وزیر خارجه کشورمان روز جمعه در نشست اضطراری وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول بر شناسایی عوامفریبانی که مروج تروریسم نژادپرستانه هستند، تأکید کرد و گفت: باید علیه هر قدرتی که اسلام هراسی را تشویق می کند از جمله اعمال ممنوعیت ها علیه مسلمانان و استفاده از واژه «تروریسم اسلامی» بایستیم.

به گزارش ایران پرس، "محمد جواد ظریف" دراین نشست ابتدا از حاضران شرکت کننده و "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهور ترکیه برای پذیرش درخواست ایران به منظور برگزاری نشست اضطراری وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی برای بررسی حمله تروریستی نیوزیلند، قدردانی کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران این اقدام تروریستی نژادپرستانه را با شدیدترین لحن ممکن محکوم و عمیق ترین همدردی های خود را تقدیم خانواده قربانیان کرده و آرزوی بهبود عاجل برای مجروحان این جنایت دارد.

وزیر خارجه کشورمان همچنین از رفتار شفقت آمیز "جاسیندا آردِرن" Jacinda Ardern نخست وزیر نیوزیلند در برخورد با قربانیان و همچنین به جهت حضور وزیر خارجه این کشور در این نشست قدردانی کرد.

ظریف در این نشست  با بیان اینکه  حمله "کرایست چرچ "عامدانه برنامه ریزی شد و علیه مسلمانان به اجرا درآمد، گفت: ادبیات مسبب این حمله و اظهارات مشابهی که به وفور در غرب یافت می شود، علت اصلی نگرانی ما به شمار می آید.

وزیر خارجه کشورمان اضافه کرد: در چند دهه اخیر شاهد افزایش بدون وقفه شبکه های گسترده رسانه ای علیه مسلمانان در پوشش فعالیت های رسانه ای، گروه های نفرت‌پراکن در نقاب اندیشکده ها وحتی گروه های مدنی مروّج فضای منفی علیه مسلمانان در غرب بوده ایم. حتی نهادهایی با بودجه های عالی وجود دارند که از سوی غول های مرتبط با دولت آمریکا و  برخی نقاط دیگر مورد حمایت قرار می گیرند و اگر تحت کنترل قرار نگیرند، صلح و امنیت جهانی را به خطر خواهند انداخت.

ظریف برای جلوگیری از اقدامات نژادپرستانه همانند آنچه که جمعه گذشته در در شهر "کرایست چرچ" نیوزیلند به وقوع پیوست؛ بر 4 نکته تأکید کرد؛

1- کسانی که در غرب مدعی دموکراسی و جوامع آزاد هستند، باید درباره حرف هایشان مسئول باشند. آنها باید به دلیل شکست در تأمین نیازهای اساسی برای یک زندگی امن و با شرافت برای اقلیت های مسلمان پاسخگو بوده و بگویند که با هدف محدود کردن اسلام هراسی قصد دارند به چه اقدامی انجام دهند.

2-  باید عوام فریبانی که مروج تروریسم نژادپرستانه و برتری جویان نژاد سفید درون ساختار دولت ها و همچنین نهادهای رسمی و نیمه رسمی هستند را شناسایی کرد. در حالیکه باید آن سیاستمداران غربی که تروریسم نژادپرستانه و مبتنی بر برتری جویی نژاد سفید را محکوم می کنند، شناسایی و تشویق کنیم. باید همزمان منتقد آنهایی هم باشیم  که از سخنان و کارهای نفرت‌انگیز علیه مسلمانان جلوگیری نمی کنند. ما باید علیه هر قدرتی که اسلام هراسی را تشویق می کند از جمله ممنوعیت هایی که علیه مسلمانان اعمال می شود از جمله ممنوعیت سفر مسلمانان و استفاده از نمادهای مسلمانان مثل حجاب و مناره (مساجد) و استفاده از واژه «تروریسم اسلامی» بایستیم.

3- باید به وظایفمان در راستای اهدافمان نیز عمل کنیم. ما باید تروریسم و افراطی گری را در درون جهان اسلام ریشه کن کنیم. برخی در غرب از تروریسم افراطی داعش و القاعده که هیچ ارتباطی با اسلام ندارد، برای کوبیدن بر طبل اسلام هراسی سوء استفاده می کنند. ما باید موضعی قاطع و جمعی علیه صادرکنندگان ایدئولوژی تکفیری اتخاذ کنیم.

4- ما باید بر اسلام هراسی و تبعیض و نیز رفتارهای تبعیض آمیز علیه اقلیت مسلمان متمرکز شده و این موضوع را در هر جایی که لازم است، مطرح کنیم؛ خواه سازمان ملل باشد یا شورای حقوق بشر و یا حتی سازمان های مرتبط منطقه ای و بین المللی.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران جمعه گذشته در تماس تلفنی با "مولود چاووش اوغلو" وزیر خارجه ترکیه به عنوان رئیس دوره ای سازمان همکاری اسلامی ضمن محکومیت شدید حمله تروریستی نیوزیلند، خواستار واکنش مناسب کشورهای اسلامی نسبت به این جنایت هولناک شده بود.

"ظریف"، در این تماس تلفنی پیشنهاد کرده بود سازمان همکاری اسلامی نشستی فوری و اضطراری در سطح سران یا وزیران خارجه برگزار کند.

تروریست های مسلح ظهر جمعه گذشته با ورود به دو مسجد "لینوود" Linwood و "النور" Al Noor در شهر "کرایست چرچ"  نیوزیلند به سمت نمازگزاران آتش گشودند. در این جنایت هولناک 50 نمازگزار کشته و 50 نفر دیگر زخمی شدند.

این دو حمله برنامه‌ریزی‌شده همزمان با اقامه نماز جمعه، در این دو مسجد روی داد. 

اکثر قربانیان توسط تروریستی به نام "برنتون تارنت" Brenton Tarrant که به برتری نژادی سفیدپوستان اعتقاد داشت و از مهاجران متنفر بود کشته شدند. وی اهل استرالیا است.

"برنتون تارنت" 17 دقیقه از جزئیات هجوم وحشیانه‌اش به مسجد "النور" را که در جریان آن دست‌کم 41 نفر کشته شدند از طریق دوربینی که روی کلاهش نصب شده بود ضبط و آن را به صورت زنده در فیسبوک پخش کرد.

تاکنون بسیاری از کشورها از جمله  جمهوری اسلامی ایران و همچنین سازمان های بین المللی این جنایت وحشیانه را محکوم کرده اند.

118/117

بیشتر بخوانید:

ظریف با چاووش اوغلو دیدار کرد

ظریف: آزادی بیان غرب مجوزی برای اهانت به جهان اسلام است

ظریف وارد ترکیه شد+ ویدئو

ندای اذان در نیوزیلند طنین انداز شد

گزارش/ حمله مسلحانه به نمازگزاران جمعه؛ روز تاریک نیوزیلند

گزارش: ادای احترام به قربانیان حمله تروریستی نیوزیلند

حمد و سلام بغض آلود پلیس نیوزیلندی به زبان عربی+ ویدئو