به گزارش ایران پرس، کمتر از چهل روز از آغاز عملیات غوطه شرقی توسط ارتش سوریه می گذرد. این عملیات از روز 19 فوریه گذشته آغاز شد. غوطه شرقی در حومه دمشق، پایتخت سوریه قرار دارد.
منطقه غوطه شرقی مساحتی به وسعت 315 کیلومتر مربع دارد که پیش از آغاز عملیات ارتش سوریه، 106 کیلومتر از مساحت آن تحت کنترل گروههای مسلح قرار داشت.
جیش الاسلام 42 درصد، جبهه النصره 27 درصد، فیق الرحمن 25 درصد و احرار الشام نیز 6 درصد از این مساحت 106 کیلومتری را در غوطه شرقی تحت کنترل داشتند.
با گذشت حدود 40 روز از آغاز عملیات غوطه شرقی، اکنون حدود 90 درصد از کل مساحت این منطقه در کنترل ارتش سوریه قرار گرفته و بیش از همه جیش الاسلام که مورد حمایت عربستان سعودی نیز قرار دارد در منطقه «دوما» مقاومت می کند، اما این مقاومت نیز شکننده است.
در حالی که ارتش سوریه به موفقیت های میدانی ادامه می دهد، اما کشورهای مخالف نظام سوریه به رهبری ایالات متحده آمریکا دو راهبرد «دروغ پراکنی» و «سیاسی کاری» را در پیش گرفتند که این راهبرد طی 7 سالی که از بحران سوریه می گذرد نیز همواره مورد استفاده قرار گرفته بود.
دروغ سازی های قدرت های غربی و رسانه های محور عربی- عبری
در غوطه شرقی نیز غیرنظامیان محور «دروغ پراکنی» مخالفان قرار گرفتند. در حالی که نظام سوریه مسیر خروج غیرنظامیان از غوطه شرقی را فراهم کرده است و به گفته «واسیلی نبنزیا»، نماینده روسیه در سازمان ملل 121 هزار نفر به طور داوطلبانه از غوطه شرقی خارج شدند، قدرت های غربی و محور عربی- عبری در رسانه ها و سیاست های خود با «توسل به دروغ» ادعا می کنند کسانی که از غوطه شرقی خارج شدند با شکنجه یا اعدام توسط نظام سوریه مواجه می شوند.
این در حالی است که نظام سوریه با هدف کاهش دادن بحران و همچنین بازگرداندن غیرنظامیان به جامعه سوری، راهبرد عفو عمومی را در قبال خارج شدگان از غوطه شرقی در پیش گرفته است.
سیاسی کاری راهبرد دیگری است که توسط مخالفان نظام سوریه با بهره گیری از نشست های شورای امنیت انجام می شود.
در حالی که در بند 2 قطعنامه 2401 گروههای تروریستی از آتش بس توافق شده مستثنی شدند، آمریکا و کشورهای غربی با بهره گیری ابزاری از «کمک های بشردوستانه»، سوریه و متحدان آنرا به مانع تراشی برای ارسال کمک های بشردوستانه به غیرنظامیان متهم می کنند.
این در حالی است که بیش از 121 هزار نفر از غیرنظامیان از غوطه شرقی خارج شدند.
در همین راستا، در نشست روز گذشته شورای امنیت، نماینده های آمریکا و انگلیس در اقدامی مشترک روسیه و جمهوری اسلامی ایران را مسئول نقض قطعنامه 2401 شورای امنیت معرفی کردند.
«نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل در ادامه رویکرد ضد سازمان مللی خود که طی ماههای اخیر رشد داشته است، بار دیگر مدعی شد که عملکرد این روزهای شورای امنیت درباره سوریه نیز برای این شورا «شرم آور» خواهد بود. هیلی تنها چند روز پیش نیز شورای حقوق بشر سازمان ملل را به دلیل صدور 5 قطعنامه علیه رژیم اسرائیل نهادی نالایق عنوان کرده بود.
نویسنده: سیدرضی عمادی
133/112
بیشتر بخوانید:
خروج هزاران نفر از غوطهشرقی دمشق/ غوطهشرقی در آستانه پاکسازی کامل از تروریست ها
ادامه خروج تروریستها از غوطه شرقی+ ویدئو
ادامه خروج تروریست ها از غوطه شرقی