بر اساس بیانیه دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی، هر سه کشور موافقت کرده اند در کنار تحریم ها و فشارهای اقتصادی سنگین بر کره شمالی، به دنبال راه های حل مساله با ابزارهای مسالمت آمیز باشند.
این موضع نهاد ریاست جمهوری کره جنوبی از چند جهت قابل توجه و تامل است.
اول انکه دولت این کشور نیز به این نتیجه رسیده است که تحریم های دوجانبه و چند جانبه کره شمالی نه تنها مانع از ادامه فعالیتهای موشکی و هسته ای این کشور نشده است بلکه پیونگ یانگ را برای ادامه آن مصمم می کند.
از این رو دولت کره جنوبی درصدد است با فعال کردن کشورهای اروپایی راه حلی برای از سرگیری مذاکرات برای حل بحران شبه جزیره کره بیابد.
دوم انکه کشورهای اروپایی با سیاستهای نظامی و فشارهای همه جانبه بر کره شمالی مخالفند و این می تواند برنامه ها و سیاستهای امریکا و متحدان ان یعنی ژاپن و کره جنوبی را ضد کره شمالی خنثی کند.
از اینرو رئیس جمهوری کره جنوبی در گفت وگو با رئیس جمهوری فرانسه کوشیده است موضع هماهنگی را با پاریس ضد کره شمالی اتخاذ کند.
سومین موضوع قابل توجه در مورد بیانیه نهاد ریاست جمهوری کره جنوبی در مورد اتخاذ دو سیاست همزمان اعمال تحریم و تلاش برای مذاکرات سیاسی با کره شمالی، نوعی انعکاس نظرات افکار عمومی کره جنوبی در مورد کره شمالی نیز است.
هر چند مون جائه این رئیس جمهوری کره جنوبی با شعار حل بحران هسته ای کره شمالی از طریق سیاسی در انتخابات اخیر به پیروزی رسید اما تحت فشارهای امریکا سیاستهای خود را تعدیل کرده و با تحریم های واشنگتن ضد پیونگ یانگ همراه شده است.
این در حالی است که مردم کره جنوبی سیاست اعمال فشار بر کره شمالی را موجب تشدید تنش و بحران در شبه جزیره کره می دانند که ممکن است منجر به جنگ خانمان سوز شود.
نشریه «گلوبال تایمز» آمریکا در اینباره مینویسد:
"سیاستهای نظامی و فشارهای اقتصادی امریکا بر کره شمالی باعث می شود این کشور توسعه تسلیحات هسته ای را سریع تر کند که این وضعیت به یک مسابقه تسلیحاتی تمام عیار در شبه جزیره کره دامن می زند."
از دیدگاه افکار عمومی در کره جنوبی در صورت بروز هر گونه جنگی در شبه جزیره کره این کشور اولین و مهمترین هدف سلاحهای کره شمالی خواهد بود و کره جنوبی بازنده اصلی سیاستهای جنگ طلبانه امریکا در منطقه می باشد.
از اینرو از رئیس جمهوری کره جنوبی انتظار دارند بیش از انکه درراستای سیاستهای امریکا ضد کره شمالی عمل کند درصدد ایجاد اجماع جهانی با کمک کشورهای تاثیر گذار برای حل بحران شبه جزیره کره از طریق سیاسی باشد.
پیتر اسپینا استاد دانشگاه «یونسی» کره جنوبی:
"سیاستهای تهدید امیز امریکا برای چین یک تهدید ضد امنیت ملی است و تحت هیچ شرایطی با ان کنار نمی آیند. به ویژه آنکه این کشور نیز اخیرا با آمریکا دچار تنش های لفظی شدید در خصوص دریای چین جنوبی شده است."
در هر حال، مناقشات منطقه شرق اسیا و شبه جزیره کره هر روز چهره جدیدتری به خود می گیرد، امری که ضرورت تصمیم گیری های منطقی بازیگران درگیر را دوچندان می کند.
هرگونه تلاش حساب نشده می تواند منجر به این شود که بحران کل منطقه را دربر بگیرد و این وضعیت بیش از همه خسارات غیر قابل جبرانی را برای کره جنوبی به بار خواهد اورد.
مجيد وقاری
116/111
بیشتر بخوانید:
آمادگی کره جنوبی برای مقابله با کره شمالی/ واکنش چین و ترکیه به افزایش تنش ها در شبه جزیره کره
درخواست کره جنوبی از کره شمالی
اینفوگرافی : مقایسه قدرت نظامی کره شمالی با کره جنوبی