به گزارش ایران پرس شبکۀ خبری سیانان امریکا با انتشار گزارشی اعلام کرد به اطلاعاتی مبنی بر طرح پنتاگون برای ارائۀ پیشنهاد مذکور با هدف «افزایش سرعت مبارزه با گروه تروریستی داعش»، دست یافته است.
این شبکه به نقل از یک مقام دفاعی که نامش ذکر نشده است، نوشت: «این امکان وجود دارد که شما برای مدتی شاهد حضور نیروهای رزمیِ زمینی در سوریه باشید.»
این مقام امریکایی تأکید کرد درنهایت هرگونه تصمیمگیری در این زمینه بر عهدۀ دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، است که به وزیر دفاع خود دستور داده است تا پیش از اتمام ماه جاری میلادی (پیش از 13 اسفند) طرحی برای مبارزه با داعش ارائه دهد.
این حرکت میتواند عملیات نظامی امریکا در سوریه را به طرز قابلتوجهی تغییر دهد و بر اساس آن ممکن است سربازان امریکایی طی چند هفتۀ آینده به خاک سوریه وارد شوند.
امریکا تاکنون گروههای کوچکی که عمدتاً متشکل از نیروهای عملیات ویژۀ این کشور بودند را به سوریه اعزام کرده و مدعی است هدف از اعزام آنها، ارائۀ «خدمات مستشاری و آموزش» است.
بر اساس گزارش سیانان، هنوز مأموریت دقیق این نیروها در سوریه مشخص نیست، اما یکی از اهداف اعزام آنها کمک به نیروهای ترکیه در شمال سوریه اعلام شده است.
آنکارا عملیات نظامی خود در خاک سوریه را از تاریخ 3 شهریور آغاز کرد و هدف این عملیات را آزادی منطقۀ مرزی شمال سوریه از تصرف داعش و پایان دادن به سیطرۀ نیروهای کردتبار مخالف ترکیه در این منطقه عنوان کرد. نیروهای تُرک از گروههای معارض دولت سوریه ازجمله نیروهای گروه موسوم به «ارتش آزاد سوریه» نیز حمایت میکنند.
در گزارش سیانان آمده که ممکن است برخی از نیروهای زمینی امریکایی ابتدا به کویت و از آنجا به سوریه اعزام شوند.
دولت پیشین امریکا خطر اعزام نیروهای زمینی امریکا به سوریه را فراتر از آن میدانست که دست به چنینی اقدامی بزند و اگر ترامپ چنین دستوری را صادر کند، تغییر اساسی در رویکرد ایالاتمتحده نسبت به سوریه ایجاد خواهد شد.
جیمز متیس، وزیر دفاع امریکا، در جلسۀ بررسی صلاحیت خود در مجلس سنای امریکا گفته بود که به دنبال تغییر شرایط نظامی امریکا در عراق و سوریه و افزایش سرعت مبارزه با تروریستها است.
بر اساس این گزارش، نحوۀ اعزام نیروهای امریکایی به عراق نیز از دیگر موضوعاتی است که در دولت جدید امریکا مورد بحث قرار گرفته است.
دولت باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین امریکا، برای اعزام نیروهای امریکایی به عراق محدودیت گذاشته بود و این رقم بر اساس تعداد مستشاران موردنیاز در هر برهۀ زمانی مشخص میشد.
بر اساس این برنامه در حال حاضر بیش از 5 هزار و 262 نیروی امریکایی اجازۀ حضور عراق را ندارند و 5 هزار و 155 سرباز امریکایی در این کشور به سر میبرند. البته این شامل صدها نیروی موقتی نمیشود که در رفتوآمد میان عراق و امریکا هستند.
در گزارش سیانان آمده است که امکان دارد پنتاگون از ترامپ بخواهد با لغو محدودیتها، زمینۀ اعزام واحدهای کامل نظامی را به عراق ایجاد کند که البته این امر منوط به کسب مجوز از دولت عراق نیز هست.
ازجمله موارد دیگری که بهعنوان طرحهای پنتاگون از آنها یاد میشود میتوان به افزایش همکاری با روسیه و مسلح کردن گروههای کُردِ همپیمانِ امریکا در شمال سوریه برای مقابله با خشم احتمالی ترکیه، اشاره کرد.
این طرحها در حالی ارائه خواهند شد که دولت امریکا طی سالهای گذشته بارها به حمایت تسلیحاتی، آموزشی و مالی از گروههای تکفیری مسلح و معارض دولت سوریه، پرداخته است.
دمشق بارها اعلام کرده است که امریکا و متحدان غربی و منطقهایاش با «مخالف میانهرو» خواندن گروههای مسلح تروریستی در سوریه و کمکرسانی به آنها به جنگ چندین ساله در این کشور عربی دامن زدهاند.
ائتلاف تحت امر امریکا با بیش از 60 عضو از اوت و سپتامبر 2014 (مرداد و شهریور 1393) به ترتیب در عراق و سوریه حملات هوایی نیز اجرا کرده است. این حملات هوایی بارها منجر به کشته شدن غیرنظامیان شده و تأثیر چندانی بر تضعیف گروه داعش نداشته است.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه اواسط دیماه سال جاری اعلام کرد ائتلاف بینالمللی تحت امر امریکا از سال 2012 بهصورت مداوم زیرساختهای سوریه را منهدم کرده و تأسیسات نفتی تحت کنترل داعش را هدف حمله قرار نداده است.
اواسط بهمنماه سال جاری اعلام شد باوجود هشدارها مبنی بر احتمال دستیابی تروریستها به سلاحهای امریکایی، دولت ترامپ برای یک گروه معارضان در سوریه ادوات زرهی فرستاده است.
گروه موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه»، از معارضان مسلح مخالف دولت سوریه، در همان برهه تائید کرد که اولین محمولۀ ادوات زرهی امریکا و وعدۀ حمایت تسلیحاتی بیشتر را دریافت کرده است.113/112
بیشتربخوانید:
گزینه های پیش روی آمریکا در سوریه/ نسخه آمریکا برای سوریه
استفاده گلوله های اورانیومی امریکا در سوریه
گوترش: حل بحران سوریه، پایان کار داعش است