نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ونزوئلا با عقب نشینی از موضع قبلی واشنگتن اعلام کرد هیچ کمکی به زور به ونزوئلا فرستاده نخواهد شد.

به گزارش ایران پرس، "الیوت آبرامز" روز جمعه گفت: واشنگتن در ارسال محموله‌ها با "خوان گوایدو" Juan Guaido  رهبر مخالفان هماهنگی‌ لازم را انجام داده ولی این کمک‌ها به زور به خاک ونزوئلا فرستاده نخواهد شد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا پیشتر با «گرسنه» خواندن مردم ونزوئلا، تهدید کرده بود دولت مادورو باید اجازه دهد تا آنچه مقامات آمریکایی کمک‌های بشردوستانه می نامند، به مردم برسد.

نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا ضمن مخالفت با ورود این محموله‌های آمریکایی به کشورش، ارسال آنها را نمایش سیاسی بی‌ارزش واشنگتن توصیف کرد.

مادورو همچنین با بیان این که ونزوئلایی‌ها گدا نیستند، از دولت آمریکا خواست به جای این نمایش‌ها، تحریم‌های اقتصادی علیه مردم ونزوئلا را لغو کند.

در همین ارتباط و در تایید سخنان "مادورو"، "ماکسیم ویواس" (Maxime Vivas) نویسنده و پژوهشگر مسائل آمریکای لاتین تصریح کرد تلاش آمریکا برای ارسال کمک‌های به اصطلاح بشردوستانه به ونزوئلا، ماهیتی غیربشردوستانه دارد و صرفا پوششی برای ارسال سلاح به دست مخالفان دولت ونزوئلا است.

ویواس گفت: "نیکلاس مادورو"، رئیس جمهور ونزوئلا افسانه «اسب تروا» را شنیده است و می داند که امپریالیسم هرگز سخاوتمند نیست.

این پژوهشگر مسائل آمریکای لاتین با اشاره به نقش سازمان توسعه بین‌المللی آمریکا در ارسال کمک‌های به اصطلاح بشردوستانه، این سازمان را پوششی برای اقدامات ماموران سیا دانست و تصریح کرد حتی پیش از ارسال محموله ها می شد حدس زد که این بسته ها مملو از کمک های نظامی برای "خوان گوایدو" رهبر مخالفان وابسته به دولت آمریکا است که به عنوان عروسک خیمه شب بازی این کشور عمل می کند. 

کمیته بین المللی صلیب سرخ هم به این موضوع واکنش نشان داد و اعلام کرد، دغدغه این نهاد درباره ونزوئلا صرفاً بشردوستانه و فارغ از تحولات سیاسی است.

نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در کاراکاس طی بیانیه‌ای افزود، تحولات اخیر در ونزوئلا که بیشتر با مداخله خارجی همراه شده، باعث قطبی شدن فضای سیاسی این کشور شده و شرایط را برای کار سازمان‌های بشردوستانه پرچالش کرده است.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ خاطرنشان کرد این نهاد سال‌های طولانی در هماهنگی و پشتیبانی جمعیت صلیب سرخ ونزوئلا در این کشور فعال بوده و در شرایط کنونی نیز با رعایت اصول بی‌طرفی و استقلال ملی ونزوئلا تأکید دارد که تامین نیازهای مردم این کشور اولویت این سازمان است.

اتهام زنی آمریکا علیه رئیس جمهوری ونزوئلا مبنی بر جلوگیری وی از ورود کمک‌های به اصطلاح بشردوستانه به این کشور، صدای سازمان ملل متحد را هم درباره سیاسی سازی این کمک‌ها درآورده و این سازمان در این باره هشدار داده است.

"استفان دوجاریک" Stéphane Dujarric سخنگوی دبیرکل سازمان ملل با کنایه زدن به آمریکا تاکید کرد اقدام بشردوستانه باید مستقل از اهداف سیاسی، نظامی و مانند آن باشد.

"خوان گوایدو" Juan Guaido  رهبر مخالفان دولت ونزوئلا چهارشنبه 23 ژانویه با حمایت آشکار آمریکا و متحدانش، خود را رئیس جمهور ونزوئلا خواند؛ اقدامی که دولت  و ملت ونزوئلا آن را کودتا علیه "نیکلاس مادورو" رئیس جمهور منتخب مردم برشمردند.

آمریکا و متحدانش با حمایت از "خوان گوایدو" به دنبال انجام کودتا در ونزوئلا هستند.

بسیاری از کشورها از جمله ایران، روسیه، چین، کوبا، ترکیه، آفریقای جنوبی و اروگوئه این رفتار آمریکا و متحدانش را محکوم و بر لزوم احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی ونزوئلا تأکید کرده اند.

آمریکا و متحدانش با اعمال تحریم و  حمایت از مخالفان دولت ونزوئلا تلاش می کند دولت قانونی این کشور را که رویکردی ضد آمریکایی دارد سرنگون کنند.

141/117

بیشتر بخوانید:

هشدار روسیه به آمریکا درخصوص تشویق ارتش ونزوئلا به کودتا

رهبر مخالفان ونزوئلا خود را رئیس جمهور خواند/ ترامپ به رسمیت شناخت