پس از فراخوان برای حضور میلیونی در میدان الخلانی و خیابان‌های اطراف آن به مناسبت تجمع حسینی سالانه با عنوان «عاشورا» از سوی جریان حکمت ملی عراق، «سید عمار حکیم» در سخنانی گفت: به حشدالشعبی افتخار می‌کنیم و در برابر فتنه‌گران دست بسته نمی‌مانیم.

وضعیت سیاسی عراق در سایه  توافق نیافتن نیروهای سیاسی کشور بر سر تشکیل دولت جدید و انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر با وجود گذشت نزدیک به هشت ماه از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی و همچنین کناره‌گیری جریان صدر از روند سیاسی، روز به روز پیچیده‌تر می‌شود.

در همین رابطه، شامگاه چهارشنبه ده‌ها نفر در اعتراض به گزینه پیشنهادی برای تصدی منصب نخست‌وزیری عراق به میدان «التحریر» بغداد آمده‌اند. تظاهرات‌کنندگان ساعتی پس از تجمع در میدان التحریر به سمت منطقه سبز بغداد حرکت کردند و پس از تخریب دیوارهای بتنی موجود وارد این منطقه به‌شدت حفاظت‌شده شدند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، رهبر جریان حکمت ملی عراق در سخنرانی روز اول محرم در میدان خلانی بغداد با تاکید بر پایبندی به قانون و حفظ اقتدار حکومت و نهادهای آن، قهرمانی‌های حشد الشعبی را یادآور شد و گفت: امروز حشد الشعبی نهادی نظامی و ملی و موجب افتخار است.

رهبر جریان حکمت ملی عراق بر ضرورت تقویت نهادهای امنیتی و نظامی از نیروهای ارتش، پلیس، حشد الشعبی، پیشمرگه، مبارزه با تررویسم و دیگر تشکیلات با رعایت معیارهای حرفه‌ای و ملی و دکترین نظامی مناسب و تقویت تسلیحاتی و آموزشی تأکید کرد و گفت: این موارد، موجب اقتدار دولت و قانون و جامعه می‌شود.

حکیم با بیان اینکه در هفته‌های گذشته، شاهد تلاش‌های بسیار برای ایجاد فتنه میان طیف‌های گوناگون ملت عراق و نیز درون بزرگ‌ترین طیف اجتماعی عراق بودیم، اظهار داشت: این تلاش‌های شوم جز در پی آسیب زدن و شر رساندن به عراق و ملت عراق نیست.

وی افزود: در برابر این تلاش‌ها و صداهای فتنه، دست بسته نخواهیم ماند و اجازه نمی‌دهیم جوانان را در جدال‌ها و آشوب‌ها وارد کنند؛ وحدت عراق خط قرمز ما است و در این باره، مطلقا کوتاه نخواهیم آمد.

رهبر جریان حکمت ملی عراق ادامه داد: از همه نیروهای ملی و خیرخواه می‌خواهم که حساسیت‌ها و نزاع‌های سابق را کنار بگذارند و با روحیه مسئولیت‌پذیری که شایسته عراق و جایگاه آن است وارد گفت‌وگوی فراگیر شوند.

حکیم بر ضرورت عبور از بن‌بست سیاسی با خردمندی و ایثار تاکید کرد و ادامه داد: باید سازوکاری آشکار و علنی برای ملت، جهت انتخاب رئیس جمهوری ایجاد شود و این مساله، پشت درهای بسته نماند تا مسائل از حالت شخصی خارج شود و به بحران کشیده نشود.125