ایران پرس: پویایی سیاست خارجی دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران عصبانیت رسانه‌های معاند و کارشناسان آنها را در پی داشته است.

کمتر از دو سال از عمر دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران به ریاست «سیدابراهیم رئیسی» می‌گذرد. دولت رئیسی تمرکز ویژه‌ای بر سیاست خارجی دارد و راهبرد سیاست خارجی خود را نیز احیا یا توسعه روابط با کشورهای اسلامی، همسایه، منطقه و همسو قرار داده است.

در همین حال، دولت سیزدهم ایران از مذاکره با غرب نیز برای رسیدن به توافقی برای کاستن از اختلاف‌ها و تنش‌ها از جمله در حوزه هسته‌ای استقبال کرده و همچنان نیز مذاکره با اروپا و آمریکا ادامه دارد.

در همین چارچوب، از یک سو «سیدابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور و «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران سفرهای دیپلماتیک متعددی انجام داده‌اند.

رئیسی تاکنون 16 سفر خارجی داشته که آخرین آن نیز سفر به سه کشور ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا در آمریکای لاتین بود. همزمان 15 مقام ارشد خارجی نیز به ایران سفر کردند که آخرین آن «شوکت میرضیایف» رئیس‌جمهور ازبکستان بود.

امیرعبداللهیان نیز پس از همراهی با رئیس‌جمهور در سفر به آمریکای لاتین، به چهار کشور عربی خلیج فارس شامل قطر، عمان، کویت و امارات سفر کرد. این سفرها عصبانیت رسانه‌های معاند را در پی داشته است.

اخیراً «ایران اینترنشنال» در گفت وگو با دو کارشناس ضمن ابراز عصبانیت خود از سیاست خارجی دولت رئیسی، از کشورهای غربی نیز برای تداوم مذاکره با دولت ایران انتقاد کردند.

حرکت سیاست خارجی ایران به سمت پویایی

یکی از دلایل این عصبانیت مُعاندین از سیاست خارجی دولت سیزدهم این است که دولت در دو سال گذشته موفق شد سیاست خارجی را به سمت پویایی سوق داده و ضمن تنش‌زدایی و همچنین کاستن از فشارهای خارجی به‌خصوص در سطح منطقه، استقلال در سیاست خارجی را تقویت کند.

دلیل دیگر عصبانیت معاندین از سیاست خارجی دولت این است که پویایی و موفقیت سیاست خارجی سبب شد برخی از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه به این جمع‌بندی برسند که همسویی با گروه‌های مخالف و معاند منافع آنها را تأمین نمی‌کند بلکه سبب نزدیکی جمهوری اسلامی ایران به کشورهای رقیب شده است.

بنابراین، چرخش در سیاست خارجی این کشورها در قبال جمهوری اسلامی ایران از فشار به سمت مذاکره مشاهده می‌شود و این نیز عامل دیگر عصبانیت رسانه‌ها و تحلیل‌گران معاند است.

عامل دیگر عصبانیت معاندین، اقدام دولت آلبانی در برخورد با گروهک منافقین است. در روزهای اخیر، پلیس آلبانی وارد مقر منافقین در اردوگاه اشرف 3 در این کشور شد که به زدوخورد آنها با عناصر منافقین منجر شد. در این درگیری 21 عضو منافقین زخمی شدند.

این برخورد آلبانی با منافقین که حتی به اذعان کارشناس ایران اینترنشنال، هیچ پایگاهی در داخل ایران ندارد نیز دست برتر ایران را در تحولات امنیتی ثابت کرد و بر شدت عصبانیت معاندین افزوده است.

نکته پایانی اینکه؛ معاندین بر این باور هستند که سیاست خارجی پویا و فعال دولت سیزدهم به منزله این است که جمهوری اسلامی ایران بار دیگر از فشارهای خارجی عبور کرده و نه تنها منزوی نیست بلکه در جهت توسعه روابط با کشورها و حتی احیای روابط با کشورهایی نظیر مصر گام بر می‌دارد. 

نویسنده: سیدرضی عمادی

117