ایران پرس: با شهادت یکی دیگر از زندانیان سیاسی، بار دیگر اعتراض‌ها علیه رژیم آل خلیفه در خصوص رفتار با زندانیان سیاسی افزایش یافته است.

«حسین برکات» زندانی سیاسی بحرینی در زندان آل خلیفه به شهادت رسید. وزارت کشور بحرین با صدور بیانیه‌ای مدعی شد که برکات 48 ساعت پس از دریافت دوز دوم واکسن کرونا جان خود را از دست داد.

وزارت کشور بحرین نام واکسن تزریق شده به این زندان سیاسی را ذکر نکرد. شهادت حسین برکات سبب شد بار دیگر انتقادها و اعتراض‌ها علیه آل خلیفه به دلیل خشونت علیه زندانیان سیاسی افزایش یابد.

از زمان آغاز اعتراض‌های مردمی در بحرین، رژیم آل خلیفه بازداشت و زندانی کردن فعالان سیاسی و مدنی و شهروندان حاضر در اعتراض‌ها را در دستور کار قرار داد. مقامات بحرین تاکنون آمار رسمی از شمار زندانیان سیاسی و عقیدتی در این کشور ارائه نکرده‌اند، اما بر اساس منابع غیر رسمی و منابع اعلام شده از سوی احزاب سیاسی بحرین از جمله جمعیت اسلامی الوفاق حدود پنج هزار بحرینی به دلیل انجام فعالیت‌های سیاسی، حقوقی و عقیدتی در این کشور زندانی هستند.  

در خصوص وضعیت زندانیان سیاسی بحرین ذکر چند نکته حائز اهمیت است: 

نکته اول اینکه؛ بخش زیادی از زندانیان سیاسی بحرینی بدون تفهیم اتهام و طی کردن یک فرآیند حقوقی در زندان‌ها حضور دارند و به حبس‌های طولانی مدت محکوم شدند.

حسین برکات از جمله زندانیانی است که رژیم آل خلیفه حکم حبس ابد برای وی صادر کرده بود. عامل اصلی بازداشت شهروندان بحرینی، انتقاد آنها از آل خلیفه و شرکت در تظاهرات مسالمت‌آمیز ضد دولتی است. حتی رژیم آل خلیفه افرادی که با توافق عادی‌سازی بحرین و اسرائیل مخالفت کردند را نیز به حبس محکوم کرده است. 

نکته دوم اینکه؛ زندانیان سیاسی در بحرین به شکل‌های مختلف تحت شکنجه قرار می‌گیرند. رژیم آل خلیفه زندانیان را از بدیهی‌ترین حقوق خود محروم کرده است. حتی آن دسته از زندانیان که بیمار هستند، توسط آل خلیفه مغفول واقع شده و به وضعیت جسمانی آنها رسیدگی نمی‌شود. برخی از زندانیان که به وضعیت بهداشتی زندان‌ها اعتراض کردند، ناپدید شده و به نقطه نامعلومی انتقال داده شده‌اند.

آل خلیفه با هدف اعمال فشارهای گسترده بر زندانیان اندیشه، چنین اقدامات خصمانه‌ای انجام می‌دهد. مساله نبود مراقبت‌های بهداشتی در زندانهای شلوغ بحرین مطرح بود، اما با گسترش همه‌گیری کرونا طی یک سال گذشته این مسئله به یک بحران تبدیل شده است. 

«جنبش انقلاب 14 فوریه» بحرین روز گذشته 10 ژوئن سهل‌ انگاری رژیم آل خلیفه را نسبت به شیوع عمدی ویروس کرونا در زندان‌های این کشور که منجر به شهادت حسین برکات شده، محکوم کرد.

نکته سوم اینکه؛ نیروهای امنیتی آل خلیفه تاکنون بارها به زندانیان سیاسی در زندان‌های بحرین حمله کردند که حمله روز 17 آوریل گذشته به زندان «جائو» با واکنش گسترده‌ای مواجه شده بود.

 حمله پلیس علیه فعالان سیاسی در زندان جائو سبب نگرانی گسترده در داخل بحرین و خارج از این کشور شده بود. «مارتا هورتادو» سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد که ما نسبت به استفاده از نیروی غیر ضروری و نامتناسب توسط نیروهای ویژه پلیس برای برچیدن تحصن مسالمت‌آمیز در زندان جائو بحرین در 17 آوریل ناراحت هستیم.

نکته پایانی اینکه؛ تاکنون هیچ اقدام رسمی از سوی قدرت‌های مدعی حقوق بشر و شورای امنیت سازمان ملل متحد در واکنش به خشونت گسترده آل خلیفه علیه زندانیان سیاسی در بحرین انجام نشده است و صرفاً برخی نهادهای بین‌المللی حقوق بشری به این وضعیت اعتراض کردند. همین موضوع نیز عامل مهمی برای تداوم خشونت آل خلیفه علیه زندانیان سیاسی در بحرین است. 

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

خشونت آل خلیفه علیه زندانیان سیاسی

دهمین سالگرد قیام 14 فوریه؛ «ظلم هدفمند» آل خلیفه علیه بحرینی‌ها