سعید خطیبزاده روز پنجشنبه در واکنش به ادعای پادشاه عربستان مبنی بر اتخاذ رویکرد جهانی ضد ایران به سبب حمایت از تروریسم و بیثبات سازی منطقه غرب آسیا اظهار کرد، حمایت و همسویی عربستان با آمریکا در تداوم سیاست شکست خورده فشار حداکثری ضد ایران، تلاش برای توسعه مراودات با اسرائیل است.
نخستین باری نیست که پادشاه عربستان سعودی ضد ایران ادعاهای تکراری را مطرح میکند. فراکنی ملک سلمان در نشست مجازی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، عربستان را از مسئولیتپذیری در برابر جنایتها ضد بشریت در جنگ یمن، حمایت از تروریسم و در نهایت حرکت در مسیر عادیسازی روابط با اسرائیل و خیانت به آرمان فلسطین مبرا نمیکند.
مرور تاریخ چند دهه اخیر سیاست خارجی عربستان بهخوبی برای افکار عمومی جهان مشخص میکند که این کشور تاکنون نقش مُخربی در منطقه غرب آسیا داشته است و دارد.
حمایت عربستان از رژیم بعث صدام در جنگ 8 ساله با ایران بر کسی پوشیده نیست. رژیم بعث صدام با حمایت برخی رژیمهای عربی و کشورهای غربی در جنگ با ایران مرتکب جنایتهای فراوانی شد و حتی از سلاح شیمیایی هم استفاده کرد.
علاوه بر این، تفکر وهابی عربستان و بسط آن در کشورهای مختلف با راهاندازی مدارس سعودی، مبنای اندیشهای شکلگیری گروههای تروریستی از جمله داعش بوده که به موازات آن، دلارهای سعودی هم در خدمت تامین مالی و تسلیحاتی این گروهها بوده است.
حمایت عربستان از گروههای مختلف تروریستی از جمله داعش و تحریر الشام در سوریه و عراق در سالهای گذشته، نمونه بارز اقدامات بیثباتسازی در منطقه غرب آسیا بوده است.
راهاندازی جنگ یمن و قتلعام هزاران تن از کودکان و زنان یمنی با استفاده از تسلیحات غربی از جمله آمریکایی، یکی دیگر از اقدامات مُخرب و بیثبات کننده عربستان در منطقه غرب آسیاست.
خرید بیرویه تسلیحات آمریکایی با دلارهای سعودی، منبع اصلی ناامنی در منطقه غرب آسیاست که پادشاه سعودی در سخنرانی مجمع عمومی کوشید با طرح ادعاهای واهی ضد ایران، بر این اقدام خود سرپوش بگذارد و افکار عمومی در عربستان را توجیه کند.
همچنین اقدام اخیر برخی کشورهای عربی در عادیسازی روابط با اسرائیل و حمایت رژیم سعودی از خط سازش، اعتراض ملتهای منطقه را به دنبال داشته است و در این میان، ملک سلمان برای مدیریت رابطه اعراب با اسرائیل به عنوان دشمن نخست ملتهای منطقه، ایران را تهدید معرفی میکند!
رفتارهای عربستان سعودی ریشه ناامنی و بیثباتسازی منطقه غرب آسیاست که با حرکت احتمالی در مسیر عادیسازی روابط با اسرائیل، این مجموعه رفتاری کامل میشود که خطری جدی برای صلح و امنیت در منطقه است.
صلح و امنیت پایدار در منطقه غرب آسیا در سایه همکاری، همگرایی و گفتمان مشترک و نیز احترام متقابل محقق میشود و با تداوم همسویی عربستان با آمریکا و اسرائیل و دگرگونی واقعیتها با تهدید معرفی کردن ایران، ثبات و امنیت در منطقه غرب آسیا حاکم نخواهد شد.
نویسنده: علی کرمی
112
بیشتر بخوانید:
سخنان «ملک سلمان» در مجمع عمومی؛ خشم در مقابل اقتدار ایران