ایران پرس- رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ اعلام کرد، شرایط برای بازگشت مسلمانان روهینگیا از بنگلادش به میانمار هنوز آماده نیست.

پیتر مورPeter Moore بعد از سفر به استان راخین میانمار اعلام کرد، شرایط برای بازگشت صدها هزار روهینگیایی که از حملات سرکوبگرانه دولت، ارتش و بودائیان افراطی میانمار به بنگلادش گریخته اند مهیا نیست.

از سال 2012 براثر موج جدید حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی ضد مسلمانان روهینگیا در استان راخین، بیش از شش هزارتن از آنان کشته، هشت هزار نفر زخمی و حدود یک میلیون  نفرنیز آواره شدند.

 
بازدید رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ از استان راخین و بررسی شرایط منطقه جهت بازگشت آوارگان مسلمان روهینگیا از ان جهت اهمیت دارد که اخیراً توافقنامه های جداگانه ای میان دولت بنگلادش با دولت میانمار و سازمان ملل برای بازگشت انان امضا شد.

با این حال مسلمانان روهینگیا نیز اعلام کردند تا زمانی که شرایط لازم برای اسکان امن آنها در استان راخین مهیا نباشد خواهان بازگشت نیستند که مهمترین آن وادار کردن دولت میانمار به پذیرش حق شهروندی مسلمانان روهینگیا است. زیرا در حالی که آنان از هیچ حقوق شهروندی در میانمار برخوردار نیستند هیچ تضمینی وجود ندارد که مجددا مورد حمله نظامیان و بوداییان تندرو قرار نگیرند.

بویژه آنکه اخیرا پارلمان میانمار با مصوبه ای ضمن خطاب کردن مسلمانان روهینگیا به عنوان "مهاجران غیر قانونی مسلمان" از دولت این کشور خواست مانع از بازگشت آنان به میانمار شوند .

مجمع مسلمانان روهینگیا موسوم به ریش سفیدان روهینگیا هم اخیرا با امضای طوماری ضمن تاکید بر تامین شرایط پناهجویان برای بازگشت به میانمار، از سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی خواست  دولت میانمار را تحت فشار قرار دهند تا رسماً اعلام کند که اقلیت مسلمانان روهینگیا را به عنوان یکی از اقوام تشکیل دهنده ملت میانمار به رسمیت می‌شناسد و به مسلمانان روهینگیا شهروندی کامل می‌دهد.

همچنین، خانه، محل کسب و زمین‌های متعلق بهخانه، محل کسب و زمین‌های متعلق به مسلمانان روهینگیا که توسط تندروهای بودایی تصرف شده به صاحبان آنها پس داده شود.

 

براساس گزارش های منتشر شده  خانه و کاشانه مسلمانان روهینگیا کاملا سوخته و یا تخریب شده است و بازگشت آنان به میانمار به این معنا است که در اردوگاهها اسکان داده خواهند شد و این وضعیت نیز به نوعی ادامه آوارگی آنان است و هدف دولت میانمار از نمایش بازگشت مسلمانان روهینگیا صرفا  کاهش فشارهای بین المللی است.

با توجه به اینکه استان راخین میانمار منطقه ای اقتصادی از نظر صنعتی و کشاورزی و بندری راهبردی است دولت این کشور با اجرای برنامه توسعه اقتصادی و شریک کردن قدرتهای مهم منطقه ای و بین المللی در آن مانع از هر گونه واکنش انها  و نهادهای به اصطلاح مدافع حقوق بشربه جنایات نظامیان وبوداییان افراطی ضد مسلمانان   روهینگیا می شود. 

 خانه و کاشانه مسلمانان روهینگیا کاملا سوخته و بازگشت آنان به معنای تداوم آوارگی است

 

«اورسلا مولر»Ursula Müller  معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انسان‌دوستانه بعد از سفر اخیرش به میانمار گفت، "شرایط  برای بازگشت آوارگان مسلمانان روهینگیا به میانمار مناسب نیست. از آنچه که من مشاهده کردم و از افراد شنیدم، هیچ دسترسی به خدمات درمانی وجود ندارد و نگرانی‌هایی درباره محافظت وجود دارد و آوارگی‌‌ها همچنان ادامه دارد و شرایط برای بازگشت مسلمانان روهینگیا مساعد نیست."

در هر حال، مسلمانان روهینگیا در حالی از خانه و کاشانه خود آواره شده اند که استان راخین یا همان اراکان سرزمین اجدادی انان است که بالغ بر 350 سال نیز حکومت پادشاهی در این منطقه داشته اند؛ اما نظامیان و بوداییان افراطی در میانمان برای تصاحب خانه و کاشانه آنان با سلب حق شهروندی و ایجاد زمین سوخته، مسلمانان روهینگیا را در کشورهای مختلف آواره کردند و همچنان چشم انداز روشنی برای آینده آنان وجود ندارد.

110 /140

نویسنده: مجید وقاری

بیشتر بخوانید:   

درخواست برای رسیدگی به جنایات ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا

ماموریت شورای امنیت سازمان ملل برای دولت میانمار/ عاملان نسل کشی مسلمانان روهینگیا محاکمه شوند

دفاع فرمانده ارتش میانمار از نظامیان کشورش در مقابل کشتار مسلمان روهینگیا

سفر هیات شورای امنیت به بنگلادش برای دیدار از اردوگاه مسلمانان روهینگیا