شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان به همتای هندی خود پیشنهاد داد تا با میانجیگری امارات گفت وگوهایی را در مورد مسائل باقیمانده میان دو کشور از جمله موضوع مورد مناقشه کشمیر آغاز کنند.

منطقه مورد مناقشه کشمیر از زمان استقلال هند و پاکستان در سال 1947 بین دو کشور تقسیم شده است. هر دو کشور مدعی حاکمیت کامل بر این منطقه هستند. از سه دهه پیش گروه های مسلح در این منطقه با سربازان هندی می جنگند و خواستار استقلال کشمیر یا ادغام آن با پاکستان هستند، اما دولت هند با اجرای آن مخالفت می کند.

به گزارش بامداد چهارشنبه خبرگزاری ایران‌پرس، شریف در گفت و گو با شبکه خبری العربیه که از تلویزیون دولتی پاکستان بازپخش شد، گفت: پیام من به رهبری هند و نارندرا مودی نخست وزیر این کشور این است که برای حل مسائل حساس دو جانبه مانند کشمیر گفت وگو کنیم.

شریف تاکید کرد که جنگ میان دو کشور چیزی جز فقر و بیکاری به ارمغان نیاورده است.

با این حال، در بیانیه‌ای که دفتر شریف پس از پخش این مصاحبه منتشر کرد، آمده است، چنین مذاکراتی تنها در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که هند وضعیت خودمختار بخشی از کشمیر را که در سال ۲۰۱۹ لغو شد، بازگرداند.

در این بیانیه آمده است: «بدون انجام این شرط توسط هند، مذاکره امکان پذیر نیست.»

هند هنوز اظهار نظری در این خصوص نکرده است.

دهلی نو در گذشته چنین درخواست‌هایی از سوی پاکستان درباره وضعیت کشمیر را نادیده گرفته است.

دولت هند ۵ اوت ۲۰۱۹ با لغو اختیارات ویژه (خودمختاری) منطقه کشمیر تحت کنترل این کشور ، شرایط زندگی را برای شهروندان کشمیری دشواتر کرده و زمینه را برای مهاجرت هندوها به این منطقه و خرید و فروش اراضی کشمیر ازسوی آنها فراهم کرده است. این منطقه از آن زمان، همواره ، شاهد ماهها  قرنطینه، حکومت نظامی و قطع دسترسی به اینترنت و تلفن همراه  بوده است.

کشمیر در هفت دهه گذشته همواره یکی از مهمترین مسائل مورد اختلاف بین هند و پاکستان بوده است.125