خاندان آل خلیفه قدرت را در بحرین به گونه ای در اختیار دارد که به لحاظ تبارشناسی، خاندانی غیربومی است که اصالتی عربستانی دارد بنابراین، آل خلیفه در بحرین، حاکمانی غیراصیل محسوب می شوند.
این حکام غیراصیل نه تنها در جریان قیام اخیر بلکه طی یک قرن گذشته با اتخاذ دو راهبرد اعطای تابعیت به بیگانگان و سلب تابعیت از شهروندان اصیل بحرینی تلاش کردند بر شمار شهروندانی که غیراصیل هستند در مقابل شهروندان اصیل بحرینی بیفزایند.
بحرین تحت سیطره خاندان غیر اصیل آل خلیفه
موضوع دیگر این است که خاندان آل خلیفه نه تنها به لحاظ هویت ملی، اصالت بحرینی ندارد بلکه به لحاظ مذهبی نیز در زمره اقلیت اهل سنت بحرین قرار دارد در حالی که شیعیان و اهل سنت بحرین همزیستی مسالمت آمیزی دارند و طی هفت سال اخیر نیز اهل سنت در کنار شیعیان علیه حکومت ظلم آل خلیفه قیام کردند.
این رژیم تلاش دارد به قیام مردمی این کشور ماهیت مذهبی دهد و شیعیان بحرین را تنها معترضان این کشور معرفی کند.
این سیاست آل خلیفه، زمینه اعمال خشونت قضایی را علیه شیعیان بحرینی و به خصوص رهبران شیعه این کشور فراهم کرد.
سلب تابعیت از «شیخ عیسی قاسم»، رهبر معنوی قیام مردم بحرین و دیگر رهبران مذهبی این کشور از جمله شیخ حسین النجاتی در همین راستا قرار دارد.
شیخ عیسی قاسم رهبر معنوی قیام ملت بحرین علیه رژیم ستمگر آل خلیفه
رژیم آل خلیفه برای اینکه چنین حکمی علیه «شیخ عیسی قاسم» و دیگر رهبران بحرینی اعم از مذهبی یا سیاسی صادر کند، شیوه اغلب دیکتاتورها یعنی «جعل جرم» و «اتهام زنی» را در پیش گرفت.
در همین راستا، «شیخ عیسی قاسم» نیز به جرایمی نظیر سوء استفاده از جایگاه خود برای خدمت به منافع خارجی و گسترش خشونت و اختلافات فرقه ای، کمک به تروریسم و همچنین پول شویی متهم شده است.
این اتهام ها به بهانه ای برای سلب تابعیت و حق شهروندی از «شیخ عیسی قاسم» و همچنین محکوم کردن وی به یک سال حبس تعلیقی تبدیل شد.
اکنون دیوان عالی بحرین که مانند سایر ارکان قدرت در این کشور وابسته به رژیم حاکم است و هیچ استقلال قضایی از خاندان آل خلیفه ندارد، در حالی سلب تابعیت از شیخ عیسی قاسم و حبس تعلیقی وی را تائید کرده است که طی یک سال گذشته نه تنها مجامع حقوقی داخلی و بین المللی به این احکام اعتراض کردند بلکه مردم بحرین نیز با برگزاری تظاهرات روزانه و هفتگی خواستار لغو این احکام علیه شیخ عیسی قاسم شدند.
در همین راستا، مسعود اخوان فرد، استاد حقوق بین الملل با بیان اینکه سلب تابعیت نه از منظر شرع و نه از منظر اعلامیه جهانی حقوق بشر و نه از منظر اعلامیه حقوق بشر اسلامی قاهره به هیچ وجه توجیه ندارد، گفت: سلب تابعیت از شیخ عیسی قاسم حرکتی غیرقانونی توسط حاکمانی غیراصیل در این منطقه انجام گرفته است.
رژیم آل خلیفه حکم یک سال حبس شیخ عیسی قاسم را برای مدت سه سال تعلیق کرده است؛ به عبارتی، اگر این روحانی برجسته بحرینی طی سه سال بار دیگر به اتهام های کنونی متهم شود، حکم حبس وی اجرا خواهد شد.
در شرایطی رژیم آل خلیفه حکم حبس یک ساله شیخ عیسی را تعلیق کرده است که وی از ماه می 2017 تا کنون در منزل خود در «اقامت اجباری» به سر می برد و به عبارتی به جای حبس در بازداشتگاه، در منزل خود زندانی شده است.
134/110
نویسنده: سیدرضی عمادی
بیشتر بخوانید:
حکم سلب تابعیت و حبس شیخ عیسی قاسم تایید شد
شیخ عیسی قاسم بعد از عمل جراحی به حبس خانگی بازگشت
شیخ علی سلمان: حکم دادگاه فرمایشی بحرین ضد شیخ «عیسی قاسم»، مایه ننگ است