ایران پرس- همزمان با سفر ولیعهد عربستان به پاریس، اعتراض‌ها به رئیس جمهوری فرانسه برای توقف فروش سلاح به عربستان افزایش یافته است.

با ورود محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به پاریس، قانونگذاران هم حزبی امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه رسماً تحقیق و تفحص درباره قانونی بودن فروش تسلیحات به ائتلاف سعودی در جنگ یمن را خواستار شدند.

پیش از این نیز برخی نهادها و سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان اطلاع رسانی بین المللی "اوپن دموکراسی" و نهادهای مدنی از کشورهای مختلف از جمله ایتالیا و سوئد خواستار توقف فروش سلاح به عربستان و متحدانش شده بودند.

آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه و سوئد از مهمترین کشورهای فروشنده سلاح به عربستان و متحدانش هستند.

این در حالی است که اکثر این کشورها با شعارهای ضد جنگ و حمایت از حقوق بشر در عرصه های بین المللی فعالیت می کنند.

نگاه متجاوزان سعودی به سلاح های غربی برای کشتار مردم یمن

اعتراضات به فروش سلاح به عربستان در حالی شدت گرفته است که رژیم سعودی و متحدانش با حمایت آمریکا و غرب جنگ خانمانسوزی را از مارس 2013 علیه یمن آغاز کردهاند که حاصل آن کشته شدن بیش از 14 هزار یمنی ومجروح شدن دهها هزار نفر از شهروندان این کشور است. تخریب زیر ساختها و محاصره دریایی این کشور توسط رژیم سعودی همچنین منجر به کمبود شدید دارو و مواد غذایی و شیوع بیماریهایی چون وبا شده است.

گزارش بخش تحقیقات خاورمیانه عفو بینالملل در این رابطه حاکی است: فروش غیر مسئولانه سلاح به ائتلاف تحت رهبری عربستان منجر به آسیب های فراوان به مردم مظلوم یمن شده است.

نه تنها جنگ در یمن بلکه تامین سلاح برای گروه تروریستی داعش نیز از دیگر اهداف خرید نظامی عربستان است.

بنا برگزارش موسسه پژوهشهای تسلیحاتی، بخش زیادی از تسلیحاتی که در اختیار گروه تروریستی داعش قرار دارد از سوی آمریکا و عربستان تامین شده است.

علیرغم همه اعتراضات خریدهای تسلیحاتی عربستان و متحدانش ادامه دارد و آمریکا و متحدانش نیز بی توجه به همه اعتراضات داخلی و بینالمللی فروش سلاح به این کشور را ادامه میدهند.

به گفته سرگئی سیبریبف Sergey Syberibov کارشناس سیاسی،آمریکا و بریتانیا سودهای کلانی از جنگ یمن می برند.

اگرچه به نظر نمی رسد اعتراضات در اروپا و آمریکا  تغییری در سیاست ها و و مواضع خریداران و فروشندگان سلاح ایجاد کند زیرا این جنگ افروزیها منافع اقتصادی فروشندگان سلاح و حضور آنها در منطقه را تقویت می کند.

ازسوی دیگر لابی ثروتمند سعودی نیز همواره در حال رایزنی است تا امکان خرید هر چه بیشتر سلاح از اروپا و آمریکا را مهیا سازد. با این حال افزایش موج اعتراضات نشان از نارضایتی افکار عمومی در جهان دارد، در این شرایط ادامه بی توجهی دولتها به خواست افکار عمومی با توجه به تاثیر آن بر جوانان و گروههای مدنی می تواند در بلند مدت، بیش از پیش اعتراضات را دامن زده و معامله کنندگان را در سیاست های خود تحت فشار قرار دهد.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

137/110

بیشتر بخوانید:

نیویورک، صحنه تظاهرات علیه «محمد بن سلمان»

انتقاد سیاستمدار بریتانیایی به دعوت از «محمد بن سلمان» برای سفر به لندن

تاکید دیدبان حقوق بشر بر مجازات «محمد بن سلمان»

 

نگاه متجاوزان سعودی به سلاح های غربی برای کشتار مردم یمن