نیروهای وفادار به دولت وحدت ملی لیبی، توانستند کنترل کامل شهر ساحلی سرت را از گروه تروریستی داعش بازپس بگیرند.

عملیات برای بازپس گیری شهر ساحلی سرت که حدود هفت ماه بطول انجامید، شکست سنگینی برای سرکردگان گروه داعش در لیبی محسوب می شود.

شهر سرت، به منزله آخرین پایگاه مهم گروه داعش در لیبی بود که به بهای جان باختن حدود 700 نفر از سربازان وفادار به دولت وحدت  ملی این کشور آزاد شده است. 

مقاومت عاملان گروه داعش و استفاده از روش های عملیات انفجاری موجب شده بود که عملیات  نظامی بر ضد مواضع آنان مدت بیشتری ادامه یابد.

اکنون، پس از سقوط شهر سرت زادگاه معمر قذافی دیکتاتور معدوم لیبی، ساکنان این شهر ساحلی شاهد فرار نیروهای داعش هستند.

گرچه برخی منابع معتقدند، قبل از حمله نهایی که روز پنجم نوامبر انجام گرفت، عاملان گروه داعش عقب نشینی به سوی مرزهای جنوب لیبی در جوار مرزهای الجزایر و نیجر، را شروع کرده بودند.

با این همه، بصورت قطعی نمی توان گفت که  سقوط شهر ساحلی سرت، به معنای پایان حضور داعش در لیبی است زیرا سرکردگان این گروه به احتمال قوی تلاش می کنند؛ همچنان در لیبی حضور داشته باشند.

برخی منابع خبری در این زمینه  از استقرار حدود پنج تا هفت هزار تروریست داعش در لیبی خبر داده اند.

با این حال برخی از آگاهان، آزاد سازی شهر سرت در لیبی از دست گروه داعش را به معنای نابودی کامل این گروه تلقی می کنند که به طور همزمان، متحمل شکست های سنگین دیگری نیز در شمال سوریه و شمال عراق شده است. 

 داعش در واقع از نبود دولت مقتدر مرکزی و هرج و مرج حاکم بر لیبی سوء استفاده کرد و در سال 2015 پس از پیشروی هایی، کنترل شهر سرت را بدست گرفت.

زمانی که گروه های شبه نظامی رقیب برای کسب قدرت و تسلط بر مناطق نفت خیز لیبی با یکدیگر درگیری های شدید داشتند، داعش توانست موقعیت اش را در سرت تثبیت کند.

با توجه به گستردگی نفوذ داعش در لیبی این احتمال هنوز وجود دارد که داعش، پس از دست دادن شهر سرت، پایگاه جدیدی در جای دیگری از لیبی برپا کند.

برخی شواهد نیز حاکی از آن است که بخشی از تروریست های داعش ممکن است در حومه شهر طرابلس پایتخت لیبی و یا شهر بنغازی حضور داشته باشند.

منطقه جنوب لیبی که از کنترل دولت مرکزی دور افتاده است، پایگاه مهمی برای نگاهداری سلاح و مهمات و استقرار قاچاقچیان انسان است.

زیرا  دور از دسترس بودن منطقه جنوب لیبی، آن را به پناهگاه مناسبی برای تروریست های داعش تبدیل کرده است.

در حال حاضر، کشورهای غربی همچون انگلیس و امریکا که به ذخایر نفت لیبی چشم طمع دارند، به توانایی دولت وحدت ملی این کشور امید بسته اند که بتواند مانع از مهاجرت هزاران آفریقایی شود که از مبدا لیبی و با عبور از دریای مدیترانه، قصد رسیدن به اروپا را دارند.

اما فایز السراج، نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی کماکان با مشکل نبرد قدرت با دولت موازی مواجه است که در شرق کشور استقرار دارد و از حمایت ژنرال خلیفه حفتر برخوردار است.