انتقال سلاح و مهمات از مرز غازی آنتپ ترکیه به سوریه در عملیات زره فرات، از آخرین گزارش های منتشر شده در ارتباط با تحولات مرزی ترکیه - سوریه است.
رویکردهای ترکیه در یک سال اخیر در ارتباط با سوریه، هیچ دستاورد مثبتی نداشته است. دیدگاه شما در این خصوص و آخرین تحولات سوریه چیست؟
جغرافیای خاورمیانه بسیار بههم ریخته است و ترکیه هم مانند هر کشور دیگری، خواهان کنترل مرزهای خود در مقابل حملات موشکی گروه های تروریستی است.
در دوره اخیر، ورود نظامیان ترکیه به داخل مرزهای سوریه و شروع مبارزه با گروه تروریستی داعش و یا همکاری با مخالفان دولت دمشق و در نهایت برگزاری نشست سه جانبه وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و روسیه برای مذاکرات صلح در سوریه، سیر تحولات را به نوعی تغییر داد.
سیاسیون ترکیه همواره بر لزوم برکناری بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه از صدر حکومت سوریه اصرا می کردند و اسد را قاتل می نامیدند، اما در روزهای اخیر، این دیدگاه به کلی تغییر یافت و ترکیه همراه جمهوری اسلامی ایران و روسیه برای برقراری آتش بس در سوریه گرد هم آمدند و به نظر می رسد، سیر تحولات سوریه در حالت فعلی، مسیر مثبت و صعودی در پیش گرفته است.
به نظر شما نکاتی که باید در مذاکرات برای برقراری صلح در سوریه مورد تاکید واقع شود، چیست؟
دشمنان منطقه خاورمیانه همواره سعی کرده اند، با ایجاد اختلاف میان کشورهای این منطقه، نفوذ خود را در این کشورها بیشتر کنند؛ از این رو تنها نکته ای که بسیار مهم جلوه می کند، لزوم برطرف شدن سیاه نمایی های رسانه ای میان تهران و آنکاراست.
سیاسیون باید در ملاقات های خود با یکدیگر برای رفع این مساله تلاش کنند، زیرا آمریکا و غرب در فضای مجازی برای گسترش کینه و نفرت میان دو کشور مسلمان ترکیه و ایران و تاکید روی اختلافات مذهبی، صلح و امنیت منطقه و کشورهای مستقر در آن را از بین ببرند.
از این رو رسیدن به نقطه ای مشترک برای قطع دست غرب و آمریکا در فضای مجازی ضد ترکیه و ایران باید مورد توجه این کشورها واقع شود تا با سیاست های مشترک و رویکردهای موازی بتوانند امنیت و آسایش را به کشورهای سوریه وعراق بازگردانند.