ایران پرس - کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در سال 2016 به دلیل کمبود منابع مالی 39 میلیارد دلار اوراق قرضه چاپ کردند.

موسسه اعتبار سنجی «الوطنی» از نهادهای مالی معتبر منطقه خاورمیانه در گزارشی با اشاره به این که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همچنان با شرایط نامناسب مالی دست و پنجه نرم می کنند، اعلام کرد: عربستان سعودی و بحرین در سال 2016 در صدر کشورهای چاپ کننده اوراق قرضه در میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بوده اند.

بر اساس این گزارش همزمان فعالیت های اقتصادی بخش خصوصی در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در سال 2016 روند نزولی را پشت سر گذاشته و ادامه این رویه موجب شده است که 6 کشور عضو این شورا ( عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی، قطر، عمان و کویت) به سمت اخذ وام و افزایش بدهی های خود پیش بروند.

الوطنی در گزارش خود اعلام کرد: تنها عربستان، در سال 2016، 17 و نیم میلیارد دلار، اوراق قرضه چاپ کرده است.

وضعیت کنونی اقتصاد کشورهای شورای همکاری خلیج فارس  برآیند دنباله روی بیشتر آنان از سیاستهای نسنجیده عربستان در خصوص مسائل مختلف است.

شورای همکاری خلیج فارس

 

استفاده عربستان از سلاح نفت و کاهش قیمت آن برای ضربه زدن به بازیگران رقیب و مستقل از جمله روسیه، عراق و ایران از جمله سیاستهایی بود که پیامدهایش بیشتر متوجه خود این کشورو سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس شد که اقتصاد تک محصولی وابسته به نفت دارند . 

 هزینه‎های سرسام‎آور خوش‎گذرانی شاهزادگان کشورهای عربی ، پرداخت حقوق تروریست‎های اجاره‎ای در سوریه و عراق و نیز هزینه‌های جنگ آل سعود در یمن، سیاست‌های ناکارآمد اقتصادی آنان و قراردادهای خرید تسلیحاتی متعدد بیشتر  کشورهای عربی حوزه خلیج فارس  نیز در بدتر شدن وضعیت اقتصادی این کشورها نقش داشته است.

در این زمینه هریک از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس سالانه   دهها میلیارد دلار خرید  تسلیحاتی داشته اند.  این تسلیحات بیشتر صرف اقدامات  مداخله جویانه  در کشورهای منطقه از جمله تجاوزگری به یمن به سرکردگی عربستان شده است که تنها نتیجه اش تشدید ناامنی درمنطقه بوده  است .بی تردید فضای ناامنی و بی ثباتی  تاثیرات  منفی بر عرصه های مختلف اقتصادی منطقه باقی می گذارد و مانع از سرمایه گذاری ها و برنامه ریزی ها برای رشد و پیشرفت اقتصادی در منطقه میشود و آن را با اختلال مواجه می کند. 

فروش بی سابقه تسلیحات آمریکایی به کشورهای حاشیه خلیج فارس

 

مطالعات اقتصادی نشان داده است که این شورا به دلیل سیاستهای نسنجیده عربستان به شدت متضرر شده وعملاً گرفتار مشکلات  اقتصادی شده است.

اقدامات عربستان در تبدیل شورای همکاری خلیج فارس به کانون حامی تروریستها و نیزهمراه ساختن این شورا با سیاستهای جنگ افروزانه آل سعود در یمن موجب گردید که تبعات ناشی از سیاستهای شکست خورده عربستان در منطقه تنها به عربستان محدود نمانده و تبعات آن کم وبیش دامنگیر سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس شود.

این درحالی است که گزارش های اقتصادی از عمیق تر شدن بحران اقتصادی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس درسال 2017  حکایت دارد و این موضوع چشم اندازی تیره را برای شورای همکاری خلیج فارس نشان می دهد.

به گونه ای که محافل سیاسی از آن تحت عنوان شورایی ورشکسته یاد می کنند که در آستانه فروپاشی قرار دارد. 113/110

 

بیشتر بخوانید:

انتشار 39 میلیارد دلار اوراق قرضه توسط کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در سال 2016

فروش بی سابقه تسلیحاتی آمریکا در خلیج فارس/ تحلیل

رویکرد جدید انگلیس در منطقه خلیج فارس: نظامی گری و تجارت اسلحه / تحلیل

شورای همکاری خلیج فارس
فروش بی سابقه تسلیحات آمریکایی به کشورهای حاشیه خلیج فارس