ایران پرس: آلمان در دو سال اخیر درگیر بحران اقتصادی و اجتماعی گسترده ای با توجه به همه گیری ویروس کرونا مواجهه شده است.

نتیجه این بحران بی سابقه در انتخابات ایالتی آلمان پدیدار شده است.

براساس آخرین نتایج انتخابات که روز یکشنبه (14 مارس) در دو ایالت بادن‌وورتمبرگ و راین‌لند-فالتس برگزار شد، سبزها و سوسیال دموکرات‌ها بیشترین آرا را کسب کردند.

حزب دموکرات مسیحی با ریزش آرا، بدترین نتایج انتخاباتی در این دو ایالت را از زمان جنگ جهانی دوم داشته است. در ایالت بادن وورتمبرگ حزب سبزها با کسب 30.7 درصد بیشترین آرا را کسب کرده است، حزب دموکرات مسیحی با 3.7 درصد کاهش با 23 درصد در جایگاه دوم قرار دارد.

حزب دست راستی آلترناتیو برای آلمان (AFD) و حزب سوسیال دموکرات و لیبرال دموکرات برای کسب جایگاه سوم در رقابت نزدیک هستند.

در ایالت راین لند- فالتس، حزب سوسیال دموکرات با کسب 36.1 درصد آرا در جایگاه اول، حزب دموکرات مسیحی با کسب 25.5 درصد با ریزش 5.3 درصدی آرا در جایگاه دوم و حزب راستگرای آلترناتیو برای آلمان با کسب 8.9 درصد آرا بیشترین آرا را کسب کرده‌اند.

نارضایتی مردم آلمان از وضعیت سیاسی و اقتصادی کشورشان

نارضایتی مردم آلمان از مدیریت همه گیری کرونا و روند آهسته واکسیناسیون در ریزش آرای حزب «آنگلا مرکل» صدر اعظم این کشور نقش زیادی داشته است. با توجه به نتایج انتخابات ایالتی اخیر و کناره گیری مرکل از قدرت که در 16 سال گذشته رهبری آلمان را بر عهده داشته است، اساسا امید حزب حاکم دموکرات مسیحی برای پیروزی در انتخابات عمومی 26 سپتامبر 2021 و انتخاب صدر اعظم جدید از این حزب کم رنگ شده است.

انتخابات روز یکشنبه نشان داد که مردم آلمان از وضعیت کنونی کشور خود ناراضی اند و بهمین دلیل آرای خود را در این دو ایالت مهم به احزاب رقیب حزب دموکرات مسیحی دادند.

در واقع این نخستین آزمون مهم سیاسی پس از یک سال درگیری با بحران کرونا در کشور آلمان بود. به ویژه امسال مشخص می شود چه کسی جانشین آنگلا مرکل در مقام صدارت خواهد شد. با توجه به پیروزی مهم سبزها که حاصل افزایش محبوبیت این حزب است، انتظار می رود که  آنها نقشی کلیدی در  تشکیل دولت بعدی آلمان ایفا نمایند.

کشور آلمان ابتدا در زمینه مهار ویروس کرونا با موفقیت عمل کرد، اما با شیوع کرونای انگلیسی اکنون به طور جدی با بیماری کووید- 19 درگیر است. در این میان انتقادهای فزاینده از روند آهسته و ناکافی واکسیناسیون، و اعتراض شمار زیادی از آلمانی ها به محدودیت‌های کرونایی که بشدت به اقتصاد و کسب و کارهای بزرگترین اقتصاد اروپا آسیب رسانده موجب افزایش نارضایتی ها شده است.

طی هفته های گذشته هزاران نفر از مردم آلمان در شهرهای مختلف به خیابان ها آمده و خواستار پایان یافتن محدودیت های کرونایی شده اند. مساله ای که در این میان برای دولت مرکل گران تمام شد، اتهامات سودجویی دو قانونگذار از حزب دموکرات مسیحی در معاملات ماسک در اوایل همه گیری ویروس کرونا بود. 

«تورستن فاس» استاد علوم سیاسی می گوید: "میزان محبوبیت حزب مرکل پایین آمده و اکنون پیامدهای ماجرای ماسک در حال افزایش است. این نشانه ها برای حزب دموکرات مسیحی و رئیس جدید آن «آرمین لاشت» خوب نیست، از این رو باید انتظارات بسیار ضعیفی را برای حزب در انتخابات پیش رو داشت."

بدین ترتیب سال 2021 برای حزب دموکرات مسیحی و آنگلا مرکل با توجه به شکست های انتخاباتی در ایالت ها و تشدید مشکلات اقتصادی آلمان و روند فزاینده قدرت گیری احزاب رقیب تبدیل به پر چالش ترین سال از زمان روی کار آمدن مرکل در سال 2005 شده است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

ریزش بی سابقه آرای انتخاباتی حزب حاکم در آلمان