به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری ایران پرس؛ «علی ربیعی» ظهر روز دوشنبه در نخستین نشست خبری حضوری با خبرنگاران در سال ۹۹ در ساختمان ریاست جمهوری، گفت: تمامی سیاستهای مقابله با کرونا با نظر وزارت بهداشت و کارشناسان سلامت دنبال میشود، هر گونه اتخاذ سیاست در بازگشاییها، رفع محدودیتها مبتنی بر دیدگاه کارشناسی و نظر نهایی مسوولان سلامت است.
سخنگوی دولت ادامه داد: خوشبختانه کارشناسان ما در حوزه سلامت، کارشناسان در بهداشت محیط کار امروز با همکاری اتاق های ذیربط تشکلهای صنفی و اقتصادی و تولیدی در کنار هم انبوهی از پروتکلهای بهداشتی را تولید کردند.
ربیعی افزود: ما از این پس کار در کارخانهها، صنوف و حتی شیوه کار در ادارات را مبتنی بر پروتکلها خواهیم گذاشت این امری است که نیازمند همکاری، آموزشپذیری، نظارت و کنترل دستگاههای بازرسی ماست.
وی گفت: این پروتکلها در اختیار اسناد مختلف قرار گرفته است؛ فکر می کنیم موفقیت این سیاستها در گرو همکاری کامل واحدهای صنفی با این پروتکلها است.
ربیعی ادامه داد: همکاری کامل و رعایت شهروندان لازمه دنبال کردن سیاست حفظ جان و سلامت و در کنار آن حفظ جان و معیشت مردم است، ما برای حفظ سلامت و جان مردم برابر کرونا و عوارض و تبعات اقتصادی و اجتماعی آن، از جان مردم مقابل کرونا و تبعات ناشی از فشار و سنگینی کرونا بر اقتصاد باید محافظت کنیم.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری گفت: دولت در ادامه طرح هوشمند، مدام در حال رصد است و با توجه به شرایط پویای بیماری بر آخرین تحولات جهانی اشراف داشتیم و سیاستهای خود را بر اساس تجارب دانش بشری ارتقا داده ایم.
ربیعی ادامه داد: باید در نظر داشته باشیم اطلاعات جهانی هم درباره این بیماری اندک است و جهان با یک بیماری نادر مواجه شده است؛ از این رو دولت هر دانشی در هر جای جهان در مبارزه با شیوع این ویروس و برنامههای اقتصادی که دنبال میشود استفاده میکند.
وی تصریح کرد: هدف از این اقدامات ریشهکن کردن کامل ویروس است، به لحاظ علمی دستیابی به چنین هدفی ممکن نیست مگر با وجود ظرفیتهای درمانی کشور و ایجاد فرصت کافی برای تطبیق زیرساختهای بهداشتی و استراتژیهای با شرایط جدید این کار امکانپذیر است.
سخنگوی دولت افزود: در کنار همه اقدامات، دولت از دو هفته گذشته مطالعات پیشین که در دانشگاههای ما صورت گرفته بود و همچنین مطالعاتی که در کارگروه های ستاد ملی انجام شد را به جلسات سطح بالا انتقال داد، خوشبختانه از روزهای اول شیوع کرونا در ایران دانشگاهها و موسسات مطالعاتی تحقیقات گسترده ای را آغاز کردهاند و خوشحالم اعلام کنم این مطالعات و فناوریهای بررسی شده در روزهای بعد در کنار طرح فاصله گذاری فیزیکی هوشمند قرار خواهد گرفت.
پیشبینی ۵ سناریو برای مقابله با کرونا
ربیعی ادامه داد: دولت در کنار موفقیتهای هر یک از آنان از سناریویی که با وضعیت فرهنگی ایران سازگاری بیشتری داشته باشد را دنبال می کند که در این میان پنج سناریو در جلسه گذشته ستاد ملی مبارزه با کرونا مشخص شده است.
از تصمیمات عراق که بر اساس اراده ملی است حمایت میکنیم
ربیعی در پاسخ به سوال خبرنگار ایران پرس درباره تشکیل دولت در عراق، گفت: سیاست همیشگی ما تاکید بر احترام به حاکمیت عراق بوده است و به پیروی از مرجعیت و اجتناب از هرگونه دخالت در امور عراق به سایر کشورها نیز به تبعیت از همین سیاست پیشنهاد می کنیم.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری افزود: آمریکا نیز باید فهم تازه و واقع بینانهای از سیاستهای نادرست خود و وضع امنیتی در عراق رسیده باشد. در جریان کرونا و کشورهایی که در منطقه ما هستند و آسیب پذیری دارند بنابراین مقابل این بیماری همه باید تلاش کنند. برخی از سیاست های ماجراجویانه در منطقه بیشتر به زیان جان مردم تمام خواهد شد.
وی گفت: ما از هر گونه تصمیمی که بر اساس اراده ملی در عراق اتخاذ شده حمایت میکنیم حمایت ما معنوی و بر اساس همکاری دو همسایه دیرین با فرهنگی مشترک و منافع مشترک همسیاگی دنبال خواهد شد.
از تشکیل دولت مرکزی قدرتمند در افغانستان حمایت می کنیم
ربیعی همچنین درباره تشکیل دولت در افغانستان گفت: ما از هر گونه تلاش در افغانستان که به تشکیل دولت قدرتمند مرکزی در افغانستان منجر می شود حمایت میکنیم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: وجود یک دولت قوی در افغانستان که ناشی از رای مردم است قطعا به امنیت منطقه کمک خواهد کرد و از هرگونه تلاش خود برای استقرار دولت قوی در افغانستان فروگذار نخواهیم کرد و معتقد هستیم این موضوع به نفع امنیت جهان و مبارزه با تروریسم است.
کشورها و نهادهای بینالمللی ملک و دارایی آمریکا نیست
ربیعی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره آخرین وضعیت درخواست ایران از صندوق بینالمللی پول برای دریافت وام اظهار کرد: فکر میکنیم آمریکا از نظر قانونی در جایگاهی نیست که بخواهد مانع از عملکرد قانونی نهادها و سازمانهای بینالمللی شود. آمریکا باید درک کند نهادهای بینالمللی ملک و دارایی آنها نیست و کشورها دیگر هم زیر دست آنها نیستند که آنها را امر و نهی کند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری با بیان اینکه آمریکا هیچ حقوقی برای وتو کردن تصمیمات صندوق ندارد و این امر هم پیشبینی نشده است، تصریح کرد: سایر اعضای صندوق از اقدام غیرانسانی آمریکا ممانعت میکنند. فکر میکنیم صندوق مستقلانه عمل میکند. سالها حق عضویت صندوق بینالمللی پول را پرداخت کردهایم. هیچ گاه هم از این صندوق درخواستی در سالهای قبل نکردهایم.
ربیعی ادامه داد: این حق طبیعی است که در شرایطی که تحریمها از یکسو جان و زندگی افراد را تهدید میکند و شیوع گسترده کرونا در سطح جهانی نیز موجب تهدید جان شهروندان شده است، ما هم دچار رنج مضاعف شدهایم و باید از حق خود استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه اقدام صندوق برای دنیا نشاندهنده این خواهد بود که مشارکت شما در امور بینالمللی تابعی از سیاستهای یکجانبه هیچ کشوری نمیتواند باشد، خاطرنشان کرد: در واقع تصمیم صندوق بینالمللی پول یک نماد برای اخلاق و انسانی بودن صندوقهایی است که برای مسائل انسانی به وجود میآیند.
ربیعی در پاسخ به سوال دیگر ایرنا درباره آزادسازی پول بلوکه شدن ایران در لوکزامبورگ هم ابراز کرد: آمریکا از طریق دادگاههای خود براساس ادعاهای واهی مبتنی بر کشتهشدن شماری در حادثه ۱۱ سپتامبر، منابع بانک مرکزی نزد لوکزامبورگ را توقیف کرده و تلاش کرده بود آن را با حکم دیگری به آمریکا منتقل و آن را متصرف شود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه با اقدام جدی و حقوقی بانک مرکزی در ۱۱ و ۱۵ فروردین هر دو حکم نقض شد، عنوان کرد: حقوقدانان ما در کنار بانک مرکزی تلاش بسیار زیادی را کردند. به نظرم همین ادعای آمریکا یک نوع شاخص برای قضاوت است. همه ماجرای ۱۱ سپتامبر را میدانیم و مشخص است چه گروهی حمله کرده و برای هیچ کس پوشیده نیست که این حملات مورد پسند ما نبوده و آن را در همان دوره محکوم کردیم.118
بیشتر بخوانید:
ربیعی: ادعای آمریکا مبنی بر دسترسی ایران به دارو بی پایه و اساس است
ربیعی: طرح فاصلهگذاری اجتماعی تا 20 فروردین ادامه خواهد داشت
ربیعی: ایران در زمینه کرونا از شفافترین کشورها بوده است