ایران پرس: انصارالله یمن درخواست شورای همکاری خلیج فارس برای حضور در ریاض و گفتگو با عربستان را رد کرد.

7 سال از جنگ عربستان علیه یمن می‌گذرد. آل سعود که انتظار داشت در کوتاه مدت پیروز این جنگ باشد در باتلاق یمن گرفتار شده است. این جنگ هزینه‌های اقتصادی هنگفتی برای عربستان سعودی در پی داشته است.

در عین حال، اعتبار نظامی و سیاسی عربستان نیز با طولانی شدن جنگ زیر سوال رفته است، چرا که توان پیروزی در مقابل فقیرترین و یکی از ضعیف‌ترین کشورهای عربی به لحاظ نظامی را نداشته است. 

تاکنون تلاش‌های متعددی برای پایان دادن به این جنگ به خصوص از سوی سازمان ملل متحد انجام شد، اما هیچ یک از این تلاش‌ها نتیجه‌ای نداشته است. یکی از دلایل شکست راهکارها برای پایان دادن به بحران یمن، مشروع ندانستن انصارالله و دولت نجات ملی از سوی دولت ریاض بود.

در همین حال، عربستان سعودی هر گونه مشارکت انصارالله در ساختار قدرت یمن را سازگار با منافع خود نمی‌داند. 

با وجود این، اخیراً برخی مسئولان عرب در شورای همکاری خلیج فارس خبر دادند که این شورا تصمیم دارد از طرف‌های درگیر در یمن برای برگزاری نشستی در عربستان سعودی دعوت بعمل آورد. این خبر با واکنش انصارالله و مقامات دولت نجات ملی یمن مواجه شد و این دعوت را رد کردند.

در این خصوص چند دلیل وجود دارد:

اول اینکه؛ شورای همکاری خلیج فارس در بحران یمن بازیگری بی‌طرف نبوده بلکه همواره از دولت مستعفی یمن و همچنین عربستان سعودی حمایت کرده است. بنابراین، اساساً این شورا که عربستان و امارات از اعضای آن در حال جنگ با یمن هستند، نمی‌تواند میزبان طرفین درگیر باشد.

دوم اینکه؛ نشست شورای همکاری خلیج فارس در ریاض برگزار خواهد شد. اساساً اگر موضوع میانجی‌گری در میان باشد باید در یک زمین بی‌طرف برگزار شود نه در زمینی بازیگری که خود عامل بحران است.

در همین راستا، «محمدعلی الحوثی» عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن به دو نکته اشاره کرد. «آنچه در رسانه‌ها در مورد دعوت شورا برای گفت‌وگو مطرح می‌شود، در واقع درخواست ریاض است». همچنین «ریاض خود طرف جنگ است نه میانجی». 

«هشام شرف» وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن نیز گفت: "شورای همکاری، ابوظبی و ریاض که میزبان این دیدار هستند، عامل اصلی جنگ و محاصره یمن هستند و عقلانی نیست که میانجی این بحران باشند."

موضع انصارالله و دولت نجات ملی یمن در نپذیرفتن دعوت به ریاض برای شرکت در نشست شورای همکاری خلیج فارس، موضعی عقلانی نیست زیرا مذاکرات و گفت وگو زمانی نتیجه‌بخش خواهد بود که اراده‌ای برای کاستن از بحران وجود داشته باشد.

در حالی که ائتلاف سعودی همچنان به بمباران روزانه و محاصره یمن ادامه می‌دهد، هر گونه گفت وگویی بی‌فایده خواهد بود. در همین راستا، هشام شرف، وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن گفت: "عربستان و امارات باید پیش از هر گونه حل و فصل سیاسی، بازگشایی فرودگاه صنعا، کاهش محاصره و ورود فرآورده‌های نفتی و گاز خانگی و توقف حملات به یمن را انجام دهند."

نویسنده: سيدرضی عمادی

117