ایران پرس: پنجمین انتخابات پارلمانی اسرائیل در کمتر از 4 سال گذشته از صبح امروز یکم نوامبر آغاز شد.

رژیم صهیونیستی از یک بی‌ثباتی سیاسی مزمن رنج می‌برد. در حالی که عمر پارلمان (کنست) در اراضی اشغالی 4 سال است، از سال 1996 به طور میانگین هر 2 سال و نیم یک انتخابات در اراضی اشغالی برگزار شد. در 4 سال اخیر این وضعیت بدتر شد و متوسط عمر پارلمان به یک سال هم نرسید.

در طول کمتر از 4 سال اخیر، این پنجمین انتخابات است که برگزار می‌شود.دلایل متعددی در این خصوص وجود دارد که از جمله می‌توان به فضای دوقطبی سیاسی حاکم بر اراضی اشغالی و همچنین به نظام انتخاباتی اشاره کرد که اگر هیچ کدام از ائتلاف‌ها نتوانند به 50 درصد ب علاوه یک رای دست یابند، انتخابات جدید باید برگزار شود. پارلمان اسرائیل 120 کرسی دارد و ائتلافی می‌تواند کابینه تشکیل دهد که 61 نماینده را با خود همراه کند.

در طول سال‌های اخیر همین موضوع عامل مهم ناکامی در تشکیل کابینه بود و نتانیاهو نیز با وجود در انتخابات گذشته با حزب لیکود حائز اکثریت کرسی‌های پارلمانی شد، اما از آنجایی که نتوانست حمایت 50 درصد و به علاوه یک نماینده را به دست آورد، پس از 12 سال از قدرت کنار رفت. با این حال، رقبای نتانیاهو از آنجا که یکدست و یکپارچه نبودند و متشکل از افرادی با تفکرات بعضاً متضاد بودند بیشتر از یک سال نتوانستند در قدرت باقی بمانند تا اسرائیل برای پنجمین بار در کمتر از سال شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی باشد.

توصیف رسانه‌های داخلی اسرائیل از انتخابات

اکنون انتخابات جدید در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌های داخلی اسرائیل آنرا رفراندومی درباره بازگشت نتانیاهو به قدرت توصیف کردند. بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر سابق و رهبر حزب لیکود از بیشترین شانس برای پیروزی در انتخابات برخوردار است، اما برآوردها حاکی از این است که بلوک حامی نتانیاهو باز هم موفق به کسب 61 کرسی پارلمانی نخواهند شد.

مهم‌ترین رقیب نتانیاهو در انتخابات امروز، حزب یش عتید به رهبری یائیر لاپید، نخست وزیر موقت کنونی است. با این حال، برآوردها نشان می‌دهد لاپید برای رسیدن به 61 کرسی 5 یا 6 کرسی کم دارد و باز هم باید منتظر باشد تا نتانیاهو در فرصت قانونی موفق به تشکیل کابینه نشود.

یک رخداد تازه در انتخابات اخیر اسرائیل ائتلاف راست افراطی موسوم به «صهیونیسم دینی» است که سومین ضلع انتخابات اخیر خواهند بود که طبق برآوردها احتمالاً 14 نماینده در کنست خواهند داشت که در زمره متحدین نتانیاهو خواهند بود. نتانیاهو که برای اولین بار در 13 سال گذشته به عنوان نخست وزیر فعلی نامزد انتخابات نشده است، تلاش خواهد کرد با راست‌گرایان افراطی کابینه تشکیل دهد، موضوعی که وزیر خارجه اسبق اسرائیل درباره تبعات آن هشدار داد.

انتخابات مرگبار، تعبیر وزیر خارجه اسبق اسرائیل

«زیپی لیونی» وزیر خارجه اسبق اسرائیل می‌گوید: «نگرانی‌هایی که این دور انتخاباتی را به عنوان یک انتخابات مرگبار نشان می‌دهد ناشی از سناریوی احزاب شریک با ایدئولوژی‌های خطرناک و رهبران بی‌قیدوبند است.»

نکته پایانی اینکه؛ انتخابات گذشته تلاشی برای کنار گذاشتن نتانیاهو از قدرت بود و انتخابات اخیر تلاش نتانیاهو برای بازگشت مجدد به قدرت است، اما تحلیل‌ها حاکی از این است که چه نتانیاهو مجدداً به قدرت برسد و چه نرسد، بن‌بست سیاسی در اراضی اشغالی با این انتخابات خاتمه پیدا نخواهد کرد.

نویسنده: سيد رضی عمادی

113