ایران پرس- سخنگوی دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر گفت: در صورتی ‌که نیروهای خارجی بویژه آمریکایی ها از افغانستان خارج شوند، همه نیروهای طالبان به ارتش این کشور خواهند پیوست.

"سهیل شاهین" در سخنانی افزود، هنگامی تمامی نیروهای خارجی افغانستان را ترک کنند یک دولت فراگیر در افغانستان ایجاد می شود در این صورت جنگ و درگیری پایان می یابد.

سخنگوی دفتر سیاسی گروه طالبان گفت وگو با دولت افغانستان را یک بحث داخلی دانست و خاطرنشان کرد، اکنون این گروه بر روی خروج نیروهای خارجی ازافغانستان مذاکرات خود را با آمریکا ادامه می دهد.

پنجمین دور مذاکرات نمایندگان آمریکا و گروه طالبان از دوشنبه گذشته بصورت رسمی در دوحه (پایتخت قطر) آغاز شد.

سخنان سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر درباره شرط این گروه برای پیوستن نیروهای طالبان به ارتش افغانستان، بخشی ازجزییات مدل مورد نظر این گروه درباره خاتمه جنگ در این کشور است. 

یکی ازمسائل مورد ابهام درباره آینده سیاسی گروه طالبان پس از خاتمه جنگ و پیوستن به روند صلح درافغانستان، سرنوشت هزاران نیروی این گروه است که در حال حاضر علیه دولت این کشور و نظامیان خارجی مستقر در افغانستان می جنگند.

به خصوص آنکه در دوره پس از توافق دولت افغانستان و "گلبدین حکمتیار" رهبر حزب اسلامی این کشور برای خاتمه جنگ و برقراری صلح، یکی از دغدغه های مهم که همچنان در فضای سیاسی و امنیتی افغانستان وجود دارد، آینده نیروهای مسلح وابسته به این گروه است.

درحال گزارش هایی وجود دارند که تایید می کنند برخی عناصر وابسته به حزب اسلامی افغانستان همچنان اقدامات مسلحانه در این کشور انجام می دهند و در ناامنی های برخی ولایات نقش دارند.  

به همین دلیل است که مسئله آینده نیروهای طالبان پس ازهرگونه توافق احتمالی صلح بین این گروه و دولت افغانستان، به موضوعی حساس و تامل برانگیز تبدیل شده است.

اگر چه دولت افغانستان در سال های اخیر با مطرح شدن موضوع صلح با طالبان به طوررسمی درباره پیوستن نیروهای این گروه به ارتش این کشور اعلام موضع نکرده است اما تاکنون در این باره رویکرد منفی نداشته است.

البته به طور طبیعی این نگرانی در بین مردم و نهادهای امنیتی افغانستان وجود دارد که پیوستن نیروهای طالبان به صفوف ارتش این کشور تهدیدی بالقوه برای تامین امنیت باشد.

در سال های اخیر یکی از چالش های موجود در روند تامین امنیت در افغانستان نفوذ عناصر طالبان به درون ارتش این کشور و انجام اقدمات مرگبارعلیه مردم و نیروهای دولتی بوده است.      

البته مسئله پیوستن اعضای طالبان به ارتش افغانستان پس از حصول احتمالی صلح بین دولت افغانستان و این گروه به دلیل اصل تهدید زایی آن باید با احتیاط ویژه ای مورد توجه و بررسی های دقیق دولت کابل قراربگیرد.

اگر چه ارتش و پلیس افغانستان دچار کمبود نیرو است اما باید توجه داشت که نباید تامین این نیاز به تهدیدی جدیدی برای امنیت این کشور از طریق جذب طالبان در نیروهای مسلح تبدیل بشود.

 این دیدگاه وجود دارد که دولت افغانستان می تواند درکنار طرح جذب نیروهای طالبان در ارتش این کشورپس از دست یابی به صلح پایدار با این گروه، جذب آنان در بخش هایی از دولت که خدمات غیر امنیتی ارائه می کنند نیز مورد توجه قرار دهد. 

توسعه کارخانه ها و بنگاه های تولیدی با مشارکت های خارجی برای افرایش شغل در افغانستان هم دیگر پیشنهادی است که برای خروج نیروهای طالبان از سردرگمی در آینده زندگی خود پس از استقرار صلح قابل تامل است.  139/118

نویسنده: محمدرضاعسگری

بیشتر بخوانید:

توقف مذاکرات صلح آمریکا با طالبان در قطر/ تحلیل

برگزاری پنجمین نشست آمریکا با طالبان در قطر+ ویدئو

دعوت شورای عالی صلح افغانستان از طالبان برای مشارکت در لویه جرگه/ تحلیل

عبدالله: عدم مذاکره طالبان با دولت افغانستان بزرگترین مانع صلح است