به گزارش ایران پرس به نقل از روزنامه فرانسوی لوموند، پس از شکست فرانسوا فیون François Fillon نامزد منتخب اردوگاه راست در دور اول انتخابات ریاست جمهوری فرانسه و ناامیدی رای دهندگان کاتولیک، دور دوم این انتخابات به چالشی برای کلیسا و تشکل های مسیحی مبدل شده است.
کلیسای کاتولیک در فاصله برگزاری دور اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری، از هیچ یک از نامزدها طرفداری نکرد.
کلیسا به طور سنتی اختلافات داخلی خود را فاش نمی کند؛ اما امروز مشخص شده است که رهبران مسیحی در فرانسه بر سر دور دوم انتخابات دچار تفرقه شده اند.
«کنفرانس اسقفهای فرانسه» CEF دوشنبه 23 ماه آوریل پس از پایان رای گیری دور اول و اعلام نتیجه انتخابات، رای دهندگان را به «کمک به ارتقای بصیرت» توصیه کرد.
بلافاصله پس از انتشار بیانیه اسقف ها، برخی اعلام کردند که این بیانیه با شرایط حاکم بر کشور تناسبی ندارد.
ایزابل گولمین Isabelle Gaulmyn معاون سردبیر روزنامه کروا خاطر نشان کرد که «از سکوت اسقف ها در سال 2017 شوکه شده است.»
وی از سکوت نسبی رهبران مذهبی کاتولیک در برابر موفقیت مارین لو پن Marine Le Pen نامزد راستگرایان افراطی جبهه ملی در دور اول انتخابات و راهیابی وی به دور دوم ابراز نگرانی کرد.
گولمین با اشاره به موضعگیری سرسختانه کلیسا در انتخابات ریاست جمهوری سال 2002 علیه ژان – ماری لو پن نامزد جبهه ملی در این انتخابات و پدر مارین لو پن گفت: «کلیسا همانند سال 2002 میلی برای سد راه راست افراطی را ندارد.»
بسیاری از مقامات کلیسا در رقابت های انتخاباتی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری سال 2002 علیه ژان – ماری لو پن صف آرایی کرده بودند.
پس از این اعتراضات، فقط چند تن از رهبران کلیسا علیه نامزد راستگرای افراطی جبهه ملی موضعگیری کردند.
مارین لو پن به اسلام ستیزی و مهاجر ستیزی شهرت دارد.
موضعگیری های نامزد جبهه ملی علیه اتحادیه اروپا، تصمیم وی برای کنار گذاشتن یورو و خروج از شنگن رهبران کشورهای اروپایی را نیز نگران کرده است.
مارین لو پن در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری که هفتم ماه مه برگزار می شود، با امانوئل ماکرون Emmanuel Macron نامزد چپگرای جنبش «در حرکت» رقابت خواهد کرد. 130/110
بیشتر بخوانید:
نخست وزیر فرانسه: مارین لوپن تهدیدی برای اتحادیه اروپا است
هشدارهای جدید درباره وعده های مارین لوپن/ تحلیل
تجمع فرانسوی ها ضد «مارین لوپن» در پاریس