مؤسسه امور عمومی و بین الملل واتسون، براساس برآوردهای دانشگاه براون در گزارشی مینویسد: بخش قابل توجهی از هزینههای نسلکشی فلسطینیان به دست صهیونیستها اکنون از سوی ایالاتمتحده تأمین میشود.
ایالات متحده آمریکا همواره به عنوان متحد استراتژیک اسرائیل در هر شرایطی حامی کلیدی آن بوده و بیشترین کمکهای سیاسی، نظامی و تسلیحاتی را به رژیمصهیونیستی ارایه کرده و براساس آمارهای موجود، میزان کمک آمریکا به اسرائیل در طول حیات این رژیم جعلی به بیش از 310 میلیارد دلار رسیده است.
این کمک ها به ویژه در مواقع جنگها و بحرانهای مختلف از سوی آمریکا افزایش یافتهاست، چنانکه طی یکسال گذشته و از زمان آغاز جنگ غزه نیز ایالات متحده با ارسال انواع تسلیحات وکمکهای نظامی، به اسرائیل یاری رسانده است.
در واقع دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از ابتدای جنگ غزه نقش اصلی را در تدارک تسلیحاتی اسرائیل برعهده گرفتهاست. گزارش تازه موسسه آمریکایی «واتسون» نشان میدهد که از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی در غزه، ایالات متحده بیش از 22 میلیارددلار کمک نظامی به این رژیم اعطا کرده که این کمکرسانی از تسلیحات و تجهیزات گرفته تا استقرار ناوهای هواپیمابر است.
دراین زمینه میتوان به ارسال انواع بمبهای هدایتشونده و سنگرشکن اشاره کرد.
کمکهای آمریکا به اسرائیل در حالیاست که جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان ساکن غزه همچنان ادامه دارد و اکنون تبدیل به نسلکشی شده است که بسیاری از نهادهای بینالمللی نسبت به آن هشدار داده و به ویژه خواستار قطع کمکهای آمریکا به اسرائیل شدهاند.
«فرانسیسکا آلبانز» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد دراین زمینه میگوید: "حملات اسرائیل علیه فلسطینیان ساکن غزه با حمایت غرب و تسلیحات اهدایی آنها انجام میشود."
کمکهای همه جانبه آمریکا به اسرائیل موجب شده حتی برخی مقامات آمریکا نیز خواستار توقف این کمکها شوند. «برنی سندرز» سناتور مستقل آمریکا با بیان اینکه بیشتر رسانههای آمریکا بر انتخابات ریاستجمهوری این کشور متمرکز شدهاند، گفت: "نباید از آنچه در غزه رخ میدهد غافل شد؛ جایی که بحران انسانی در آن روز به روز بدتر میشود."
سندرز افزود: "در میان این وحشت فراگیر و نقض قوانین بینالمللی، آمریکا همچنان به ارسال میلیاردها دلار کمک مالی و هزاران بمب و سلاحهای دیگر در قالب کمکهای نظامی برای حمایت از رژیم اسرائیل در جنگ ضد غزه ادامه میدهد."
موضوع کمک به اسرائیل اکنون به چالش جدی در جامعه آمریکا و در میان دو حزب دموکرات وجمهوری خواه تبدیل شده است با این حال هر دو این احزاب بر ادامه حمایت ها از اسرائیل در قالب های متفاوت تاکید می کنند.
این درحالیاست که بسیاری از شهروندان آمریکایی از شرایط اقتصاد داخلی این کشور نیز ناراضی هستند و اینگونه کمک ها را سبب تشدید مشکلات اقتصادی آمریکا میدانند. براساس نتایج نظرسنجی های منتشرشده، دو سوم مردم آمریکا که در نظرسنجی CBS شرکت کردهاند؛ مخالف کمک واشنگتن به اسرائیل هستند.
آژانس توسعه جهانی آمریکا دراین زمینه با اشاره به کمک صدها میلیارد دلاری آمریکا به تل اویو در طول حیات این رژیم، اذعان کرد: "اگر این پول بین ۳۰ میلیون جمعیت زیر خط فقر آمریکا پخش میشد به هر نفر ۱۰ هزار دلار میرسید."
به رغم همه کمکهای آمریکا و ادامه جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان ساکن غزه، چشمانداز روشنی در انتظار آنها نیست. «یوجین کندل» رئیس سابق شورای ملی اقتصاد اسرائیل دراین زمینه گفته است: "به رغم هشت دهه از کمکهای سنگین آمریکا به اسرائیل،به احتمال بسیار زیاد اسرائیل نتواند در دهه آینده بهعنوان یک موجودیت مستقل یهودی وجود داشته باشد."
«جان میرشایر» استاد دانشگاه هاروارد نیز در این زمینه مینویسد: "سیاستهای حمایتگرایانه آمریکا از اسرائیل نه تنها منافع ملی آمریکا را به خطر میاندازد بلکه به تنشها در غرب آسیا دامن میزند؛ ادامه این سیاست میتواند به انزوای بیشتر آمریکا در جهان منجرشود."
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117