معترضان گرجستانی در مقابل سالن سینمایی "آمیرانی" در تفلیس تجمع و تلاش کردند، مانع اکران فیلمی با موضوع همجنس گرایی شوند، اما با حمله پلیس تفلیس مواجه و ده ها تن از آن ها دستگیر شدند.
این فیلم که همجنس گرایی را تبلیغ می کند، ساخت مشترک گرجستان و سوئد است، اما تجمع کنندگان گرجستانی، آمریکا و کشورهای غربی را به تلاش برای تغییر فرهنگ و هویت مردم گرجستان از طریق نمایش این قبیل فیلم ها متهم می کنند.
در واقع، شکی نیست که آمریکا و برخی از دولت های اروپایی روش های مشترکی برای تغییر فرهنگ و باورهای ملت های مختلف جهان به کار می گیرند که ساخت و نمایش فیلم های مبتذل از جمله این روش ها قلمداد می شود.
با همین شیوه ها و فشارهای دولت های غربی بویژه آمریکا بسیاری از کشورهای مسلمان قوانینی را در تایید همجنس گرایی در مجلس ملی خود تصویب کرده اند.
به عنوان مثال: جمهوری آذربایجان که یک کشور مسلمان در همسایگی گرجستان است، تحت فشارهای آمریکا قانون ازدواج همجنس گرایان را در مجلس ملی خود تصویب کرد.
در حالی که از این قانون در سطح دولت، رسانه ها و مردم مسلمان جمهوری آذربایجان هیچگونه استقبالی به عمل نیامده است.
در گرجستان نیز وضعیت مشابهی حاکم است.
با وجود آن که گرجستان یک کشور مسیحی مذهب محسوب می شود، اما مردم این کشور مخالف تبلیغ و نمایش همجنس گرایی هستند.
به همین دلیل، پیش از این و درحالی که مردم گرجستان سکوت کرده بودند، کلیسایی در تفلیس با انتشار بیانیه ای، به نمایش این فیلم در سالن های سینمایی دو شهر بزرگ "تفلیس" و "باتومی" اعتراض و آن را مغایر با ارزش های ملی و دینی مردم گرجستان اعلام کرد.
حال باید پرسید، چرا مردم گرجستان در واکنش به اکران فیلمی که ساخته مشترک کشورشان و سوئد است، علیه آمریکا شعار سر می دهند؟.
دلیل این پرسش مشخص است.
آمریکا به کشوری تبدیل شده است که درجهت منافع شیطان و برای فریب جوامع انسانی تلاش می کند.
با وجود این، در زمینه تظاهرات مردم گرجستان، سفارت آمریکا تجمع کنندگان را به طرح شعارهای ضد آمریکایی و ضد غربی متهم و تاکید کرده است، گروه های حاضر در این تجمع اعتراض آمیز گزارش های کذب درباره اقدام آمریکا و کشورهای غربی برای نمایش این فیلم در گرجستان منتشر کرده اند.
باید گفت: این نخستین بار نیست که مردم گرجستان تظاهرات ضد آمریکایی برگزار می کنند.
پیش از این و درجریان تلاش های آمریکا برای احداث پایگاه نظامی در اراضی گرجستان نیز مردم این کشور واکنش تندی علیه آمریکا نشان داده بودند.
در ارتباط با اعتراض های سال گذشته مردم گرجستان علیه احداث پایگاه نظامی در کشورشان، "تارخان موراوی" یکی از فعالان حزبی و کارشناس سیاسی گرجستان گفته است:
پیوستن گرجستان به نهادهای بین المللی نظامی از جمله ناتو و نیز استقرار پایگاه نظامی کشور بیگانه در خاک گرجستان غیرقابل قبول است.
اعتراض های ضد آمریکایی در گرجستان بویژه طی سال های 2017 و 2018، در تفلیس و برخی ازدیگر شهرهای گرجستان برگزار شده است.
این اعتراض ها نشان می دهد مردم گرجستان تمایلی به استقرار نظامی و یا فرهنگی آمریکا در کشورشان ندارند.
نویسنده:محمد علی طالبی خاکیانی
138/117