ایران پرس- ائتلاف متجاوز سعودی از 13 ژوئن، حملات گسترده‌ای را برای اشغال بندر الحدیده در غرب یمن آغاز کرده است.

عربستان مدعی است که تمایلی به ادامه جنگ علیه یمن ندارد و بدنبال راه حلی سیاسی برای بازگرداندن «منصور هادی» رییس جمهور مستعفی و فراری یمن است.

عربستان اما در واقعیت، با کشتار بیش از 14 هزارتن از جمله  زنان و کودکان و آواره کردن میلیون ها نفر؛ یمن را به ویرانه و زمین سوخته تبدیل کرده است.

عربستان همانند رژیم کودک کش اسراییل در غزه، بنادر کلیدی و استراتژیک یمن را به محاصره در آورده است.

این تحرکات از دو جنبه قابل تحلیل و تفسیر است:

جنبه نخست ارزیابی نتیجه این جنگ و عواقب جنایت عربستان در یمن است.

سردار سرلشکر «محمدعلی جعفری» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به تحولات یمن می گوید:

"ائتلاف عربی - غربی در الحدیده Al Hudaydah یمن شکست خورده است و در آینده نزدیک ‌شاهد پیروزی ملت یمن خواهیم بود."

جنبه دوم در تحلیل رفتار عربستان، اهدافی است که عربستان به نیابت از امریکا و اسراییل در منطقه در قالب «جنگ نیابتی» دنبال می کند.

یکی از اهداف راهبردی عربستان در این جهت ایجاد بی ثباتی است که به شدت از سوی امریکا و اسراییل در منطقه دنبال می شود.

چالش های عربستان در حمله به یمن

سیاستهای بلندپروازانه عربستان اما این کشور را با چالش‌های جدی اقتصادی و نظامی؛ همچنین درحوزه سیاست خارجی مواجه کرده است.

شاید به همین علت است که دولتمردان عربستان دچار سردرگمی و رفتاری بیمار گونه شده اند و برای سرپوش گذاشتن بر خطاها و ضعف های خود مرتب در حال تکرار خطاهای بیشتری هستند.

این خطاها از کشتار مردم یمن تا سرکوب مخالفان و معترضان  و فعالان اجتماعی در بحرین و عربستان و  بر هم زدن ثبات در بازار نفت و زیر پا گذاشتن توافق های اعضای کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) پیش رفته است.

اگر اندکی به گذشته باز گردیم و مروری بر وقایع پس از ماجرای 11 سپتامبرسال 2001 داشته باشیم، آنگاه خواهیم دید که عربستان خود بخشی از جریان تروریسم حمایت شده در منطقه است.

گزارش رسمی حادثه 11 سپتامبر نشان داد، 15 نفر از 19 مظنون اصلی ماجرای 11 سپتامبر یعنی همان افرادی که در ماجرای ربودن هواپیماها و طراحی نقشه برخورد هواپیما با برج های دو قلوی تجاری نیویورک دست داشتند؛ تبعه عربستان بودند، اما این بخش از گزارش برای چند سال از سوی کاخ سفید محرمانه نگاه داشته شده بود.

«سید کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در سخنرانی خود در اندیشکده چتم هاوس می گوید:  

"واقعیت آن است که آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن نقش اصلی را در توسعه بی‌ثباتی در این منطقه بر عهده دارند. به نظر می‌رسد منافع مشترک آمریکا و اسرائیل و کشورهای مرتجع عربی در تضعیف و تجزیه کشورهای بزرگ این منطقه نهفته است. آن‌ها امنیت خود را در تضعیف، تجزیه و سرنگونی حکومت‌های مستقر جستجو می‌کنند."

وضعیت بحرانی منطقه خصوصاً در یمن، درواقع نتیجه همین رفتارهای نا هنجاراست.

کشورهایی که جنگ های نیابتی را در منطقه رهبری می کنند، بدنبال اهداف متعددی هستند  که از جمله  مهم ترین آنها تغییر معادلات سیاسی و امنیتی منطقه، فروش میلیاردها دلار سلاح و تضعیف محور مقاومت است.

نویسنده: جمشید امین زاده

116/110

بیشتر بخوانید:

رئیس پیشین دفتر نمایندگی صلیب سرخ در یمن: عربستان زیرساخت های یمن را نابود کرده است

دولت نجات ملی یمن: جهان از حقیقت جنایات عربستان در یمن بی‌خبر است