وزارت خارجه طالبان در یک درخواست کتبی خواستار حضور افغانستان در نشست بریکس در کازان شد.

به گزارش خبرگزاری ایران‌پرس، وزارت خارجه طالبان درخواستی کتبی به روسیه ارسال کرده است تا عبدالغنی برادر، معاون نخست‌وزیر طالبان در اجلاس بریکس در کازان در ماه اکتبر شرکت کند.

ایدهٔ شکل‌گیری گروهی به نام بریک، در سال ۲۰۰۱ توسط مؤسسه سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس، به منظور پیش‌بینی وضعیت اقتصادی جهان و قدرت‌های برتر آن در نیم قرن آینده مطرح گردید. 

در شصت و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد وزرای امور خارجهٔ کشور‌های برزیل، روسیه، هند و چین گفتگو‌های مقدماتی را آغاز کردند.

اولین جلسه گروه بریکس  در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ در یکاترینبورگ روسیه با حضور برزیل، روسیه، هند و چین برگزار گردید. 

هنگامی که آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به آن پیوست، نام این بلوک به «بریکس» تغییر یافت.

بریکس برای گرد هم آوردن مهم‌ترین کشورهای در حال توسعه جهان طراحی شده بود تا قدرت سیاسی و اقتصادی کشورهای ثروتمندتر آمریکای شمالی و اروپای غربی را به چالش بکشد.

این ائتلاف در سال‌های اخیر شاهد گسترش قابل توجهی بوده و اکنون شامل ایران، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی هم می‌شود.

پیش از این رهبران بریکس(برازیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) اعلام کردند که نباید افغانستان باعث تهدید کشورها گردد و یا مرکز آموزش تروریست ها شود.

ترکیه نیز از آمادگی این کشور برای پیوستن به این بلوک اقتصادی خبر داده است.

عمر چلیک، سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه، به رهبری رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، گفته است: «رئیس جمهور ما به روشنی اعلام کرده است که ترکیه می‌خواهد در تمام مجامع مهم از جمله بریکس حضور داشته باشد.»

انتظار می‌رود رهبران بریکس در جلسه‌ای که از ۲۲ تا ۲۴ اکتبر در شهر کازان در غرب روسیه برگزار می‌شود، درباره پذیرش اعضای جدید بحث و گفت‌وگو کنند.

اگر ترکیه برای عضویت در بریکس دعوت شود، اولین کشور عضو ناتو خواهد بود که به این ائتلاف اقتصادی غیرغربی به رهبری روسیه و چین ملحق می‌شود.

303