کمیته بین المللی صلیب سرخ، حملات تروریست های داعش با سلاح شیمیایی علیه شهروندان در شرق موصل مرکز استان نینوا عراق را به شدت محکوم کرد.

به گزارش ایران پرس به نقل از العالم، کمیته بین المللی صلیب سرخ، طی بیانیه ای با ابراز نگرانی از افزایش استفاده گروه تروریستی داعش از سلاح های شیمیایی در موصل، تاکید کرد، به کار بردن سلاح های شیمیایی طبق قوانین بین المللی ممنوع است.

این کمیته همچنین از همکاری خود با سازمان بهداشت جهانی برای پذیرش مجروحان حملات داعش خبر داد.

منابع پزشکی در روزهای گذشته از پذیرش ده مورد خبر داده اند که پس از تحقیقات معلوم شده است که تروریست ها در این شهر از مواد شیمیایی علیه شهروندان استفاده کرده اند.

«حسین قادر»، معاون مدیر بخش اورژانس در بیمارستان روزاوا در اربیل عراق در این باره گفت، طی دو روز گذشته ده بیمار در این بیمارستان پذیرش شده اند که بر اثر مواد شیمیایی زخمی شده بودند.

گروه تروریستی داعش در سال 2014، با حمایت های مالی و نظامی آمریکا و هپیمانان غربی و عربی این کشور از جمله عربستان و ترکیه با حمله به عراق، بخش های وسیعی از مناطق شمالی و غربی این کشور را اشغال و جنایات بی شماری انجام داده است.

شهر موصل از تابستان 1393 به تصرف گروه تروریستی داعش در آمد و عملیات برای آزادسازی آن از 26 مهر امسال با مشارکت ده‌ها هزار نیروی عراقی شروع شد.

نیروهای دولتی عراق با پشتیبانی مبارزان داوطلب مردمی موسوم به حشد الشعبی ماه گذشته بخش‌های شرقی موصل را آزاد کردند.

داعشی‌ها هم اینک در محله‌های غربی این شهر تحت محاصره قرار دارند و شکست آن‌ها در این شهر به منزلۀ فروپاشی این گروه تروریستی در عراق است.

نگرانی ها از مخاطرات استفاده بیشتر داعش از تسلیحات شیمیایی در عراق/ تحلیل

«لیز گراند»، هماهنگ کننده سازمان ملل در امور بشردوستانه در عراق طی بیانیه ای ضمن هولناک خواندن استفاده از سلاح های شیمیایی در موصل گفت، هیچ توجیهی، به هیچ وجه، برای استفاده از سلاح های شیمیایی وجود ندارد.

گزارش هایی مبنی بر وقوع حمله شیمیایی در شرق موصل طی روزهای گذشته منتشر شده است. 

«سعدون خالد الرمضانی»، یکی از فرماندهان نیروهای واکنش سریع ارتش عراق روز پنج شنبه اعلام کرده بود که داعش راکتهای کاتیوشا حاوی گاز کلر را به مناطقی در موصل شلیک کرده است.

پیشتر نیز آژانس «BusinessWire» با استناد به مرکز مطالعات «IHS» آمریکا اعلام کرده بود، عناصر داعش از سال 2014، بیش از 71 بار از سلاح شیمیایی در عراق و سوریه استفاده کرده‌اند.

نقش ترکیه در تجهیز داعش به سلاح های شیمیایی

بر اساس اطلاعات منابع امنیتی عراق، ترکیه مقادیر زیادی مواد شیمیایی را که در ساخت بمب‌های شیمیایی کاربرد دارد را با پول‌های عربستان و قطر از اوکراین و برخی از دولتهای غربی خریداری کرده و در اختیار تروریست‌های داعش قرار داده است.

اقدامات دولتهای غربی در تسلیح تروریستها به سلاح های کشتار جمعی و نیز در اختیار دادن تجهیزات ساخت چنین سلاح هایی، نقض صریح پیمانها و کنوانسیونهای بین المللی در این زمینه است که هرگونه تولید و گسترش سلاح های کشتار جمعی را نفی می کند. 

تحلیلگران مسایل سیاسی معتقدند که گروه تروریستی داعش برای جلوگیری از شکست کامل در موصل  اقدام به استفاده از سلاح شیمیایی کرده است. 

در چنین شرایطی با توجه به شکست های پی در پی داعش در عملیات آزادسازی موصل و آغاز فروپاشی کامل این گروه تروریستی در عراق، احتمال استفاده داعش از سلاح شیمیایی بیشتر خواهد شد.

هدف داعش از استفاده از سلاح های شیمیایی

هدف گروه تروریستی داعش از استفاده گسترده از سلاح شیمیایی ایجاد رعب و وحشت بیشتر در میان شهروندان عراقی است تا آنها را به تسلیم در برابر خود وادار کند.

محافل حقوقی ضمن انتقاد از مخالفان مسلح فعال در سوریه و عراق تاکید دارند که این گروهها در زمینه ارتکاب جنایات جنگی از آزادی کامل برخوردارند و از هرگونه پیگردی در امان هستند.

گروه تروریستی داعش در سال 2014، با حمایت های مالی و نظامی آمریکا و هپیمانان غربی و عربی این کشور از جمله عربستان و ترکیه با حمله به عراق، بخش های وسیعی از مناطق شمالی و غربی این کشور را اشغال و جنایات بی شماری انجام داده است و استفاده از تسلیحات شیمیایی در راستای تشدید این جنایات محسوب می شود. 

نکته قابل تامل آنکه تروریستها به منظور انحراف افکار عمومی از اقدامات خود در بکارگیری سلاح های کشتار جمعی با حمایت کشورهای غربی و همپیمانان عربی خود درصددند ضمن ارتکاب جنایت های ضد بشری در عراق و سوریه، این جنایات را به دولت نسبت دهند.

این درحالی است که با استفاده مکرر داعش و گروه های دیگر تروریستی از مواد شیمیایی در عملیات جنگی، خطر تروریسم شیمیایی بسیار جدی و فراگیر شده است که مبارزه با آن باید در قالب یک پیمان جهانی انجام گیرد .هرگونه تعللی در این زمینه موجب می شود که تبعات آن تنها به سوریه و عراق محدود نمانده و جنبه بین المللی یابد .116/111

بیشتر بخوانید:

کشف انبار 100 تنی مواد شیمیایی داعش در موصل

آوارگی 26 هزار نفر از غرب موصل

یک گام به پیش در عملیات آزادسازی غرب موصل / تحلیل