نشریه آمریکایی «فارین پالیسی» به نقل از بانک مرکزی رژیم اسرائیل هزینه جاری جنگ غزه و لبنان را ۶۶ میلیارد دلار برآورد کرده که معادل ۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی این رژیم بوده است.
همچنین نسبت میزان بدهی به تولید ناخالص داخلی به ۶۷ درصد رسیده، در حالی که کسری بودجه کابینه این رژیم نیز ۸.۳ درصد تولید ناخالص داخلی است که بسیار بالاتر از ۶.۶ درصدی است که قبلاً پیش بینی شده بود.
همچنین ۱۰ میلیارد دلار اضافی برای هزینههای غیرنظامی استفاده خواهد شد که شامل بودجه برای اسکان دهها هزار ساکنان سرزمینهای اشغالی است که مجبور شده اند در بحبوحه جنگ، خانههای خود در جنوب و شمال سرزمینهای اشغالی را ترک کنند. بعلاوه، بانک مرکزی رژیم صهیونیستی، حدود ۹ میلیارد دلار ضرر درآمد مالیاتی و شش میلیارد دلار برای پوشش خسارات مستقیم جنگ تخمین زده است.
رئیس بانک مرکزی رژیم صهیونیستی هشدار داد: هزینه انباشته جنگ درغزه بارسنگینی بر بودجه ملی تحمل خواهد کرد.
بر اساس گزارش «اُل اسرائیل» جنگ در غزه، به پرهزینهترین جنگ تاریخ مدرن رژیم صهیونیستی تبدیل شده و از نظر مدت، تاثیر مالی، تلفات انسانی، پیامدهای روانی و شکاف در دولت، از درگیریهای قبلی متفاوت بوده است.
طبق آماری که از سوی اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی منتشر شده است، اقتصاد این رژیم در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۳، تقریبا ۲۰ درصد بر مبنای سالانه، رشد منفی داشت.
پیش از این روزنامه «معاریو» در گزارشی در جولای ۲۰۲۴ اعلام کرده بود: "حدود ۴۰ هزار شرکت اسرائیلی پس از آغاز این درگیریها مجبور به بستن درهای خود شدهاند و پیشبینی میشود تا پایان سال، این تعداد به ۶۰ هزار شرکت برسد."
همچنین بنا به گزارش روزنامه مالی عبری «کاتالیست» از هفتم اکتبر 2023، سرمایهگذاران نهادی مبلغ هنگفت ۱۵۱ بیلیون شِکِل معادل ۴۰ میلیارد دلار را از سرزمینهای اشغالی خارج کردهاند.
پایگاه اطلاع رسانی عبری زبان «والا نیوز» نیز چندی پیش با استناد به مرکز آمار رژیم صهیونیستی خبر داد که بیش از ۵۵ هزار و ۳۰۰ نفر به طور قطعی از فلسطین اشغالی مهاجرت کردهاند و پیش بینی میشود این رقم در سال ۲۰۲۴ به بالاتر از ۶۹ هزار و ۲۰۰ مهاجرت برسد.
رژیم اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانی های عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شده اند.
از هفتم اکتبر سال قبل تاکنون بیش از ۴۱ هزار فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند که بر پایه گزارش وزارت بهداشت فلسطین بیش از ۱۱ هزار نفر آنها کودک و بالغ بر شش هزار نیز زن بودهاند.
همچنین بر اساس تجزیه و تحلیل دادههای ماهوارهای که از سوی دانشگاه ایالتی اورگان انجام شد، عملیات نظامی رژیم صهیونیستی تقریباً به ۶۰ درصد از ساختمانها در غزه آسیب رسانده یا آنها را ویران کرده است. دو تحلیل تازه از تصاویر مرکز ماهوارهای سازمان ملل نشان میدهد حدود ۲۲۷ هزار و ۵۹۱ واحد مسکونی به همراه ۶۸ درصد از شبکه جادهای در این منطقه آسیب دیده یا ویران شدهاست.
به باور تحلیلگران اگر حمایتهای سیاسی، تسلیحاتی و نظامی آمریکا از این رژیم نبود، صهیونیستها قادر به ارتکاب این همه جنایت در غزه و لبنان نبودند.
طبق گزارش جدید دانشگاه براون ایالات متحده در طول این مدت دستکم ۱۷.۹ میلیارد دلار به صهیونیستها کمک نظامی کرده است.
به نوشته «تایمز» رژیم صهیونیستی، بسیاری از تسلیحات ارائه شده از سوی آمریکا در این یک سال، شامل مهماتی از گلولههای توپخانه گرفته تا بمبهای دو هزار پوندی و بمبهای هدایتشونده دقیق بوده است.
این گزارش نشان میدهد که از زمان حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ میلادی، ۴.۸۶ میلیارد دلار اضافی برای عملیاتهای نظامی ایالات متحده در منطقه هزینه شده است. این، شامل هزینههای کارزار تحت رهبری نیروی دریایی آمریکا برای مقابله با عملیاتهای نیروهای یمن علیه کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی است که در همبستگی با مقاومت فلسطین انجام میشود.
به گفته تهیه کنندگان گزارش برخلاف کمکهای نظامی علنی ایالات متحده به اوکراین، دریافت جزئیات کامل آنچه واشنگتن از هفتم اکتبر گذشته به اراضی اشغالی فلسطین ارسال کرده است، غیرممکن بود. بنابراین، ۱۷.۹ میلیارد دلار برای یک سال یک رقم جزئی است.
آنها بهعلاوه در گزارش خود به تلاشهای دولت «جو بایدن» برای پنهان کردن حجم کامل کمکها و ارائه انواع سیستمها به رژیم صهیونیستی از طریق مانورهای بوروکراتیک اشاره کردند.
تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری برای اتخاذ تدابیری جهت جلوگیری از اقدامات نسل کشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه همچنان به جنایات نسل کشی علیه ساکنان غزه ادامه می دهد.
با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده است که پس از ۱۲ ماه جنگ، هنوز نتوانسته است به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه برسد.
نویسنده: احمد کاظم زاده
117