ایران پرس- با بالا گرفتن تنش ها بین ایران و آمریکا، اکنون نگاه ها متوجه تنگه هرمز شده است؛ ایران تهدید کرده است؛ اگر قرار باشد نفت آنها از تنگه هرمز عبور نکند، نفت هیچ کس دیگر هم نمی گذرد و اکنون با رزمایشی که در این منطقه اجرا می کنند، قدرت خود را به نمایش گذاشته اند.

«نیک رابرتسون» خبرنگار شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی در تارنمای این شبکه نوشت، رزمایش غافلگیر کننده ایران در تنگه راهبردی هرمز در هفته اخیر بحث های زیادی را برانگیخته است؛ ولی در منطقه کسی آن را نادیده نمی انگارد.

این دست رزمایش ها در ایران معمولا در اواخر سال و با تبلیغات گسترده برگزار می شوند؛ با این حال در چند روز گذشته روند به این شکل نبود. تنها اطلاعاتی که در این خصوص منتشر شده است، از سوی وزارت دفاع آمریکا بود که اعلام کرد، «ده ها قایق کوچک» در «تمرین گسترده نظامی» شرکت کرده اند.

سوی شرقی این تنگه به خلیج عمان و سوی غربی آن به خلیج فارس می رسد.

نیک رابرتسون افزود: "من نیز توانستم روز جمعه روی کشتی یدک کش بزرگی که در بیرون از خلیج عمان بود حضور یابم تا شاهد دهها تانکری باشم که با شتاب در انتظار بودند تا از تنگه بگذرند و بار قیمتی و مایع خود را منتقل کنند. با وجود فاصله ای که ما با نیروی دریایی ایران داشتیم، متحدان آمریکا نیز خواهان انتشار خبرهای مربوط به این رویداد هستند."

این مقاله می افزاید، دهها سال است که ایرانیان هر زمان که خواسته اند خشم خود را نشان بدهند، مساله تنگه هرمز را پیش کشیده اند. در صورتی که یک تانکر نفت کش در این تنگه هدف حمله قرار گیرد، بهای بنزین برای مصرف کنندگان در سراسر دنیا افزایش می یابد.

توصیه به ترامپ درباره تنگه هرمز

ایرانیان اهداف بالقوه زیادی در اختیار دارند؛ بیست درصد از نفت فروخته شده در سراسر دنیا از این تنگه عبور می کند و از این رو، هر کسی که به ترامپ توصیه کرده باشد که از توافق هسته ای ایران خارج شود، حتما به وی درباره تنگه هرمز نیز توصیه هایی کرده است.

در صورتی که چنین توصیه ای به ترامپ نشده باشد یا وی این توصیه ها را نادیده گرفته باشد، حال زمان آن رسیده است که در این خصوص درس های زیادی یاد بگیرد.

تحریم های آمریکا از روز دوشنبه اجرایی می شوند که براساس آنها، خرید دلار، طلا و دیگر فلزات با ارزش را منع می کند و در ماه نوامبر، نفت، کشتی رانی و بندرهای ایران در مرحله دوم تحریم ها هدف قرار می گیرند.

هرمز جایی است که ایران می تواند دردی را که بر این کشور تحمیل شده است، به همه دنیا بچشاند

در سراسر خلیج فارس، سالهاست که تمهیدات لازم صورت گرفته است. کسی که همسن ترامپ یا سی سال جوان تر باشد می تواند «جنگ نفت کش ها» را در دهه 1980 به یاد آورد، زمانی که روابط با ایران به اندازه ای بد بود که نیروی دریایی آمریکا تانکرهای نفت کش را در طول تنگه هرمز همراهی می کردند.

اماراتی ها با حمایت متحدان سعودی خود خط لوله ای 48 اینچی با طول 220 مایل از خلیج فارس به خلیج عمان احداث کرده اند تا تنگه هرمز را دور زده باشند. این کار شش سال پیش صورت گرفت تا بتوانند نظر امنیتی، شرکای نفتی خود را تضمین کنند.

یک خط لوله دیگر نیز به سوی دریای سرخ می رود که مسیر پشتیبان بعدی به شمار می آید؛ جایی که سعودی ها اعلام کردند عبور تانکر های نفت کش خود را از دریای سرخ و نزدیکی یمن از سر می گیرند.

سعودی ها انتقال نفت از این منطقه را در پی حمله حوثی های یمن متوقف کرده بودند.

منطقه و نفت آن در معرض آسیب پذیری قرار دارد. در حال حاضر تهدیدها فقط لفظی بوده اند؛ مانند آنچه رئیس جمهور و رهبر معظم ایران تاکید کرده اند، اگر آنها نتوانند نفت خود را از تنگه هرمز عبور دهند، هیچ کس دیگر نیز نمی تواند این کار را انجام دهند. اکنون ایرانیان نیروی نظامی خود را نیز در قالب رزمایش دریایی نشان می دهند.

مترجم: حسین جعفریامی

133/110

بیشتر بخوانید:

رزمایش اقتدار دریایی سپاه در خلیج‌فارس و تنگه‌هرمز برگزار شد

واکنش وزیر خارجه آمریکا به تهدید ایران درباره بستن تنگه‌هرمز

اینفوگرافی: موقعیت استراتژیک تنگه هرمز و اهمیت بسیار بالای آن در تامین انرژی جهان