"محمود معروف" در روزنامه القدس العربی نوشت، درحالی که کشور مغرب، ریاست کمیته قدس سازمان همکاری اسلامی را برعهده دارد، این کشور همچنان در مقابل اقدام رژیم صهیونیستی در تصویب قانون منع پخش اذان در مساجد قدس و اراضی اشغالی 1948 موضع منفعلانه ای اتخاذ کرده است.
شاید مشغول بودن مغرب به برگزاری اجلاس آب و هوا در این کشور و یا بحران تشکیل کابینه دولت، مانع از توجه دولت مغرب به خطرات این قانون صهیونیستی شده و سبب گردیده مغرب نقش خود را به عنوان رئیس کمیته قدس در وادار کردن اسرائیل به لغو این قانون، نادیده بگیرد، به ویژه آن که این قانون یکی از حلقه های زنجیر توطئه رژیم صهیونیستی در یهودی سازی بیت المقدس است، شهری که کمیته قدس برای محافظت از آن شکل گرفت.
کمیته قدس یکی از کمیته های وابسته به سازمان همکاری اسلامی است که وظیفه پیگیری اوضاع در شهر اشغالی قدس و مقابله با نقشه های رژیم صهیونیستی برای تغییر چهره عربی-اسلامی این شهر را بر عهده دارد.
این کمیته همچنین مسئول اجرای قطعنامه های مصوب در اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی و قطعنامه هایی است که در کمیته ها و نهادهای بین المللی درباره بیت المقدس صادر می شود، برقرای تماس با دیگر سازمان های بین المللی برای محافظت از قدس و ارائه پیشنهاد به کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برای تضمین اجرای قطعنامه های تصویب شده، از دیگر وظایف این کمیته است.
نشست وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی، کمیته قدس را مکلف کرده است ضمن بررسی تحولات اوضاع در بیت المقدس، مصوبات سازمان همکاری اسلامی در این خصوص را نیز پیگیری کرده و برای محافظت از قدس با نهادهای بین المللی مسوول محافظت از این شهر نیز ارتباط برقرار کند.
کمیته قدس در راستای ماموریت های خود گزارش های سالانه ای را به کنفرانس وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی ارائه داده است.
فلسطین، عراق، اردن، لبنان، موریتانی، گینه، سوریه، بنگلادش، ایران، اندونزی، نیجر پاکستان، سنگال، عربستان سعودی و مصر از دیگر کشورهای عضو کمیته قدس هستند.
کمیته قدس از زمان شکل گیری آن تاکنون 19 نشست برگزار کرده است، این کمیته در نشست سال 1995 خود در شهر فاس در مغرب، آژانس "بیت المال قدس شریف" را به عنوان بازوی عملیات میدانی خود تشکیل داد و این کمیته در سال 1998 به عنوان سازمانی عربی اسلامی برای محافظت از حقوق عربی - اسلامی شهر بیت المقدس و حمایت از استقامت ساکنان آن از طریق کمک های مالی و اجرای طرح های بهداشتی و آموزشی، آغاز به کار کرد.
محمد سالم الشرقاوی، مسوول رسانه ای این آژانس با تاکید بر این که یکی از اهداف اصلی شکل گیری این آژانس محافظت از مقدسات اسلامی و مسیحی در قدس شریف است، اهانت به این مقدسات را اخلال در تعادل ارزش های دینی این شهر دانست.
به گفته الشرقاوی، محمد ششم، پادشاه مغرب به عنوان رئیس کمیته قدس باید به توطئه های رژیم صهیونیستی برای یهودی سازی بیت المقدس و سیطره بر اماکن تاریخی و حساس این شهر به ویژه مسجد الاقصی واکنش نشان داده و درباره خطرات خدشه دار کردن تمدن بیت المقدس، اطلاع رسانی کند.
الشرقاوی در ادامه تاکید کرد: منع پخش اذان و جلوگیری از به صدا درآمدن ناقوس کلیساها در شهر اشغالی قدس، آخرین توطئه های رژیم صهیونیستی برای یهودی سازی این شهر نخواهد بود.