وزیر خارجه در توئیتر خود نوشت: ما همیشه از راه‌حل سیاسی تحت هدایت و مدیریت مردم سوریه حمایت می‌کردیم و غرب هم سرانجام ناچار به‌پذیرش این موضوع شده است.

به گزارش پارس‌تودی؛ «محمدجواد ظریف» سه‌شنبه‌شب درباره نشست مشورتی سه‌جانبه درباره کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو تصریح کرد: با هدف پیشبرد امور مربوط به کمیته قانون اساسی سوریه، به همراه همتایانم از روسیه و ترکیه در ژنو هستیم.

وزیر خارجه افزود: غرب باید به جای دیکته کردن، در تسهیل فرآیند سیاسی سوریه همراهی کند.

نشست مشورتی سه‌جانبه درباره کمیته قانون اساسی سوریه با حضور ظریف، «سرگئی لاوروف» و «مولود چاووش اوغلو» وزیران خارجه روسیه و ترکیه و «استفان دی‌میستورا» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه روز سه‌شنبه در ژنو برگزار شد.

بیانیه پایانی نشست ژنو؛ توافق درباره نخستین نشست کمیته قانون‌اساسی سوریه

وزیران خارجه ایران، روسیه و ترکیه در پایان این نشست با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند: سه کشور بر اراده خود برای تسهیل آغاز به کار کمیته قانون اساسی سوریه با تشریح اصول کلی و راهبردی آن به‌واسطه تعامل با طرف‌های سوری و نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه تاکید کردند که بر مبنای آن یک آیین کار برای تضمین فعالیت موثر و پایدار کمیته تدوین خواهد شد.

این نشست در شرایطی برگزار شد که روز گذشته (دوشنبه) نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه اذعان کرد، واشنگتن دیگر خواهان براندازی نظام قانونی سوریه و برکناری «بشار اسد» رئیس جمهوری این کشور نیست.

«جیمز جفری» در اندیشکده شورای آتلانتیک، نتوانست اثرگذاری ایران را در سوریه انکار کند و گفت، آمریکا می‌پذیرد که ایران نقش دیپلماتیک خود را در سوریه حفظ کند.

آمریکا و کشورهای هم‌پیمان ضدسوری نزدیک به هشت سال قبل طرح ساقط کردن دولت قانونی اسد را با استفاده ابزاری از گروه‌های تروریستی مورد حمایت خود کلید زدند اما در تحقق این هدف شکست خوردند. 

116/120

بیشتر بخوانید:

نشست کمیته‌قانون‌اساسی سوریه در ژنو+ ویدئو

ژنو؛ تلاش‌ها برای موفقیت کمیته قانون‌اساسی سوریه

سفر ظریف به‌ژنو؛ کمیته‌قانون‌اساسی سوریه محور رایزنی‌ها