«مون جائه این» رئیس جمهوری کره جنوبی در اظهاراتی گفت: گفت وگوهای صلح و شکوفایی اقتصادی دو کره پیشرانههای اصلی فرایند صلح در شبه جزیره کره است.
رئیس جمهور کره جنوبی افزود، این کشور همکاری با آمریکا را گسترش و تلاشهایی را برای شروع گفت گوها میان آمریکا و کره شمالی انجام خواهد داد.
سخنان مون جائه این واکنش مثبتی است به اظهارات اخیر «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی که بر رویکرد جدید این کشور برای توسعه روابط خارجی از جمله گسترش همکاری ها با کره جنوبی تاکید کرده بود.
البته رهبر کره شمالی همچون گذشته رزمایش های مشترک کره جنوبی و آمریکا و خرید تجهیزات نظامی از این کشور را مانعی برای عادی سازی روابط دو کره اعلام کرد.
کیم جونگ اون در هشتمین کنگره حزب حاکم کارگران کره شمالی که به تازگی برگزار شد انگاره های جدیدی را در چارچوب حکومتداری مطرح کرد.
گسترش روابط و توسعه مناسبات با کره جنوبی، سرفصل مهمی در مواضع رهبر کره شمالی در این کنگره بود که در ادامه بر لزوم جهش اقتصادی و توجه به معیشت مردم این کشور نیزتاکید کرد.
با توجه به رویکرد سال های اخیر رهبر کره شمالی، انعطاف های بروز یافته در مواضع وی در کنگره حزب کارگران این کشور را می توان اظهاراتی کم سابقه از سوی کیم جونگ اون دانست که می تواند منشاء تحولات جدیدی در روابط پیونگ یانگ و سئول وهمچنین کاهش تنش در شبه جزیره کره شود.
از سخنان رهبر کره شمالی این گونه برداشت می شود که از نظر وی در حال حاضر یکی از عمده ترین چالش فرا روی این کشور مشکلات اقتصادی است که وی در اظهارات خود در کنگره هشتم نیز اذعان کرد که مردم کره شمالی فشارهای اقتصادی و معیشتی بسیاری را متحمل شده اند.
این دیدگاه وجود دارد که رهبر کره شمالی قصد دارد با گسترش روابط اقتصادی با کره جنوبی و در گام های بعدی با توسعه همکاری ها با کشورهای مختلف، تحولی در عرصه اقتصادی آن کشور ایجاد کند.
استقبال رئیس جمهوری کره جنوبی از سخنان کیم جونگ اون و تاکید بر تعهد سئول بر همکاری با پیونگ یانگ نشان میدهد که مون جائه این از هر ابتکاری برای کاهش تنش در روابط دو کره و عادی شدن مناسبات دو جانبه حمایت می کند.
نقش آمریکا در عدم برقراری امنیت در شبه جزیره کره
البته از زمان به قدرت رسیدن مون جائه این در کره جنوبی، وی تلاش کرده است که با اتخاذ سیاست های متنوع کره شمالی را به تداوم مذاکرات صلح تا عادی شدن روابط سیاسی دو کشور ترغیب کند که البته نقش مخرب آمریکا در برهم زدن زمینه های توافق بین دو کره کاملا آشکار شده است.
«آندره ایوانف» کارشناس ارشد روس و استاد روابط بین الملل معتقد است: "در هرمرحله به محض اینکه فضایی برای صلح در شبه جزیره کره حاصل می شود آمریکا اتهامات و خواسته های جدیدی مطرح می کند، که این مسئله تمایل به توافق برای صلح را از بین میبرد."
با توجه به شکست «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی «جو بایدن»، این امیدواری بین دوکره وجود دارد که نقش منفی کاخ سفید در شبه جزیره کره به گونه ای کاهش یابد که سئول و پیونگ یانگ بتوانند در فضایی مسالمت آمیز روابط چند جانبه خود را پیش ببرند.
نویسنده: محمدرضا عسگری
117
بیشتر بخوانید:
رهبر کره شمالی و تغییر در انگاره های حکومتداری