه دینی خود می دانست. در همان سال های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی بود که امام خمینی (ره)، مسئله فلسطین را مسئله اول جهان اسلام معرفی کرد و بارها رژیم صهیونیستی را یک «غده سرطانی» توصیف نمود که باید از بین برود چرا که خطری فراگیر دارد.
گویی امام خمینی (ره) خود را متعهد می دید که مسئله جدّی بودن سیاست توسعه طلبانه اسرائیل نسبت به سرزمین های عربی و اسلامی را مکرر یادآور شود و همگان به ویژه مسئولین کشورهای عربی را بیدار کند که هدف غایی رژیم صهیونیستی، سیاست از نیل تا فرات و نابودی اسلام و سرزمین های اسلامی است.
آیت الله خامنه ای نیز حمایت از آرمان فلسطین را از اولویت های اصلی انقلاب اسلامی می دانند و ایشان نیز در سخنرانی های خود بارها اسرائیل را غده ای سرطانی نامیده اند.
دلیل این نامگذاری توسط رهبران جمهوری اسلامی، به ماهیت صهیونیسم جهانی مربوط می شود. همانگونه که یک غده سرطانی، در بدن گسترش تدریجی دارد و تا زمانی که قربانی، جان خود را از دست بدهد آن غده به فعالیت خود ادامه می دهد این رژیم نیز دقیقاً چنین برنامه ای را پیش می برد.
این رژیم در سرزمین فلسطین، ابتدا پنج درصد اراضی را به دست آورد و آرام آرام و با حیله و نیرنگ پیش رفت و از حمایت انگلیس و آمریکا در غصب این سرزمین بهره برد؛ اکنون نیز تا دست یابی کامل به فلسطین آرام نخواهد نشست.
تخریب خانه ها، بیرون راندن فلسطینیان از سرزمین مادری شان، شهرک سازی های گسترده، کشتن و زندانی کردن جوانان غیور و مقاوم فلسطینی، نسل کشی فلسطینی ها، محاصره شدید اقتصادی به ویژه در غزه، ناامنی گسترده، از رفتارهای زشت صهیونیستها می باشد تا آنان را به زانو در آورد اما مقاومت فلسطینیان در سرزمین زیتون همچنان ادامه دارد.
تاریخ پرماجرای فلسطین شنیدنی است و قدس به لحاظ تاریخی، از کهن ترین شهرهای جهان اسلام به شمار می رود. قدمت آن از 45 قرن فراتر است و برای هر سه دین ابراهیمی یعنی اسلام، مسیحیت و یهود مقدس است، زیرا محل ظهور بسیاری از پیامبران این ادیان و قبله ابتدائی مسلمانان بوده است.
مسجد الاقصی قبله اول مسلمانان در بیت المقدس و در سرزمین فلسطین قرار دارد که پیامبران بسیاری در آن حضور داشته اند و محل عروج پیامبر اکرم محمد مصطفی (ص) به آسمانها است.
قدس اولین قبلهگاه مسلمانان، در حالی ماه رمضان دیگری را پشت سر میگذارد که هنوز در اشغال اسرائیل جنایتکار است. اگر چه راهپیمایی روز قدس امسال به دلیل محدودیت های کرونایی همچون سال گذشته امکان برگزاری باشکوه و با خیل عظیم جمعیت را ندارد، اما با این وجود مسائل مرتبط با فلسطین در این روز همچنان خبرساز است.
بی مهری بیش از حد سران کشورهای عربی و عادی سازی روابط با رژیم کودک کش صهیونیست، از رنج های اخیر دنیای اسلام است.
اکنون حکام عرب بر خلاف آموزه های دین مبین اسلام و فرمایشات قرآن کریم در حمایت از مظلوم و ایستادن در برابر ظلم حرکت می کنند. آنها دیگر علناً تابع صهیونیستها شده اند و به نابودی آرمان فلسطین و حذف این سرزمین از تاریخ، جغرافیا و خاطره بشریت تن داده اند.
یکی از مسائل فاجعه آمیز این است که کشورهای عربی در سال گذشته به درخواست «دونالد ترامپ» تن داده و کمکهای مالی به فلسطینیان را بسیار کاهش دادند.
آنان با این رفتار خباثت آمیز درصد هستند که فلسطینیان را با رنج گرسنگی به نابودی بِکِشند. سال گذشته، «شکری بشاره» وزیر دارایی فلسطین اعلام کرد که کمکهای عربی به فلسطین 81.6 درصد کاهش یافته است.
بنا به گزارش شبکه خبری العالم، "کشورهای عربی از ژانویه تا اوت 2020 فقط 38 میلیون و صد هزار دلار به فلسطین کمک کردند در حالیکه این رقم در مدت مشابه 2019 میلادی، 198 میلیون و 330 هزار دلار بود. عربستان سعودی نیز در هشت ماه اول سال 2020 میلادی فقط 30 میلیون و هشتصد هزار دلار به فلسطین کمک کرد در حالیکه این رقم در مدت مشابه 2019 میلادی 130 میلیون دلار بود."
امروز تمام پادشاهان و شاهزادگان سعودی، اماراتی و بحرینی، در جنایت گرسنه نگه داشتن مردم فلسطین سهیم هستند.
از سوی دیگر سازمان ملل، شورای امنیت و سازمانهای جهانی حمایت از کودکان، تاکنون نشان داده اند که هیچ نقشی در کم شدن رنج فلسطینیان ندارند. نه آواره شدن زنان و مردان فلسطینی از سرزمینشان و نه کشته شدن کودکان فلسطینی و یمنی و مسلمان، گویی جزو وظایف انسانی و قانونی هیچ نهادی نیست و در این باره به سکوتی مرگبار اکتفا می کنند.
در بیش از هفتاد سال از اشغال فلسطین، تنها در برخی موارد، بیانیه و قطعنامه هایی علیه فعالیت های رژیم غاصب اسرائیل از سوی شورای امنیت یا مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسیده است که آن هم در عمل اَبتر مانده است و صهیونیست ها با استفاده از حمایت های آمریکا و دیگر قدرت های جهانی همواره از متعهد بودن به این تصمیمات شانه خالی کرده اند. این در حالی است که آمریکا نیز بارها پیشنویس قطعنامههای پیشنهادی در مورد رفتار صهیونیستها علیه مردم فلسطین را وتو کرده است.
آیت الله خامنه ای اما تنها راه حل فلسطین را مقاومت می دانند همانگونه که قرآن کریم در وعده های راستینش، پیروزی را نتیجه ایستادگی در مسیر حق معرفی کرده است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی معتقدند پس از پیروزی انقلاب اسلامی و ظهور جبهه مقاومت و تغییر موازنه قدرت به نفع مبارزان، فصل جدیدی در مبارزه برای فلسطین گشوده شد.
ایشان خطاب به ملت مبارز فلسطین می فرمایند: "اصلی ترین توصیه، تداوم مبارزه و گسترش عرصه جهاد در همه سرزمین های فلسطینی است و بی گمان ویروس صهیونیسم دیری نمی پاید و با همت و ایمان و غیرت جوانان، از این منطقه ریشهکن و ازاله خواهد شد."
مریم رادان
117
بیشتر بخوانید:
ثمره روز جهانی قدس، خنثیسازی معامله قرن و شکست هیمنه رژیم صهیونیستی