زیلوی میبد یزد میراثی ماندگار برگرفته از فرهنگ و اندیشهٔ هنرمندان ایرانی است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در هر کجای کشور پهناور ایران که باشیم، توانایی‌هایِ خاص آن منطقه است که آن‌جا را زبان زد عام و خاص می‌کند تا جایی که حتی به شُهرت جهانی می‌رسد.

شهرستان میبدِ یزد یکی از آن مناطق است که علاوه ‌بر ظرفیت‌های گردشگری متنوع در حوزه صنایع‌دستی هم موفق عمل کرده است.

زیلو دست‌بافته‌ای از جنس پنبه‌ یکی از صنایع‌دستی میبد است که با ثبت جهانی این مکان به‌عنوان شهر جهانی زیلو در پنجم آذر 1397 این هنر دوباره به روزهای اوج خود نزدیک می‌شود.

زیلو محصولی قدیمی و تاریخی‌ است که استفاده از آن حتی در دوره‌ پیش از اسلام هم مشاهده شده و حتی ناصر خسرو در سفرنامه‌اش به 500 کارگاه بافت آن اشاره می‌کند.

در تار و پود این دست بافته نقش و نگارهای ساده اما پر رمز و راز از گیاهان، حیوانات، اشکال هندسی و طرح‌های اصیل ایرانی وجود دارد که با فنون و تکنیک‌های خاص بافته شده و در پس هر یک از آن‌ها اندیشه‌ای از فرهنگ و هنر این دیار کویری وجود دارد، تا آن‌جا که از ویژگی‌های این فرش ساده زدودن گرمای کویری است.

با ثبت میبد، شهر جهانی زیلو، دریچه‌ تازه‌ای از پیشرفت این هنر صنعت به روی زیبلوبافان قدیمی و جوانان امروزی باز شده چرا که هم کارآفرینی و اشتغال مستقل رونق بیشتری گرفته که می‌تواند ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشد.

و هم با خلاقیت زیلوبافان در تولید انواع محصولات این دست‌بافته زمینه حفظ نقوش اصیل ایرانی فراهم شده که این‌ها می‌توانند راهی برای ورود بیشتر این محصول به بازارهای جهانی باشند.

117