به نوشته روزنامه القدس العربی، 22 گروه سیاسی متشکل از احزاب، سازمان ها و موسسات جامعه مدنی و شخصیت های مشهور ملی سودان، با تشکیل ائتلاف و در اقدامی شجاعانه راهی کاخ ریاست جمهوری سودان شدند تا متن درخواست خود مبنی بر ضرورت کناره گیری البشیر از ریاست جمهوری و تحویل قدرت به مردم را به مسوولان سودان تحویل دهند.
هدف این ائتلاف سیاسی از این اقدام آن است که رییس جمهور سودان را در مقابل وظایف خود قرار داده و وی را در جریان اوضاع خطرناک کشور قرار دهد.
اداره کاخ ریاست جمهوری سودان در واکنش به این اقدام معترضان و همانطور که انتظار می رفت از تحویل گرفتن یادداشت مذکور به این بهانه که رییس جمهور در سفری طولانی به سر می برد، خودداری کرد.
البشیر از حدود سه هفته قبل در سفر خارجی به سر می برد؛ وی پس از شرکت در اجلاس آب و هوا در شهر مراکش مغرب و پس از آن نشست سران عربی- آفریقایی در گینه استوایی ، مدت کوتاهی به سودان بازگشت و سپس راهی امارات شد .
با این حال نیروهای امنیتی سودان با همه قوا به مقابله با تظاهرکنندگان پرداخته و علاوه بر این که آنان را تحت محاصره قرار داده ، از ورود و خروج آنها از حلقه محاصره و همچنین انتقال آب و غذا به آنها جلوگیری می کند.
یادداشتی که ائتلاف سیاسی قصد داشت آن را به رییس جمهوری سودان برساند فقط به اوضاع خطرناکی اشاره دارد که کشور در آن به سر می برد و این مساله ناشی از بحران اقتصادی است که از سه هفته پیش و به دنبال افزایش بهای سوخت و مواد غذایی و دارو ، دامنگیر این کشور شده است.
با وجود این که دولت سودان کنترل بیشتر اتحادیه ها را به دست دارد اما فشارهای زیاد، منجر به بروز تنش در داخل این اتحادیه ها شده است چنانچه خبرنگاران سودانی در اعتراض به توقیف چند روزنامه، انجمن وکلای مدافع و همچنین اتحادیه داروخانه ها در اعتراض به افزایش بیش از دویست درصدی دارو، دست به اعتصاب زده اند.
فساد در بخش داروی سودان موضوعی قابل توجه است چناچه مردم سودان بیش از 30 شرکت ساختگی سودانی را شناسایی کرده اند که با گرفتن ارز دولتی برای خرید دارو، خسارت بسیاری به بودجه کشور وارد کرده اند اما این شرکت ها تحت پیگرد و محاکمه قرار نگرفته اند زیرا عاملان آن در دستگاه حکومتی و امنیتی پنهان هستند.
علاوه بر این، جوانان و فعالان سودانی که تب حوادث کشور دامنگیر آنها شده است، از یکشنبه گذشته شورش مدنی اعلام کردند؛ این شورش که روز سه شنبه پایان یافت ازسوی جوانانی صورت گرفت که با هیچ حزب و اتحادیه ای مرتبط نبودند اما فراخوان آنها برای عصیان مدنی دستاوردهای بسیاری داشته است. این شورش مدنی سبب اخلال در تردد خودروها در خیابان ها و راه های مواصلاتی شد و در نتیجه توجه جامعه جهانی که فقط به حوادث دارفور و بحران سودان جنوبی معطوف بود، اکنون به رویدادهای سودان نیز جلب شده است.
روش دولت های عربی در رویارویی با جنبش های سیاسی و اجتماعی، سرکوب و بازداشت افراد و تعطیلی رسانه های خبری است و این مساله درباره سودان نیز صدق می کند همانطور که پخش برنامه های شبکه تلویزیونی" ام درمان" به دستور مقامات سودانی متوقف شد.
در سایه بحران رو به افزایش در سودان، مردم این کشور اعم از معترضان و کسانی که سکوت اختیار کرده اند، در انتظار واکنش رییس جمهور خود هستند؛رییس جمهوری که پس از سفر به گینه و مغرب، به گفته برخی، راهی امارات شده است تا مسابقات فرمول یک را در این کشور دنبال کند و این در شرایطی است که مردم سودان در فقر شدید به سر می برند.
کناره گیری البشیر از قدرت نیز گزینه ای دور از انتظار است.