این مطالعات یونیسف نشان می دهد که این کودکان از حداقل نیازهای اساسی زندگی از جمله آموزش و پرورش ابتدایی، مسکن مناسب، غذای مغذی، بهداشت و درمان و آب سالم محروم هستند.
یکی از مهمترین اهداف هزاره سازمان ملل متحد، توسعه پایدار است
یکی از مهمترین اهداف هزاره سازمان ملل متحد، توسعه پایدار است. یکی از ارکان مهم توسعه پایدار، مبارزه با فقر و گرسنگی در جهان است. این در حالی است که طی 17 سالی که از هزاره جدید می گذرد، نه تنها وضعیت فقر و گرسنگی در جهان کاهش پیدا نکرده بلکه وضعیت حتی وخیم تر نیز شده که این وخامت به خصوص در مناطقی نظیر خاورمیانه و در قاره آفریقا قابل مقایسه با هیچ جای دنیا نیست. سوال این است که چرا خاورمیانه شاهد این است که یک چهارم کودکان این منطقه در فقر هستند؟
خاورمیانه ساختار برونزایی دارد
بی تردید مهمترین پاسخ این سوال این است که خاورمیانه ساختار برونزایی دارد. به عبارت دیگر، ساختار خاورمیانه نشات گرفته از تحولات داخلی آن نیست بلکه ساخته سیاست قدرت های بزرگ به خصوص آمریکا و انگلیس است. این ساختار به گونه ای است که به قول «باری بوزان»، نظریه پرداز روابط بین الملل، در ذات آن تنش قرار دارد و ذاتاً «تنش زا» است.
امروز نیز مداخله قدرت های غربی در امور داخلی منطقه خاورمیانه یکی از مهمترین علل بی ثباتی و هرج و مرج مطلق در این منطقه است. جنگ که امروز در خاورمیانه از «بین کشوری» به «درون کشوری» تغییر ماهیت داده و بیش از اینکه میان کشورها باشد در درون کشورها است، نتیجه سیاست های غرب است. به عبارت دیگر، جنگ بین تمدنها که مورد نظر «ساموئل هانتینگتون»، نظریه پرداز آمریکایی بود، به جنگ «درون تمدنی» تبدیل شده است که همین عامل نیز سبب افزایش خشونت علیه کودکان به خصوص خشونت هایی نظیر فقر، گرسنگی و آوارگی شده است.
اغلب حکومت ها در این منطقه نه تنها مستقل نیستند
یکی از علل تداوم مداخله قدرت های غربی در خاورمیانه این است که اغلب حکومت ها در این منطقه نه تنها مستقل نیستند بلکه در اثر سیاست های غربی به وجود آمده و امروز نیز همچنان بقای خود در قدرت را در گرو حمایت قدرت های غربی می دانند.
نتیجه مداخله غرب و پیوند امنیتی حکام عرب با غربی ها این است که بی اعتمادی میان کشورها در این منطقه به شدت در سطح بالایی قرار دارد. این در حالی است که یکی از نخستین شروط ایجاد ثبات و امنیت در یک منطقه، حاکم شدن اعتماد بر روابط کشورهای منطقه است. بی اعتمادی کشورها به هم سبب افزایش هزینه های نظامی می شود. حاکم شدن اعتماد بر روابط کشورها سبب می شود که به جای صرف هزینه های هنگفت برای امور نظامی، هزینه ها در امور رفاهی مردم انجام می شود و سطح فقر و گرسنگی کاهش می یابد. این در حالی است که بی اعتمادی کشورها به هم سبب شد که خاورمیانه در جهان امروز مهمترین بازار صادرات سلاح باشد. در چنین شرایطی فقر و گرسنگی نه تنها کاهش نمی یابد بلکه روند صعودی نیز طی می کند. 113/111