بارونس جنیفر تانگ روز دوشنبه گفت: رژیم صهیونیستی از جایگاه ویژه ای در دولت انگلیس برخوردار است و همین شرایط در آمریکا نیز صادق است. اگر به دستگاه حاکمه آمریکا نگاه کنید شاهد خواهید بود که لابی اسرائیل (ایپک) بر دو حزب دمکرات و جمهوریخواه احاطه دارد و هیچ شکی در این مساله وجود ندارد.
وی افزود: اسرائیلی ها به شدت بر سیاستمداران آمریکایی کنترل دارند و به دلایل مشابهی اما کمتر، بر سیاستمداران انگلیسی نیز کنترل دارند.
تانگ با بیان اینکه یک نوع توطئه در این زمینه میان آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی وجود دارد، افزود:اسرائیل کارت های زیادی را در اختیار دارد، بنابر این هر کسی آنها را مورد انتقاد قرار دهد، ابتدا در مورد هولوکاست صحبت می کنند و متعاقبا او را به یهودستیزی متهم می کنند.
این سیاستمدار انگلیسی تصریح کرد: در حال حاضر شرایط در انگلیس به گونه ای است که همه تلاش می کنند تا خودشان را از یهودستیزی تبرئه کرده و از هر گونه اظهار نظر در مورد دولت اسرائیل وحشت دارند که مبادا به یهودستیزی متهم شوند.
وی همچنین با ابراز نگرانی از وضعیت حاکم بر فلسطین، گفت: دولت اسرائیل تلاش می کند تا به زور در کرانه باختری رود اردن شهرک سازی کرده و فلسطینیان را از سرزمین شان و مناطقی که تحت کنترل اسرائیل نیست، بیرون براند.
این نماینده مجلس اعیان در ادامه به محاصره نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: زمانی که اعضای حماس در انتخابات آزاد و عادلانه فلسطین در سال 2006 پیروز شدند، رژیم اسرائیل و گروه چهارجانبه خاورمیانه، پیروزی آنها را به رسمیت نشناختند و اجازه تشکیل دولت فلسطینی با حضور حماس ندادند.
بنابر این آنها به غزه رفتند و از آن زمان تاکنون غزه تحت محاصره کامل از سوی رژیم اسرائیل قرار گرفته است.
تانگ گفت: اسرائیلی ها از اینکه جنبش حماس مقاومت می کند، گلایه دارند و از آن به عنوان بهانه ای برای بمباران غزه استفاده می کنند.
وی در ادامه این گفت وگو به برگزاری نشستی که هفته گذشته در محل پارلمان انگلیس به منظور انتقاد از بیانیه بالفور تشکیل و متعاقب این نشست از حزب لیبرال دموکرات تعلیق شد، اشاره کرد.
این نماینده مجلس اعیان گفت: انگلیس در بیانیه بالفور در سال 1917 اعلام کرد که یهودیان بایستی در فلسطین اسکان داده شوند.
هر چند در این بیانیه تصریح شده بود نبایستی به حقوق بشر و حقوق سیاسی ساکنان آن منطقه متعرض شوند اما در عمل آنها دولت اسرائیل را تشکیل داده و در سال 1948 موجودیت آن را به ثبت رساندند؛ این در حالی است که دولت فلسطین هرگز به رسمیت شناخته نشد.
جنیفر تانگ با بیان اینکه فردی یهودستیز نیست، گفت: ای کاش ما به طور جدی در مورد یهودستیزی و ضدصهیونیسم صحبت کنیم؛ چون قطعا کسی نمی خواهد به یهودستیزی متهم شود.
تانگ تصریح کرد: من یهودستیز نیستم اما مخالف اقدامات رژیم اسرائیل هستم و به همین خاطر دچار مشکل شده ام. به نظر من این رژیم اشتباه می کند. آنها قوانین بین المللی و حقوق بشر را نقض کرده اند. این اشتباه محرز است و ما نبایستی نسبت به آن اغماض کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که تا چه حد امکان دارد از رژیم صهیونیستی به دلیل نقض حقوق بشر و تجاوزش به غزه به دادگاه کیفری بین الملل شکایت کرد، گفت: پیشتر قرار بود از اسرائیل به دلیل جنایت هایش در غزه شکایت شود. اما در مواجهه با اسرائیل همه چیز سرکوب و کنار گذاشته می شود.
این نماینده مجلس اعیان تصریح کرد: اسرائیل متهم است که در غزه جنایات جنگی مرتکب شده و از سلاح های کثیفی برای آزمایش در غزه استفاده کرده است. اما آنها به دلیل نفوذی که دارند و برخورداری از حمایت های واشنگتن، هرگز به نتیجه نمی رسیم.
بیانیه بالفور ( Balfour Declaration)، نامهای تاریخی بود که در تاریخ 2نوامبر 1917 میلادی، توسط آرتور جیمز بالفور، وزیر خارجه وقت انگلیس، خطاب به والتر روتشیلد، سیاستمدار یهودیتبار و عضو مجلس عوام نوشته شد و در آن از «موضع مثبت» دولت انگلیس برای «ایجاد خانه ملی برای یهودیان در سرزمین فلسطین» خبر داده شد.
بیانیه بالفور سرآغاز تلاش در عرصه بینالمللی برای اشغال سرزمینی های فلسطین و تشکیل رژیم صهیونیستی به شمار میرود.
گفتنی است به رغم حمایت صریح دولت محافظه کار انگلیس از رژیم صهیونیستی، نمایندگان مجلس عوام به طرح نمادین به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین رای مثبت داده اند.
نمایندگان مجلس عوام در مهرماه 1393، با 247 رای موافق در برابر 12 رای مخالف با طرح به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین موافقت کردند.
تصویب این طرح نمادین بوده و هیچ الزامی را برای دولت انگلیس در زمینه کشور مستقل فلسطین ایجاب نمی کند اما با این وجود می تواند عاملی باشد تا سازمان ملل متحد موضوع کشور مستقل فلسطین را با جدیت بیشتری دنبال کند.