به گزارش خبرگزاری ایران پرس، قلمزنی هنری است که درپی قلم و ضربه چکش، نقش و نگار روی اشیاء فلزی پدید میآورد و هنر قلمزنی روی فلز بقای بیشتری دارد.
بر اساس مستندات تاریخی پیشینه این هنر دستی به هزاره دوم و اول پیش از میلاد میرسد اما در دوره تاریخی هخامنیشی هنر زیبای قلمزنی تحول یافت و از جایگاه ویژهای برخوردار شد.
هنر قلمزنی در دورههای تاریخی پس از هخامنشی دوران پر فراز و نشیبی را طی کرد تا اینکه در دوران معاصر با تلاش هنرمندان ایرانی به ویژه اصفهانیها، هنر قلمزنی جان تازهای گرفت و امروز آثار خلق شده قلمزنی مانند اشیاء و ظروف سنتی و تابلوهای تزئینی سهبعدی، فراتر از جغرافیای اصفهان رفته است.
قلمزنی هنری ارزشمند در فرهنگ سنتی و هنری ایرانیان است و این هنر با کمک ذوق و اندیشه هنرمند ایرانی و تاثیر از آداب، سنن، فرهنگ، مذهب و عقاید ایرانیان به زیباترین شکل در شئ فلزی نقش بسته است.
عباس شیردل، هنرمند قلمزن اصفهانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری ایرانپرس در اصفهان با اشاره به سبکهای زیبای برجسته، مُشبک و سیاه قلم در هنر قلمزنی گفت، قلمزنی، آفرینشی از هنر و احساس بر روی فلز است.
این هنرمند اصفهانی درباره تاریخچه هنر قلمزنی اظهار کرد، بررسی پیشینه این هنر زیبا نشان میدهد، مرکز اصلی هنر قلمزنی در اصفهان بوده است و با ارتقاء این هنر و خلق سبکهای مختلف، آثار ارزشمندی در اصفهان تولید میشود.
به گفته عباس شیردل، رئیس اتحادیه صنایعدستی اصفهان، اکنون بهترین هنرمندان هنر قلمزنی جهان در اصفهان هستند و این هنرمندان ایرانی، آثار بینظیری در جهان خلق کردهاند.
112
بیشتر بخوانید:
اصفهان؛ نگین گردشگری با شاهکار معماری ایرانی