آنچه معمول این رویه از ادعا سازی های نخ نما شده است، استناد به برخی گفته های ساختگی و اظهارات جعلی است که در قالب اعترافات از به اصطلاح هستههای تروریستی متلاشی شده توسط مقام های بحرین منتشرمی شود و در نهایت دستاویز اتهام سازی علیه ایران قرار می گیرد.
چنین شیوه ای مبتنی بردو هدف است؛ هدف اول، سرپوش گذاشتن بر مشکلات داخلی بحرین است، در واقع مقام های بحرین به جای قبول حقیقت به دنبال ساختن متمهان فرضی هستند.
به گفته «بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران؛ رژیم بحرین هر از چندی به بهانه مقابله با هسته های تروریستی خبر از دستگیری تعدادی از اتباع این کشور می دهد و ادعا می کند آنها با جمهوری اسلامی ایران در ارتباط بودند.
قاسمی به حاکمان بحرین توصیه کرد: «... به جای فرافکنی مستمر و متهم کردن همسایگان، به تاکیدهای مکرر جامعه بین المللی برای آغاز مذاکره با رهبران مخالف پاسخ مثبت دهند.»
بحرین درصدد تشدید تنش در منطقه از طریق اتهام سازی علیه دیگران است
بحرین اما برای خارج شدن از بن بستی که خود بوجود آورده، همچنان در صدد فرافکنی و تشدید تنش در منطقه از طریق اتهام سازی علیه دیگران است البته حاکمان بحرین این روش را از طرحان اصلی این گونه سیاست های فرافکنانه یعنی عربستان آموخته اند.
نگاهی به لایه های پنهان در سیاست های بحرین نشان می دهد که ریشه مسئله در جای دیگری است.
واقعیت این است که منامه خود را گرفتار سیاست های مداخله جویانه عربستان کرده است همانگونه که قطر قربانی اشتباهات گذشته خود در همسویی با عربستان شده است؛ بحرین نیز ظاهراً چاره ای ندارد جز آنکه به اشتباهات خود ادامه دهد چرا که با هر انتخاب دیگری بر خلاف نظر عربستان با تهدید عربستان مواجه خواهد شد.
این در حالیست که از نگاه عربستان کشورهایی مثل بحرین و قطر، تنها دلیل بودنشان تکیه بر عربستان است؛ ریاض با این نگاه تحقیرآمیز، آنها را در خط مقدم سیاست های جاه طلبانه و زیاده خواهانه خود قرار داه است، بی آنکه چنین سیاست هایی کوچکترین نفعی برای شان داشته باشد.
بحرین نیز جزو همین دسته از کشورها است که با تحریک عربستان و محاسبات اشتباه تصور می کند؛ با انداختن توپ در زمین ایران می تواند از مشکلات داخلی اش رهایی یابد، اما نه این فرافکنی و نه سیاست به اصطلاح مشت آهنین نتوانست مانع از پیگیری مطالبات مشروع مردم بحرین شود.
لزوم احترام بحرین به مطالبات شهروندان این کشور
جمهوری اسلامی ایران بارها با رد هرگونه دخالت در امور بحرین از مقام های این کشور خواسته است که به مطالبات شهروندان خود احترام بگذارند.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در یکی از خطبه های نماز جمعه تهران (۱۴ بهمن 1390) با اشاره به ادعای حکام بحرین مبنی بر دخالت جمهوری اسلامی ایران در این کشور، این ادعا را دروغ خواندند و تاکید کردند: "..ایران هرجا دخالت کند صریحاً اعلام میکند، برای مثال ما در ضدیت رژیم صهیونیستی دخالت کردیم که نتیجه آن هم پیروزی در جنگهای ۳۳ روزه و ۲۲ روزه شد، بعد از اینهم هر کس با رژیم صهیونیستی مخالفت کند پشتیبان او هستیم و کمکش میکنیم."
آیتالله خامنهای تصریح کردند: «اینکه حاکم جزیره بحرین اعلام میکند که ما در این کشور دخالت میکنیم حرف نادرستی است چرا که اگر در قضیه بحرین دخالت میکردیم ماجرا جور دیگری میشد.»
اکنون جامعه بین المللی به این واقعیت رسیده است که بحران بحرین نتیجه رویکرد امنیتی آل خلیفه به اعتراضات مدنی و مسالمت آمیز اکثریت مردم این کشور است و با فرافکنی نمی توان صورت مسئله را پاک کرد.
شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین در این باره می گوید: «راه حل سیاسی و اجابت خواسته های ملت بحرین اجتناب ناپذیر است و هرگونه تاخیر در این راه حل، بحرین را متحمل هزینه های بیشتری می کند.»115/110
بیشتر بخوانید:
قاسمی: ادعاهای بحرین ضد ایران، واهی و بیاساس است
فرافکنی وزیر خارجه بحرین علیه ایران با تمجید از ترامپ / تحلیل
بحرین باز هم ایران را متهم کرد