به گزارش ایران پرس، «سباستین کورتس» درمصاحبه با روزنامه آلمانی «ولت» گفت با توجه به نقض سازمان یافته حقوقبشر و زیرپاگذاشتن ارزشهای دموکراتیک در ترکیه ، مذاکرات میان مقامات اروپایی و ترکیهای باید پایان یابد.
صدراعظم اتریش در عین حال گفت ترکیه شریک مهم اتحادیه اروپا است و روابط میان آنکارا و بروکسل باید بر مبنای سیاست حسن همجواری گسترش یابد.
پیش از این «ژان کلود یونکر» رئیسکمیسیون اروپا هم اعلام کرده بود ترکیه اقداماتی داشته است که این کشور را از اتحادیه اروپا دور میکند.
ترکیه از سال 1997 در تلاش است به اتحادیه اروپا بپیوندد. در سال 2005 اتحادیه اروپا و ترکیه مذاکرات برای عضویت این کشور را آغاز کردهاند.
مقامات اروپایی اما در سال های اخیر به دلیل آنچه سیاست ها و اقدامات دیکتارگونه «اردوغان» در ترکیه اعلام می کنند، بارها مخالفت خود را با عضویت این کشور در اتحادیه اروپا اعلام کرده اند.
اتفاقات پس از کودتای نافرجام 15 ژوئیه 2016 ترکیه نیز تنش ها میان اروپا و ترکیه را دو چندان کرده است.
از پانزدهم ژوئیه 2016 که تلاش برای کودتا در ترکیه به شکست انجامید، آنکارا علاوه بر اعلام هفت بار حالت فوق العاده که همچنان ادامه دارد، به بازداشت گسترده و جمعی در صفوف ارتش، پلیس، دستگاه قضایی، مقامات سیاسی مخالف، روزنامه نگاران، جامعه هنرمندان و نویسندگان ترکیه به بهانه ارتباط با این کودتا روی آورده است.
اتحادیه اروپا و احزاب مخالف دولت ترکیه، آنکارا را متهم کرده اند که از حادثه کودتا برای تسویه حساب با مخالفان سیاسی اش استفاده می کند.117