وزیر نفت و گاز عمان پیش بینی کرد، پروژه صادرات گاز ایران به عمان، تا 3 سال آینده تکمیل شود.

به گزارش ایران پرس به نقل از وزارت نفت، «محمد بن حمد الرمحی» وزیر نفت عمان امروز سه‌شنبه پس از مذاکره با «بیژن زنگنه» همتای ایرانی خود درباره ساخت خط لوله صادرات گاز گفت، چنانچه همه مراحل از جمله تامین مالی، جزئیات و طراحی مهندسی خط لوله به خوبی پیش رود، در سریعترین زمان، تکمیل پروژه صادرات گاز به عمان ظرف سه سال آینده پیش بینی می شود.

محمد بن حمد الرمحی، افزود، پروژه خط لوله صادرات گاز ایران به عمان فراتر از دستاوردهای تجاری، می تواند سبب تحکیم روابط تاریخی و برادرانه تهران و مسقط شود، از لحاظ فنی و تجاری هم می تواند تضمین عرضه را برای ما به ارمغان بیاورد.

وزیر نفت عمان، با تاکید بر اهمیت پروژه خط لوله صادرات گاز ایران به عمان، برای دو کشور و منطقه خاطر نشان کرد، این پروژه سود تجاری فراتر از انتظار خواهد داشت و اجرای این پروژه برای عمان بسیار نمادین است.

محمد بن حمد الرمحی افزود، پیش بینی می شود، قیمت‎ نفت در سال جاری میلادی در سطح مطلوبی باقی بماند و عمان نیز در قالب همکاری کشورهای عضو و غیرعضو اوپک به تعهدهای خود برای کاهش تولید نفت به منظور کاهش مازاد عرضه در بازار نفت، پایبند است.

زنگنه: مذاکرات امروز صادرات گاز ایران به عمان را یک گام به جلو برده است.

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران نیز در آغاز مذاکرات رسمی با هیات عمانی به ریاست محمد بن حمد الرمحی، وزیر نفت و گاز عمان در تهران گفت، این مذاکرات، صادرات گاز ایران به عمان را یک گام به جلو برده است.

زنگنه افزود، نقشه برداری در آبهای عمیق دریای عمان برای اجرای خط لوله انتقال گاز ایران به عمان تا چند ماه آینده پایان می یابد و زمینه برای اجرای مناقصه طرح فراهم می شود.

وزیر نفت ایران گفت، عمان بعنوان یکی از کشورهای غیر اوپک از اول ژانویه 2017 داوطلبانه به تعهدات کاهش تولید نفت اوپک پیوسته است.

تمدید توافق صادرات گاز ایران به عمان

جلسه هیات های ایرانی و عمانی برای تمدید این توافق و بررسی آخرین وضعیت آماده سازی مقدمات ساخت این خط لوله صبح امروز سه شنبه در حضور بیژن زنگنه و محمد بن حمد الرحمی وزیران نفت ایران وعمان در مرکز همایشهای وزارت نفت برگزار شد.

زمان توافق سابق بین دو کشور منقضی شده و «علی اصغر هندی» مشاور وزیر نفت و مسئول پیگیری مطالبات وزارت نفت و «سیف حمد السلمانی» مدیرکل اکتشاف و تولید نفت و گاز وزارت نفت عمان، امروز (سه شنبه) این سند را تمدید کردند.

براساس این مذاکرات، نمایندگان شرکت های توتال (فرانسه)، شل (هلند-انگلیس)، کوگس (کره جنوبی)، یونیپر (آلمان) و میتسویی (ژاپن) در جلسه حضور یافته و پیشنهادات خود را برای مشارکت احتمالی در این پروژه ارایه کردند.

زنگنه وزیر نفت پس از پایان این مذاکرات، گفت، درباره چگونگی اجرای ساخت خط لوله صادرات گاز به عمان تا پایان فوریه (اوایل اسفند) به جمع بندی دست خواهیم یافت.

ایران و عمان در سال 1392 یادداشت تفاهمی در زمینه صادرات گاز طبیعی امضا کردند که با اجرای آن گاز ایران از طریق یک خط لوله از بستر خلیج فارس به عمان صادر شود.

قرار است، بخشی از این گاز در عمان مصرف شود و بخشی نیز در تاسیسات «ال.ان.جی» این کشور به گاز طبیعی مایع تبدیل و به بازارهای هدف صادر شود.

توجه به مخالفت امارات با عبور خط لوله از آب های کم عمق این کشور، این خط لوله از آبهای عمیق دریای عمان عبور می کند که همین امر سبب افزایش هزینه و زمان اجرای طرح می شود.

فناوری ساخت و نصب خط لوله در بستر کم عمق دریا در اختیار شرکت های ایرانی قرار دارد، اما شرکت های ایرانی تاکنون تجربه نصب خط لوله در آبهای عمیق و زیر یک هزار متر را نداشته اند و بنابراین قرار است از تجربه شرکت های بین المللی استفاده شود.

بر این اساس، چندی پیش نیز نشست مشترک نمایندگان ایران و مدیران بلندپایه وزارت نفت عمان با نمایندگان شرکت‎های توتال فرانسه، شل انگلیس-هلند و کوگس کره جنوبی برای حضور در پروژه صادرات گاز ایران به مسقط برگزار شد.116/111

بیشتر بخوانید:

نشست مشترک ایران و عمان با شل، توتال و کوگس

ایران در پی سهم 10 درصدی تجارت جهانی گاز

افزایش صادرات گاز ایران و جلب اعتماد جهانی