وزیر خارجه کشورمان از آمریکا خواست به جای رو آوردن به تروریسم اقتصادی و خروج از معاهده‌های بین‌المللی با واقعیت‌های جدید در جهان سازگار شود.

به گزارش ایران پرس، "محمد جواد ظریف"  امروز (جمعه) در واکنش به خروج آمریکا از پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» (INF) در توییتر نوشت؛ همزمان با جلو رفتن ایده ایران برای گفت وگوی منطقه‌ای و پیمان عدم تجاوز، تیم B در حال تضعیف شدن است. آمریکا باید از منزوی کردن خود دست بکشد و با واقعیت‌های جدید جهانی کنار بیاید. تجارت و قدرت در عرصه بین‌الملل در حال تغییر هستند؛ نه تروریسم اقتصادی علیه چین و ایران و نه خروج از پیمان INF با روسیه آن را دگرگون نخواهد کرد.»

"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا امروز (جمعه) از خروج رسمی این کشور از پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» (INF) خبر داد.

"پمپئو" در توییتر با تکرار ادعای عدم پایبندی روسیه به این معاهده، نوشت، «در تاریخ دوم فوریه 2019، ایالات متحده به روسیه شش ماه فرصت داد تا به پایبندی به معاهده منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد بازگردد. روسیه مخالفت کرد، پس این توافق امروز پایان می‌یابد».

وزیر خارجه آمریکا در ادامه اظهار داشت، «آمریکا بخشی از توافقی نخواهد بود که طرف دیگر آن را نقض می‌کند. روسیه تنها مقصر [فروپاشی این توافق] است».

خبرگزاری "رویترز" نیز بعد از این توییت پمپئو، به نقل از چند مقام ارشد در دولت آمریکا گزارش داد، واشنگتن از این به بعد خود را مقید به عدم ساخت و ذخیره موشک‌های میان‌برد با قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای نخواهد دانست.

بر این اساس، دولت آمریکا از هم اکنون به دنبال تامین بودجه خط تولید موشک‌های هسته‌ای میان برد است و به‌زودی آزمایش موشک کروز با قابلیت حمل کلاهک‌ هسته‌ای را آغاز می‌کند.

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو" نیز هم‌راستا با آمریکا مدعی شد که دولت روسیه مقصر فروپاشی پیمان  INF است.

"دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا شنبه 20 اکتبر، روسیه را به نقض پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» (INF) متهم و اعلام کرد واشنگتن از این پیمان خارج خواهد شد.

"ترامپ" در حالی روسیه را به نقض این پیمان متهم کرد که هیچگونه مدرکی برای اثبات ادعای خود ارائه نکرد.

اعلام خروج آمریکا از پیمان مذکور در حالی بود که روسیه تا پیش از این بطور مکرر تصریح کرده بود تا زمانی که آمریکا به این پیمان پایبند باشد، مسکو نیز مفاد آن را به طور دقیق رعایت خواهد کرد.

دولت ترامپ تاکنون از بسیاری از توافقات دوجانبه، چندجانبه و بین المللی خارج شده است.

آمریکا و روسیه در ژوئن 1987 در واشنگتن پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» را امضا کردند. این پیمان از ژوئن 1988 اجرایی شد. 

این پیمان، واشنگتن و مسکو را از استقرار موشک های بالستیک و کروز در اروپا منع می‌ کرد.

هدف از این پیمان از میان‌بردن موشک‌های هسته‌ای کروز و سکوهای پرتاب آن‌ها، با برد 500 تا 100، و 1000 تا 5500 کیلومتر بود.

117

آمریکا رسما از پیمان "آی‌ان‌اف" خارج شد

مسکو: پیمان "آی‌ان‌اف" با اقدام آمریکا پایان یافت

تحریم ظریف؛ مخالفت جهانی با آمریکا/ تحلیل