خستگی، شایع ترین سیگنال مغز در افرادی که به مدت طولانی به بیماری کرونا مبتلا بوده اند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، خستگی که نوعی ناراحتی پس از ورزش یا تعلیل شنتی محسوب می شود، از شایع ترین علائمی است که افراد مبتلا به نوع حاد کووید 19 پس از 6 ماه بهبود از بیماری تجربه می کنند.
به گفته یکی از کارشناسان دانشگاه لندن، بنظر میرسد که در این برهه از زمان جمع آوری و ارائه داده های جامع از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا نشان دهنده تجارب بیماران متعددی است که مدت هاست از طبعات این بیماری رنج می برند.
بیشتر این بیماران نیز به کرات برگشت به حالت خستگی را تجربه می کنند که در نتیجه استرس یا تحرک ایجاد می شود، لذا این افراد قادر به استفاده از تمام ظرفیت خود در محل کار نیستند.
بیشتر افراد مبتلا به کووید تا چند هفته بهبود می یابند اما برخی از آنها علائمی از خود بروز می دهند که ماه ها به طول انجامیده و بروی اعضای مختلف بدن تاثیر می گذارد.
این جامع ترین تحقیقی است که تابحال انجام شده و تمامی علائم بلند مدت کووید را در برگرفته است. در این آزمایش محققان 3700 بیمار در 54کشور جهان را بررسی نمودند و 205 تاثیر بالقوه این بیماری بروی 10 عضو بدن را بررسی کردند. حدود 65% شرکت کنندگان تا 6 ماه این علائم را با خود بهمراه داشتند که خستگی ذهنی، مشکلات مربوط به خاطرسپاری، درد عضلات، بی خوابی، تپش قلب، تنگی نفس، سرگیجه، مشکل تعادل و مشکلات گفتاری از جمله این علائم بودند. علائم خفیف تر شامل فلج موقتی اعضای صورت، آلرژی های جدید، حملات ناگهانی، اختلال در بینایی و شنوایی و از دست دادن حس بویایی و چشایی بودند.
45% از شرکت کنندگان عنوان داشتند که هنوز نیازمند کاهش ساعات کاری اند و 22% از آنها بخاطرمشکلات ادامه دار در روند سلامتی، قادر به ادامه کار نبودند.
از آنجایی که بیماران بهبود یافته بلافاصله از گروه حمایتی تحقیقاتی خارج شدند، بنابراین نمی توان گفت داده ها کاملا شامل بیماران کرونایی است که مدت هاست با این بیماری دست به گریبانند اما در مجموع این مطالعه نگاهی جامع به مشکلات طولانی مدت این بیماران انداخته است.
به گفته یکی از متخصصان ایمنی شناسی در دانشگاه لندن، این تحقیق شامل مواردی است که هنوز در متون پزشکی دیده نشده و به ندرت مطلبی درباره آن منتشر شده است. بخش اعظم تحقیقات برپایه اعداد و ارقامی است که در فرایند مطالعه وارد شده است اما جنبه های تحقیقاتی مورد توجه آن تاحد زیادی جدید و بکر است. بنابراین نمی توان تا زمان کامل شدن روند تحقیق، آن را به شکل کامل تری توضیح داد.
محققان در این تحقیق برای پی بردن به تاثیرات کامل بیماری کرونا روی مغز و بدن نیازمند برنامه های پیگیرانه جامع تری هستند تا بتوانند بیماران را حتی بعد از دوره نقاهت نیز مورد بررسی قرار دهند و آزمایشات مورد نظر را درباره آنها به انجام برسانند. بنظر می رسد که علائم بلند مدت عصبی در میان بیمارانی که به درجات خفیف تری از این بیماری مبتلا شده اند نیز دیده می شود.
باتوجه به گسترش این ویروس در جهان، مطالعه شیوع گسترده طولانی مدت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید با افزایش همه گیری این میزان از تحقیق نیز افزایش یابد. محققان با انجام این مطالعه نشان دادند که این بیماری تا چه حد می تواند گسترده و خوف انگیز باشد، زیرا اثرات بسیار مخربی بروی زندگی مردم و توانایی آنها در مراقبت از خود و عزیزانشان داشته است.
بهداشت نیوز
بیشتر بخوانید:
چه دمنوشهایی به بیماران کرونا توصیه می شود؟
نقش ویتامینها در پیشگیری و کنترل کرونا