به گزارش خبرگزاری صداوسیما ؛ سرپرست این گروه پژوهشی گفت: در صورتی که این محافظ گوش در صنعت استفاده شود تا پنج سال آینده، آسیب های شنوایی کشور تا یک سوم کاهش می یابد.
مهدی شفایی با بیان اینکه بیش از 30 درصد عوامل اکتسابی کم شنوایی مربوط به شنیدن صداهای ناهنجار هچون صداهای مخرب صنعتی است گفت: محافظ آکوستیک گوش که تولید آن انحصارا در ایران انجام خواهد شدصداهای مخرب محیط صنعتی را تا 28 و دو دهم دسی بل کاهش می دهد در حالیکه صداهای مفید هچون مکالمات شنیده می شوند.
وی گفت: این محافظ از نوعی آکرلیک پزشکی همراه با ماده موثره ویژه ساخته شده که حساسیت پوستی در مجرای گوش ایجاد نمی کند و باعث تعریق هم نمی شود.
سرپرست این گروه پژوهشی با اشاره به اینکه استفاده از این محافظ باعث ایجاد درد در گوش نمی شود افزود: از دیگر ویژگی مهم این محافظ استفاده از آن به عنوان قالب های گوش سمعک است.
شفایی با بیان اینکه محافظ های پلاستیکی موجود در بازار وارداتی هستند گفت: نمونه های خارجی بین قیمت متوسط 10 تا 60 هزار تومان و دوام یک ماه تا یک سال است در حالیکه محافظ گوش آکوستیک ، با قیمت 100 هزار تومان 8 سال ماندگاری دارد.
وی گفت : در صورت استفاده از این نوع محافظ به عنوان قالب گوش سمعک سالانه تا 50 میلیون دلار صرفه جویی ارزی خواهد شد.
محافظ گوش آکوستیک دارای تاییدیه گروه مهندسی صدا و ارتعاشات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کارگروه علمی تخصصی پارک علم و فن آوری خراسان رضوی و گواهی ثبت اختراع به شماره 83987 است.
پنج پژوهشگر از جمله دو کم شنوا در مدت دو ونیم سال برای تولیداین محصول تلاش کردند.
هم اکنون، از محافظ های پلاستیکی وارداتی برای کاهش اثر صداهای مخرب در محیط های صنعتی استفاده می شود که به دلیل تعریق و دردی که در مجرای گوش ایجاد می کنند کارگران رغبتی به استفاده از آنها ندارند.