به گزارش ایران پرس؛ "محمدجواد ظریف" روز دوشنبه در نخستین کنفرانس یکجانبهگرایی و حقوق بینالملل در دانشگاه علامه طباطبایی تهران، با ابراز خوشحالی از حضور در این دانشگاه، چندجانبه گرایی را یک ضرورت خواند و افزود، اگر نیاز دولتها به حل مسائل خود با چند جانبه گرایی نبود، هیچگاه چندجانبه گرایی پا نمیگرفت.
وزیر خارجه تصریح کرد، دولتها به این نتیجه رسیدهاند نه میتوانند مشکلات خود را به تنهایی حل کنند و نه میتوانند به تنهایی مانع اقدامات هنجارشکنانه دیگران شوند و برای همین به چند جانبه گرایی روی آورده اند و این موضوع نیاز قطعی کشورهای جهان است.
ظریف با بیان اینکه در شرایط گذار کنونی، چندجانبه گرایی بیش از قبل نیاز است خاطرنشان کرد، دنیای بدون غرب، به معنای این واقعیت است که نه همه اتفاقات در غرب روی می دهد و نه غرب میتواند همه تصمیمات برای تحولات جهانی را اتخاذ کند.
وزیر خارجه کشورمان، یکجانبه عمل کردن را برای دولتها امکان ناپذیر دانست و گفت: دولتها نمیتوانند یکجانبه برای جهان تصمیم بگیرند، چون دولتها انحصار خود را بر تصمیم گیریهای جهانی از دست دادهاند، ابزار و مراکز قدرت متکثر شدهاند و مرکز قدرت از غرب تغییر کرده است.
خروج آمریکا از برجام، جهان را به این کشور بی اعتماد کرد
وی گفت: یکجانبهگرایی با حقوق بینالملل ناسازگار است و با خروج آمریکا از برجام و دیگر توافقهای بینالمللی، کسی دیگر نمیتواند به امضای آمریکا اعتماد کند.
وزیر امور خارجه، با اشاره به اینکه امروز برخی از کشورها از ارزهایی به غیر از دلار استفاده میکنند، تصریح کرد: این موضوع نشان میدهد، آمریکا خودش را قربانی یکجانبه گرایی خودش کرده، چراکه معتاد به تحریم است.
ظریف به حادثه 11 سپتامبر هم اشاره کرد و گفت: هزینههای نظامی دولت آمریکا بعد از حادثه 11 سپتامبر به تنهایی 10 برابر 10 کشور بعدی جهان است، یعنی 600 میلیارد دلار، بعد از آمریکا، چین، عربستان و روسیه هر کدام 60 میلیارد دلار به طور متوسط هزینه نظامی دارند، اما آیا دولت آمریکا توانست با این هزینه امنیت مردم خود را تامین کند؟
وی تاکید کرد: هیچ دولتی به تنهایی نمیتواند منافع خود را تامین کند و جلوی خطرها را بگیرید.115/117
بیشتر بخوانید:
ظریف: کشورهای منطقه به طرح "صلح هرمز" بپیوندند
ظریف: وحدت و حل تعارضهای غیرضروری، عامل قدرت امت اسلامی است
ظریف: امنیت از طریق تجاوز و تهاجم به دست نمیآید