۱۰ روز دیگر تا برگزاری انتخابات پارلمانی لبنان که قرار است روز ششم می برگزار شود، باقی مانده است. این انتخابات، نخستین انتخابات پارلمانی لبنان طی یک دهه اخیر است. آخرین انتخابات پارلمانی لبنان در سال ۲۰۰۹ برگزار شده بود. اختلاف های داخلی سبب شد دوره پارلمان کنونی پس از سال ۲۰۱۳ برای سه بار و جمعاً به مدت ۵۹ ماه تمدید شود.
نخستین بار در ژوئن ۲۰۱۳ به مدت ۱۷ ماه، دومین بار در نوامبر ۲۰۱۴ به مدت ۳۱ ماه و سومین بار به مدت ۱۱ ماه در ژوئن ۲۰۱۷ دوره پارلمان فعلی لبنان تمدید شد. برگزار نشدن انتخابات پارلمانی لبنان طی ۵ سال گذشته سبب شد بر اهمیت انتخابات می ۲۰۱۸ افزوده شود. این اهمیت صرفاً برای بازیگران لبنانی نیست بلکه برای برخی بازیگران خارجی به خصوص کشورهایی نظیر امارات و عربستان که نگاه فرقه گرایانه مذهبی به سیاست در کشورهای عربی دارند نیز اهمیت زیادی دارد.
حمایت مالی امارت از شخصیت های شیعه مخالف حزب الله
در همین راستا، روزنامه الاخبار به سندی دست پیدا کرده که در آن «حمدان سید الهاشمی»، مسئول کنسولگری امارات در بیروت لیست اسامی شخصیت های شیعه مخالف حزب الله را جهت حمایت مالی در انتخابات به دولت ابوظبی داده است. یکی از اهداف اصلی امارات از این اقدام، تقویت جایگاه منطقه ای آن از طریق روی کار آوردن شخصیت های نزدیک به ابوظبی در ساختار قدرت کشورهای عربی است. دولت امارات این سیاست را در یمن نیز پیگیری می کند.
در همین راستا، ابوظبی از «عیدروس الزبیدی»، استاندار استان جنوبی عدن که توسط منصورهادی، رئیس جمهوری مستعفی برکنار شده بود، حمایت و با تشکیل شورای انتقالی جنوب یمن، الزبیدی را به سمت این شورا منصوب و نفوذ خود در جنوب یمن را تقویت کرد. امارات با مداخله در انتخابات پارلمانی می ۲۰۱۸ و حمایت از مخالفان حزب الله درصدد است این سیاست را در لبنان نیز اجرایی کند.
یکی دیگر از اهداف امارات در اتخاذ چنین سیاستی، تقویت توان رقابتی آن با عربستان سعودی است. اگرچه ابوظبی با ریاض در جنگ علیه یمن همسو شده و مشارکت فعالانه دارد اما اختلاف های دو کشور نیز در بحران یمن قابل انکار نیست.
علت اصلی این اختلاف ها نیز تلاش امارات برای تقویت جایگاه خود در یمن در رقابت با عربستان سعودی است. دولت ابوظبی رقابت با عربستان را در سطح کلی جهان عرب تعمیم داده است، کما اینکه در سودان نیز امارات رقیب جدی برای عربستان است.
دولت ابوظبی به دنبال نفوذ در لبنان
اکنون دولت ابوظبی با آگاهی از جایگاه لبنان برای عربستان سعودی و همچنین وابستگی بخشی از سیاسیون لبنان از جمله سعد الحریری، نخست وزیر، به ریاض، تلاش می کند وزن خود در لبنان را از طریق وارد کردن برخی از شخصیت ها به پارلمان افزایش دهد و به نوعی جایگاه عربستان در ساختار سیاسی لبنان را به چالش بکشد و یا اینکه از این طریق از ریاض امتیاز بگیرد.
این نخستین سندی نیست که درباره مداخله امارات در امور داخلی لبنان منتشر می شود. پیش از این نیز روزنامه الاخبار اسناد دیگری درباره مداخله امارات در امور داخلی لبنان منتشر کرده بود، از جمله اینکه سفیر امارات در بیروت تلاش زیادی انجام داد تا میان حزب الله و «میشل عون»، رئیس جمهوری لبنان اختلاف ایجاد کند، اما در این هدف ناکام ماند و پی برد که «میشل عون» به طور کامل حامی حزب الله است. 118/110
سیدرضی عمادی
بیشتر بخوانید:
انتخابات پارلمانی لبنان و وعدههای رنگارنگ+ ویدئو
دیدگاههای سیدحسن نصرالله درباره انتخابات پارلمانی لبنان/ تحلیل و ویدئو
تبلیغات انتخابات پارلمانی در لبنان آغاز شد
دبیرکل حزب الله: هدف این گروه از شرکت در انتخابات پارلمانی توسعه و پیشرفت لبنان است