«هشام قاسم» دبیرکل انجمن بینالمللی رسانه و ارتباطات فلسطین در مراسم افتتاحیه نشست تواصل در استانبول با متهم کردن رسانههای اسرائیلی به شایعهپراکنی درخصوص فلسطین، گفت: این انجمن برای انعکاس حقایق مساله فلسطین به کمک کارشناسان و شخصیتهای مهم رسانههای جهان نیاز دارد.
تواصل در لغت به معنای ارتباط داشتن، تماس داشتن و رابطه متقابل مستمر است. در نشست تواصل، کارشناسان و روشنفکران جهان بهویژه جهان اسلام حضور بههم میرسانند. دو نشست پیشین تواصل درباره فلسطین اشغالی، طی سالهای 2014 و 2016 در استانبول ترکیه برگزار شده است.
برگزاری سومین نشست «تواصل» با موضوع فلسطین در استانبول
اهمیت برگزاری نشست تواصل
با توجه به حضور گسترده کارشناسان و روزنامهنگاران کشورهای مختلف جهان درنشست استانبول، باید گفت: برگزاری سومین دوره نشست تواصل از اهمیت زیادی برخوردار است.
یکی از مشکلات مردم مظلوم فلسطین فقدان اطلاعرسانی رسانههای قدرتمند وابسته جهان اسلام در سطح بینالمللی است.
رسانههای غربی بهعنوان متحدان اصلی رژیم نژادپرست اسرائیل بسیج شدهاند تا از جنایات این رژیم لاپوشانی کرده و یا کم اهمیت جلوه دهند.
به عنوان مثال، کودککشی و کشتار بیرحمانه غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه، در رسانههای غربی، به شکل وارونه و کم اهمیت جلوه داده میشود.
در مقابل، این دسته از رسانههای وابسته به صهیونیسم بینالملل، با برجسته سازی قدرت دفاعی مردم مظلوم فلسطین، هرگونه تحرکات این گروه اندک از مسلمانان را بزرگنمایی کرده و به اشکال مختلف و از بعد منفی منعکس میکنند.
درهمین ارتباط، «ویزا مورگانتی» نایب رئیس سابق پارلمان اروپا در نشست استانبول با بیان این که اروپا در انعکاس واقعیتهای مسائل فلسطین ناموفق عمل کرده است، گفت:
"مردم فلسطین میخواهند آزادانه در سرزمین شان حرکت کنند، اما به دست نظامیان اسرائیلی به بهانه دفاع از خود به قتل میرسند که این جنایت است."
مورگانتی با انتقاد از رویکرد جانبدارانه برخی رسانههای اروپایی در قبال اسرائیل گفت: "شایعه پراکنیها درباره مساله فلسطین مانع اطلاعرسانی اخبار واقعی خشونتها علیه فلسطینان توسط اسرائیل شده است."
جدا از واقعیتهای جاری درباره جنایتهای رژیم نژادپرست اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین، تلاش دولتهای قدرتمند درباره گسستن ارتباط دولت و ملتهای مسلمان از یکدیگر سبب شده است که جهان اسلام ضمن بیاعتمادی متقابل، همواره با مشکلاتی در زمینه احقاق حقوق ملتهای مظلوم مسلمان مواجه باشد.
با توجه به این واقعیتها هرچند انتظار نمیرود در سومین دوره نشست تواصل در استانبول ترکیه تمامی مشکلات جهان اسلام برطرف شود، اما دستکم حضور روزنامهنگاران و کارشناسان کشورهای مسلمان و غیرمسلمان میتواند به روند اطلاعرسانی صادقانه اخبار جهان اسلام بهویژه اخبار مردم مظلوم فلسطین کمک کند.
نویسنده: محمدعلی طالبی
116/120
بیشتر بخوانید:
بیانیه پایانی نشست استانبول: دولت فلسطین به مرکزیت قدس شرقی را به رسمیت میشناسیم+ تحلیل و ویدئو
نشست سران و مقامات سازمان همکاری اسلامی در حمایت از قدس+ ویدئو