ایران‌پرس: در حالی که مقام های دولت تفلیس در پی یافتن راهی برای گفتگو با رهبران مسکو بودند ، مجلس ملی گرجستان لایحه دولت تفلیس برای پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و اتحادیه اروپا را تصویب کرد.

تصویب لایحه هیات دولت گرجستان درمجلس ملی این کشور مبنی بر پیوستن به اتحادیه اروپا و سازمان نظامی ناتو درشرایط فعلی قابل تامل است. در واقع ، چنین به نظر می رسد که مصوبه اخیر مجلس ملی گرجستان ، یک ریسک بزرگ در روابط گرجستان با غرب و نهادهای وابسته به نظامی گری آمریکا است. پیش‌تر حزب حاکم گرجستان اعلام کرده بود: دولت تفلیس برای پیوستن به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ میلادی اقدام خواهد کرد. این در حالی است که مقام های دولت تفلیس از سال ۲۰۰۲ میلادی درصدد پیوستن به سازمان نظامی ناتو بوده اند.

اما در عمل آمریکا و برخی از دولت های اروپایی نتوانسته اند معضل پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا و سازمان نظامی ناتو را حل و فصل کنند. البته در شرایط فعلی ، نباید این حقیقت را نادیده گرفت که ممکن است دولت حزب حاکم رویای گرجستان تحت فشارهای مخالفان به این امر اقدام کرده باشد. به ویژه آنکه درجریان اعتراض های مخالفان دولت تفلیس درچند ماه گذشته، اتهام اتخاذ سیاست های دوگانه و متمایل به روسیه رهبران حزب حاکم گرجستان ازسوی مخالفان دولت تفلیس همواره مطرح می شد. با توجه به مداخله مسکو درجنگ ماه اوت سال 2008 میلادی و حمایت روسیه از دومنطقه جدایی طلب آبخازیا و اوستیای جنوبی، این موضوع به اهرم فشاری کم سابقه علیه دولت های حاکم بر تفلیس تبدیل شده است.

مقام های گرجستان حتی در ماه های اخیر تلاش کرده اند مشکلات خود را با روسیه ، از طریق گفتگو حل و فصل کنند. درهمین ارتباط ، نخست وزیر گرجستان با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: حاضر است بدون قید و شرط با روسیه گفتگو کند. متعاقب اظهارات نخست وزیر گرجستان، رئیس جمهوری این کشور با اشاره به این که گفتگو قالب‌های خاص خود را دارد ، بر ضرورت حمایت شرکای بین المللی تفلیس دراین زمینه تاکید کرد. خانم «سالومه زورابیشویلی» رییس جمهوری گرجستان درماه دسامبر سال گذشته میلادی در سخنانی درمجلس ملی این کشور ، با اشاره به این که گفتگو به معنی واگذاری اختیارات به طرف مقابل نیست ، گفته است:  باید راه‌هایی برای کاهش فاصله و اتحاد میان گرجستان و روسیه یافت و در این راستا از همه فرصت‌های موجود استفاده کرد.

با وجود همه این رویدادهای سازنده به منظور ازسرگیری روابط گرجستان با روسیه ، به نظر می رسد سفر ماه گذشته میلادی «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا به گرجستان بخشی از این معادلات را بر هم زده است. وزیر امور خارجه دولت شکست خورده و منزوی آمریکا در آستانه پایان عمر دولت «دونالد ترامپ» به تفلیس پایتخت گرجستان سفر کرد. در این سفر چشم انداز همکاری آمریکا و گرجستان در حوزه‌های دفاعی و امنیتی ، اقتصادی و بازرگانی بررسی شد. درحالی که دولت واشنگتن به رهبری "دونالد ترامپ" در چهار سال گذشته حتی نتوانسته یک گام مثبت برای پیشبرد خواسته های رهبران گرجستان بردارد ، بدون شک ، وزیر امور خارجه دولت ترامپ وعده های ناکارآمدی به مقام های تفلیس داده است. دراین ارتباط ، «گیگا بوکریا»، از حامیان همگرایی با غرب و از رهبران اپوزیسیون گرجستان و کارشناس و صاحبنظر سیاسی ، گفته است :

"گرجستان نیازمند مشارکت مدام و فعالانه آمریکا برای حمایت از امنیت و دموکراسی این کشور به منظور عقب راندن تهاجم مسکو و شخص ولادیمیر پوتین در این کشور هم مرز با روسیه است".

به هر حال چنین به نظر می رسد که با وعده وعیدهای وزیر امور خارجه دولت شکست خورده ترامپ ، مجلس ملی گرجستان لایحه ای را تصویب کرده است که بعید است در آینده نزدیک امکان اجرا داشته باشد.

115

بیشتر بخوانید:

هشدار روسیه درباره تحرکات ناتو