"فومیو کیشیدا" نخست وزیر ژاپن پس از شلیک موشک از سوی کره شمالی به وزارت خانه ها و ادارات این کشور آماده باش داده است. نخست وزیر ژاپن امروز (یکشنبه - 25 سپتامبر) ساعاتی پس از شلیک موشک کره شمالی هدف خود را آماده باش را اطمینان از ایمنی کشتیرانی و هوانوردی غیرنظامی در منطقه، ارائه اطلاعات سریع و قابل اعتماد و رویارویی با موقعیت های احتمالی اعلام کرد. دفتر نخست وزیری ژاپن برای جمع آوری و تحلیل اطلاعات عملیاتی ستاد بحران تشکیل داده است.
ستاد مشترک ارتش کره جنوبی هم بامداد امروز (25 سپتامبر) اعلام کرد: همسایه شمالی آن ها یک فروند موشک بالستیک نامشخص به سمت دریای شرقی (دریای ژاپن) شلیک کرده است.
مقامات کره جنوبی از روز 24 سپتامبر اعلام کردند، برای شلیک احتمالی موشک بالستیک زیردریایی کره شمالی، در حالت آماده باش قرار گرفته اند. در همین زمینه ، یک مقام نظامی کره جنوبی گفته است: ما از نزدیک تاسیسات و فعالیتهای مرتبط با موشکهای کره شمالی را زیر نظر داریم و وضعیت آمادگی کامل را حفظ میکنیم.
پرتاب موشک بالستیک کوتاه برد کره شمالی به سمت دریای ژاپن در حالی در دستور کار مقام های پیونگ یانگ قرار گرفت که دولت های سلطه گر به ویژه آمریکا به اقدامات تحریک آمیز خود در مناطق تنش زا در جنوب شرقی آسیا افزوده اند. در حقیقت، در بحبوحه افزایش تنشها میان کره شمالی با کره جنوبی و متحدان غربی اش، کره شمالی نشان داده است که برای هرگونه واکنشی به اقدامات تحریک آمیز دولت های غربی آمادگی دارد.
در سال جاری میلادی، ارتش کره شمالی دستکم 18 آزمایش تسلیحاتی و پرتاب موشکهای بالستیک را در دستور کار قرار داده است که این آزمایش ها، نشان دهنده افزایش ذخایر زرادخانههای هستهای و موشکی این کشور است. جدا از پهلوگیری ناوهای متعدد آمریکا در جنوب شرقی آسیا، یکی از اقدامات تحریک آمیز دولت های غربی به رهبری آمریکا در منطقه جنوب شرقی آسیا، برگزاری رزمایش های مشترک در سواحل ژاپن و کره جنوبی است. حضور ناوهای آمریکا در منطقه تنش زای جنوب شرقی آسیا، به معنای آن است که دولت های غربگرا در منطقه مترصد فرصتی برای حمله به کره شمالی و ایجاد جنگ با در این منطقه حساس هستند.
در عین حال، چنین به نظر می رسد که هدف واقعی آمریکا تحت فشار قرار دادن چین به عنوان متحد روسیه در جنوب شرقی آسیا است. قدرت های سلطه گر جهانی به منظور تحت فشار قرار دادن یکدیگر از کشورهای دیگر به عنوان طعمه استفاده می کنند. در این زمینه، بدیهی است که آمریکا و انگلیس و دیگر متحدان این کشورها از ژاپن و کره جنوبی به عنوان طعمه در برابر دیگر رقبای منطقه ای و جهانی بهره برداری می کنند.
به هر حال، باید گفت: کره شمالی دو روز پس از ورود ناو هواپیمابر آمریکایی "یو اس اس رونالد ریگان" به سواحل کره جنوبی، برای برگزاری رزمایش مشترک، موشک بالستیک کوتاه برد را آزمایش کرد.
دولت پیونگ یانگ پیش از این، بارها اعلام کرده بود: به دلیل اقدامات تحریک آمیز آمریکا در منطقه، برگزاری رزمایش های مشترک با کشورهای دنباله روی واشنگتن در منطقه، بنیه نظامی خود را تقویت می کند.
کره شمالی در سال جاری میلادی ده ها آزمایش تسلیحاتی و پرتاب موشکهای بالستیک انجام داده است که نشان دهنده افزایش ذخایر زرادخانههای هستهای و موشکی این کشور است. آمریکا و متحدانش به شدت نگران پیشرفت های نظامی کره شمالی هستند. در ارتباط با موشک های بالستیک کره شمالی کارشناسان دیدگاه های مختلفی مطرح کرده اند.
به عنوان مثال، "ولادیمیر خروستالف" کارشناس روسی برنامه هسته ای کره شمالی معتقد است: موشک های جدید کره شمالی خیره کننده است و همه را تحت تاثیر قرار می دهد. در واقع، موشک های جدید بالستیک کره شمالی، شبیه مدل به روز شده موشک های اسکاد است.
به همین دلیل است که کشورهای غربی به ویژه آمریکا و همچنین همسایگان کره شمالی همواره از آزمایش های هسته ای و موشک های بالستیک کره شمالی ابراز نگرانی می کنند، این در حالی است که پیونگ یانگ اقدامات تحریک آمیز آمریکا و حضور نظامیان آمریکایی در منطقه را دلیل عزم خود برای توسعه تسلیحاتی خود عنوان می کند.
دولت پیونگ یانگ همواره استقرار نظامی ارتش آمریکا و همچنین رزمایشهای مشترک در منطقه را به عنوان تمرین برای جنگ و شواهدی از سیاستهای خصمانه واشنگتن و سئول محکوم کرده است. در حقیقت حضور نظامی آمریکا در جنوب شرقی آسیا را باید سایه جنگ واقعی برای دولت ها و ملت های این منطقه قلمداد کرد.
نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی
116